Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΑΣΚΟΠΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ! ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ !

Ο θυμός των Ελλήνων και οι "άσκοπες εκλογές"

Στις επικείμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα εστιάζει ο Economist, κάνοντας λόγο για άσκοπη εκλογική αναμέτρηση που θα στερήσει από την οικονομία 30 εκατομμύρια ευρώ....
Με την Ελλάδα να έχει μπει για τα καλά στον ρυθμό της προεκλογικής περιόδου, ανάλυση του Economist στέκεται στο άκαιρο των επερχόμενων εκλογών. Οι πιστωτές της χώρας παρατηρούν ανήσυχοι μια άσκοπη εκλογική αναμέτρηση, που στερεί από την οικονομία 30 εκατομμύρια ευρώ. Τα δημοσκοπικά ευρήματα, όπως σημειώνεται, δείχνουν πως η 6η Μαΐου είναι σχεδόν απίθανο να δώσει ένα καθαρό αποτέλεσμα. Στο δημοσίευμα του Economist γίνεται λόγος για άσκοπη προεκλογική ένταση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα που ακόμα συγκυβερνούν υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου. Ως ανεδαφικές λόγω των εξαιρετικά στενών περιθωρίων για τη χώρα χαρακτηρίζει το περιοδικό τις εξαγγελίες του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά περί νέας προσφυγής σε κάλπες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματός του. Η συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων, όπως εκτιμά ο Economist, είναι επιτακτική και εκ των προτέρων σίγουρη εξέλιξη. Παρά το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο, ο Economist θεωρεί βέβαιη τη συσπείρωση, την τελευταία στιγμή, των ψηφοφόρων των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και την εξαιρετικές δυσκολίες στη διακυβέρνηση της χώρας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζει το περιοδικό, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά, αν και δεν αποκλείει την συμμετοχή στελεχών του κόμματος του σε αυτήν. Σύμφωνα με τη βρετανική επιθεώρηση, η Νέα Δημοκρατία αναζητά το κατάλληλο πρόσωπο για αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών, ένα πόστο που απαιτεί αναγνωρισμένο τεχνοκράτη, με τέλειο χειρισμό της Αγγλικής, ειδίκευση στα μακροοικονομικά, μια προσωπικότητα που να έχει την αποδοχή των πιστωτών και να μπορεί να διαπραγματευθεί με την Τρόικα. Προσόντα και προϋποθέσεις που, σύμφωνα με τον Economist, διαθέτει μόνο ο Λουκάς Παπαδήμος. Αν και ο ίδιος, όπως επισημαίνει το περιοδικό, δηλώνει πως επιθυμεί να επιστρέψει στην ακαδημαϊκή του καριέρα, πιθανότατα θα δεχθεί πιέσεις για να παραμείνει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της επόμενης κυβέρνησης. Οι ψηφοφόροι είναι θυμωμένοι τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με το ΠΑΣΟΚ, με πολλούς να σχεδιάζουν να απέχουν και ορισμένους να σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν, δίνοντας την ψήφο τους σε ένα από τα δέκα μικρά κόμματα που αντιτίθενται στις σκληρές μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. "Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, η Ελλάδα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να κυβερνηθεί", υπογραμμίζει το περιοδικό, τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από το να επιτύχει τους στόχους της.
ΠΗΓΗ:         http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_3452.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου