Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ "ΕΠΑΤΑΞΕΣ" ;;;

Θα παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου να πατάξω την ανομία

Συνέντευξη Υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Β’ Αθηνών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Εσπρέσσο και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Γκίκα.

«Πολλές φορές λέω πως θα θελα η μέρα να είχε δύο εικοσιτετράωρα για να προλαβαίνω...», μου λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


«Δεν θέλω να χάνω ούτε λεπτό. Ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό, ειδικά σε αυτή την εποχή, την εποχή της κρίσης που καλούμαστε να κάνουμε πολλά σε....
ελάχιστο χρόνο».

Συνάντησα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη νωρίς το πρωί, «μόνο έτσι θα τον προλάβεις», μου είπαν οι συνεργάτες του. Πίνει ένα ποτήρι νερό...

«Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω», μου διευκρινίζει. «Είναι κάτι σαν εσωτερική κάθαρση… τακτοποιώ τις σκέψεις μου».

Είναι από τις σπάνιες φορές που τον ακούω να μιλά για τον εαυτό του και για τα παιδιά του. «Τον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να τον αφιερώνω στα παιδιά μου. Κρατώ και κάποιες δικές μου στιγμές για το διάβασμα. Διαβάζω πολύ, κυρίως ιστορία, πολιτική φιλοσοφία και κοινωνική ψυχολογία».

Λέτε και κανένα όχι στα παιδιά σας ή τα κακομαθαίνετε;

Και βέβαια βάζω κάποιο φρένο στις απαιτήσεις τους. Θεωρώ ότι θα πρέπει να μάθουν να είναι ευτυχισμένα και να διαχειρίζονται τους στόχους και την καθημερινότητά τους δίνοντας βάση στα ουσιώδη και τα σημαντικά.

Θα φιλοξενούσατε στο σπίτι σας έναν παράνομο μετανάστη;

Έναν πρόσφυγα ναι. Υποχρεώθηκε να φύγει από την πατρίδα του. Δεν θα αρνηθώ σε αυτόν τον συνάνθρωπό μου που έχει ανάγκη τη βοήθειά μου. Το πρόβλημα όμως της παράνομης μετανάστευσης είναι διαφορετικό. Η λύση είναι η Πολιτεία να δημιουργήσει σύγχρονους χώρους προσωρινής κλειστής φιλοξενίας με προδιαγραφές που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και στη συνέχεια να τους επαναπροωθήσει στην πατρίδα τους. Ό,τι πιο ανθρώπινο, ό,τι πιο αξιοπρεπές για αυτές τις δυστυχισμένες ψυχές.

Ένα πράγμα που δεν κάνετε πια εξαιτίας της κρίσης;

Ταξίδια. Έχω να προγραμματίσω ένα ταξίδι πολύ καιρό.

Σκύλο έχετε σπίτι σας;

Αγαπώ πολύ τα σκυλιά. Όμως ζούμε σε διαμέρισμα και τα διαμερίσματα είναι φυλακές για τα ζώα. Γι' αυτό και δεν έχω κάποιο κατοικίδιο.
Το τελευταίο διάστημα περπατώ σχεδόν καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας γιατί θέλω να έχω μία προσωπική εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί ειδικά στο ιστορικό κέντρο, για να μπορώ να δίνω κατευθύνσεις.

Δίνετε την εντύπωση του αυστηρού, του σοβαρού. Γελάτε ποτέ μπροστά σε άλλους;

Και εύκολα γελάω και μου αρέσει να αυτοσαρκάζομαι. Οι ρίζες μου, άλλωστε είναι συνδεδεμένες με το γέλιο, το χιούμορ, τα πειράγματα.

Οι συνεργάτες σας μου λένε πως τους «τρέχετε», αλλά παρ' όλα αυτά τους αρέσει....

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν χρόνο να πλήξουν, γιατί πάντα έχουν δουλειά να κάνουν.

Μερικές φορές τους«φορτσάρω» πολύ γιατί θέλω το καλύτερο. Είμαστε μία δυνατή ομάδα και βασίζομαι πολύ στη δουλειά τους.

Πότε κάνατε τελευταία φορά βόλτα με τα πόδια στο κέντρο της Αθήνας;

Το τελευταίο διάστημα περπατώ σχεδόν καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες. Θέλω να έχω μία προσωπική εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί ειδικά στο ιστορικό κέντρο, για να μπορώ να δίνω κατευθύνσεις. Δεν θα σταματήσω εάν δεν αλλάξει η εικόνα της υποβαθμισμένης πρωτεύουσας.

«Όλοι ίδιοι είναι» λένε κάποιοι για σας τους πολιτικούς...

Θυμώνω με το τσουβάλιασμα. Από την άλλη τους καταλαβαίνω γιατί εμείς οι πολιτικοί επιτρέψαμε να κυριαρχήσει αυτή τη άποψη, είτε με αυτά που κάναμε, είτε με αυτά που δεν κάναμε.

Στο facebook απαντάτε ο ίδιος στα ερωτήματα που σας κάνουν;

Ναι και έχω κερδίσει πολλά από αυτούς τoυς φίλους μου. Με έχουν βοηθήσει να δω και μία διαφορετική οπτική, μου έχουν δώσει ιδέες. Τους ευχαριστώ πραγματικά πολύ.
Επιτυχία δεν σημαίνει απαραίτητα και ευτυχία. Ενώ η ευτυχία, για μένα, τουλάχιστον ταυτίζεται και με την επιτυχία.

Κυνηγάτε την επιτυχία ή την ευτυχία;

Επιτυχία δεν σημαίνει απαραίτητα και ευτυχία. Ενώ η ευτυχία, για μένα, τουλάχιστον ταυτίζεται και με την επιτυχία. Συνεπώς κυνηγάω την ευτυχία. Ένας χορτασμένος από ευτυχία άνθρωπος είναι σίγουρα και επιτυχημένος.

Αν δεν εκλεγείτε τι θα κάνετε;

Είμαι δικηγόρος, Θα ασκήσω το επάγγελμά μου για να συντηρήσω την οικογένειά μου. Θα έχω και περισσότερο χρόνο για να είμαι με τους ανθρώπους που αγαπώ να διαβάσω πιο συστηματικά... Ε, τότε ίσως να βρω χόμπι! Ανεξάρτητα με το πώς θα έρθουν τα πράγματα, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά με κάποιον άλλο τρόπο. Αυτό είναι κάτι συνυφασμένο με την ταυτότητά μου.

Είστε υποψήφιος στην Β' ΑΘήνας. Έναν λόγο για να σας ψηφίσω;

Θα παλέψω με όλες μου τι δυνάμεις για να πατάξω την ανομία στην χώρα. Η ανομία είναι μεγαλύτερο πρόβλημα ακόμα και από την ίδια την κρίση. Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να παλέψουμε για μία καλύτερη και πιο αισιόδοξη Ελλάδα, για μία Ελλάδα με προοπτικές.
ΠΗΓΗ:         http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_3753.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου