Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΨΗΦΟΥΣ, ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΤΕ ΚΡΕΑΣ ;;;

«Δεν μπορώ να σου πληρώσω τα φάρμακα. Δώσ' τα μου και θα σε πληρώσω μετά τις γιορτές. Να αγοράσω, τουλάχιστον, το κρέας»

Κοινωνία

Γολγοθάς ασθενών στα φαρμακεία - Με δυσκολία αγοράζουν τα φάρμακα και στην Πάτρα

«Δεν μπορώ να σου πληρώσω τα φάρμακα. Δώσ' τα μου και θα σε πληρώσω μετά τις γιορτές. Να αγοράσω, τουλάχιστον, το κρέας» Γολγοθάς ασθενών στα φαρμακεία - Με δυσκολία αγοράζουν τα φάρμακα και στην Πάτρα
Απελπιστική είναι η κατάσταση στον χώρο της υγείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει ενώ η προμήθεια φαρμάκων αποτελεί πολυτέλεια σε πολλές περιπτώσεις και στην Πάτρα. «Δεν μπορώ να σου πληρώσω τα φάρμακα. Δώσ' τα μου και θα σε πληρώσω μετά τις γιορτές.
Να αγοράσω, τουλάχιστον, το κρέας».Η έκκληση απευθύνεται από ασθενή σε φαρμακοποιό. Είναι αυθεντική και δείχνει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί χιλιάδες ασφαλισμένοι σε όλη τη χώρα.
«Πώς να αρνηθώ; Δεν μου πάει η καρδιά», σχολιάζει ο φαρμακοποιός. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κυριάκο Θεοδοσιάδη, ο οποίος περιγράφει στο «Εθνος» την κατάσταση με τα πλέον μελανά χρώματα.
Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας έχει γίνει μία περιπέτεια, καθώς φαρμακοποιοί, γιατροί και κλινικές έχουν κλείσει -λόγω χρεών- τη στρόφιγγα προς τον μεγαλύτερο φορέα περίθαλψης της χώρας, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα γιατροί και κλινικές.
Την ίδια ώρα και στην Πάτρα και την ευρύτερη παρατηρείται πρόβλημα στην προμήθεια φαρμάκων. Αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν όταν οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας κόβουν την πίστωση. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, δεδομένου ότι κάποιοι δεν μπορούν να εκτελέσουν τις συνταγές τους, ή δεν έχουν τη δυνατότητα να τις εκτελέσουν στο σύνολό τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει άρση της πίστωσης από τους φαρμακοποιούς.  Η κατάσταση είναι τέτοια που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τη συμμετοχή τους...
 ΠΗΓΗ:          http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/120602

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου