Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΆΚΡΥΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ !

Κροκοδείλια δάκρυα στη Βουλή για το συνταξιούχο αυτόχειρα...

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη την τραγωδία με τον 77χρονο συνταξιούχο φαρμακοποιό Δημήτρη Χριστούλα, ο οποίος έδωσε τέλος το πρωί στη ζωή του στην Πλατεία Συντάγματος. Πολίτες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη συρρέουν χιλιάδες στις κεντρικές πλατείες των δύο μεγάλων πόλεων για να τιμήσουν, μέσα σε κλίμα οργής και θλίψης,..
τον άνθρωπο που θέλησε να δώσει ένα αξιοπρεπές τέλος στη ζωή του, παρά να ψάχνει στα σκουπίδια, όπως έγραψε στο σημείωμά του.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή οι πολιτικοί "θρηνούν" με κροκοδείλια δάκρυα για το τραγικό συμβάν, καθώς κανείς δεν φαίνεται να θεωρεί υπεύθυνο τον εαυτό του για ανάλογα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα στην Ελλάδα.

«Συγκλονισμένος»  από την αυτοκτονία του Δημήτρη Χρηστούλα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και επαναλαμβάνει την ανάγκη να βγει η χώρα μία ώρα αρχύτερα από την κρίση. Στην δήλωσή του αναφέρει:

«Είμαι συγκλονισμένος.  Δυστυχώς, δεν είναι ο πρώτος. Έχουμε ρεκόρ αυτοκτονιών.  Αυτό εννοούσα όταν μιλούσα για την εθνική κατάθλιψη και την ανάγκη να βγούμε, μια ώρα αρχύτερα, από την κρίση. Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα. Αυτό ακριβώς κάνει το χρέος μας πιο βαρύ και πιο επείγον! Να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα! Να βγάλουμε τους Έλληνες από την απελπισία!».

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος, o οποίος σε ανακοίνωση του αναφέρει: «Το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό. Ας στοχαστούμε γύρω από την κατάσταση της χώρας και της κοινωνίας μας με όρους εθνικής αλληλεγγύης και συνοχής».

Υπο την σκιά του τραγικού περιστατικού της αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κατά τις οποίες ορισμένοι εθνοπατέρες αναφέρθηκαν στον αυτόχειρα προκειμένου να υποστηρίξουν τα επιχειρήματά τους, οι περισσότεροι βουλευτές εξακολούθησαν να επιδίδονται στο μικροπολιτικό παιχνίδι  σαν να μην συμβαίνει τίποτα...

Επιπροσθέτως, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου απέφυγε να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την άλλη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης είπε πως « Η σφαίρα από το περίστροφο το πρωί στο Σύνταγμα χτύπησε τη συνείδηση του πολιτικού συστήματος, δεν είναι μόνο νεκρός ο αυτόχειρας, πρέπει όλοι να αισθανόμαστε ότι ήμασταν στην σκανδάλη εκείνη την ώρα. Ένας άνθρωπος αποφάσισε αυτό το δραματικό τέλος για τον εαυτό του. Είδε περίεργες συναλλαγές και να μην κλείνεται κανείς στη φυλακή».

Ο πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος επιτέθηκε σε εκείνους τους πολιτικούς που υποστηρίζουν το μνημόνιο λέγοντας ότι «Θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει, να κάνει  χαρακίρι εκείνος ο πολιτικός και οι πολιτικοί που εν γνώσει τους έβαλαν την χώρα σε αυτή την μέγγενη».

Τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου Πασχαλίδου αναρωτήθηκε αν ο 77χρονος οδηγήθηκε στο απονεννοημένο διάβημα από «απόγνωση, κατάθλιψη, οικονομικά προβλήματα, όλα τα παραπάνω» και εξήγησε πως «δεν θα ήθελα να προλαμβάνω καταστάσεις όμως θα πρέπει να δούμε ότι όλο το τελευταίο διάστημα έχουμε ραγδαία αύξηση αυτοκτονιών στη χώρα μας. Αυτό προκύπτει από την άθλια οικονομική καταστροφική πολιτική που οι δύο σήμερα : ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μεχρι εχθές το ΛΑΟΣ στήριξαν την μνημονιακή πολιτική και μας έφεραν σε τεράστια απόγνωση».

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν και όσα είπε το πρωί στο Σκάι ο τέως υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, όταν κλήθηκε από τη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου να σχολιάσει την αυτοκτονία.  "Σε αυτές τις περιπτώσεις ο σχολιασμός πρέπει να έιναι προσεκτικός, εγώ έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ γενναίος και ευαίσθητος", απάντησε ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε ότι "δεν μπορούμε όμως αυθαίρετα να συνδέσουμε την αυτοκτονία του με την οικονομική κατάσταση της χώρας".

«Η σημερινή αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου είναι από μόνη της ένα τραγικό γεγονός. Το δραματικό τέλος που έδωσε στη ζωή του ο συνάνθρωπος μας αναδεικνύει με τον πιο θλιβερό τρόπο τα αδιέξοδα που βρίσκεται σήμερα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Τα πολλαπλά βάρη που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής και η σχέση τους με την αύξηση των αυτοκτονιών έχει εδώ και καιρό επισημανθεί από τις έρευνες των ειδικών φορέων.  Είναι καιρός να σταματήσει η βάρβαρη πολιτική που καταδικάζει το λαό στη χώρα μας, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στη φτώχεια και την απόγνωση. Πρέπει να προτάξουμε τους συλλογικούς αγώνες και την αλληλεγγύη ως ασπίδα προστασίας όλων απέναντι στη βία της φτώχειας και της εξαθλίωσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συγκλονιστική και ταυτόχρονα τραγικά συμβολική αυτοκτονία του συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος αποτελεί ένδειξη για το πού οδήγησαν την Ελληνική Κοινωνία. Ένοχοι για το αίμα του Έλληνα συνταξιούχου είναι όλοι όσοι έχουν ψηφίσει την εκχώρηση της χώρας και της αξιοπρέπειάς μας».

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται υπο το βλέμμα του Γερμανού υφυπουργού και εντεταλμένου της καγκελαρίου Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος βρίσκεται ακροβολισμένος στα θεωρία της Ολομέλειας.
ΠΗΓΗ:          http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_1229.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου