Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΘΕ! Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΥΤΟ !

ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!



DROUGOS ATHAN
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνει κάθε ελληνικό σπίτι τα τελευταία δυο χρόνια, επιφυλάσσει για την Πατρίδα μας, όχι μόνον φτώχεια και μόνιμη λιτότητα, αλλά απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και ακεραιότητας! Αυτό προκύπτει από τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που καταθέτει ο έμπειρος στρατιωτικός αναλυτής-διεθνολόγος, Θανάσης Δρούγος, στην αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα» και τον Μάκη Βραχιολίδη.
Ο κ. Δρούγος, τονίζει τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο αξιόμαχο αυτών. Επισημαίνει την παντελή αδυναμία της Ελλάδος να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες ασύμμετρες απειλές από τα βόρεια σύνορά μας,  ενώ τον προβληματίζουν ιδιαίτερα οι κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την ταυτόχρονη ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας να διασφαλίσει τα συμφέροντά μας στην περιοχή, εκφράζοντας  επιπλέον την έντονη ανησυχία του για το Καστελόριζο! Υπογραμμίζει με νόημα ότι η παρατεταμένη κυβερνητική αστάθεια, δημιουργεί μεγαλύτερη όρεξη στους Τούρκους!
Ο στρατιωτικός αναλυτής θεωρεί ανύπαρκτη την παρουσία της χώρας μας στις διπλωματικές και στρατιωτικές υποθέσεις, τονίζοντας ότι «δεν μας υπολογίζουν πουθενά στο διεθνή χώρο», ενώ αναφορικά με την ασφάλεια και εθνική ακεραιότητα της χώρας επισημαίνει:«Η κατάσταση είναι τραγική. Ο Θεός να βάλει το χέρι του».
Οι λέξεις αυτές, βγαλμένεςαπό τα χείλη ενός ειδικού, περιγράφουν με τον πιο δραματικό τρόπο τον άμεσο κίνδυνο απώλειας της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Όταν ο Γ. Παπανδρέου έσπρωχνε βιαίως την Ελλάδα στην μέγγενη της τρόικας, μιλούσε από τότε για «μειωμένη εθνική κυριαρχία». Προφανώς γνώριζε.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε Δρούγο, υπάρχουν πληροφορίες για πρόκληση θερμού επεισοδίου στις αρχές του καλοκαιριού από την πλευρά των Τούρκων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επεισόδιο αυτό θα είναι πολύ σοβαρότερο από το αντίστοιχο των Ιμίων, επειδή θα κατατείνει στη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων που περιλαμβάνουν ευθέως την απώλεια εδαφικής μας ακεραιότητας. Τι περισσότερο γνωρίζετε;
ΔΡΟΥΓΟΣ: Επί τους παρόντο οι Τούρκοι είναι –λόγω των συμφερόντων των ΗΠΑ- στραμμένοι προς Συρία-Ιράν αφού μέσα στην χρονιά, το πολύ μέχρι αρχές του 2013,  θα έχουμε δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.  Εξελίξεις που έχουν καθυστερήσει λίγο, εξαιτίας των προσεχών  εκλογών σε ΗΠΑ-Γαλλία. Αλλά η κατάσταση στην Μ. Ανατολή έχει καταστήσει την Άγκυρα προωθημένο συμφεροντολογικό παίκτη και εντολοδόχο των ΗΠΑ.
Αλλά οι Τούρκοι δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή να απειλούν και να φοβερίζουν την Κύπρο και την Ελλάδα, στα θέματα της ΝΑ. Μεσογείου (κυρίως στα ενεργειακά). Σε αυτό το πλαίσιο, στον ευαίσθητο θαλάσσιο χώρο Δωδεκάνησα-Κρήτη-Κύπρος/Ανατ. Μεσόγειος, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Οι Τούρκοι επί του παρόντος και επειδή εμείς βρισκόμαστε σε αδιέξοδη και απελπιστική κατάσταση, αποτρέπονται από το να κάνουν κάτι, λόγω του ότι οι ΗΠΑ έχουν δικά τους ενεργειακά συμφέροντα εκεί, ενώ είναι παρελθόν η στρατηγική συμφωνία της Τουρκίας με το Ισραήλ. Θα το είχαν κάνει ήδη το θερμό επεισόδιο.  Για να προκαλέσουν νέα δεδομένα, ειδικά στην περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου ή σε συστάδα μικρονήσων της Δωδεκανήσου. Ας μην λησμονούμε ότι η Αραβική άνοιξη τόνωσε αρκετά την θέση των Τούρκων.
Αν καθαρίσει κάπως το τοπίο προς Συρία και πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η Άγκυρα θα στραφεί προς τα εδώ. Και ανησυχώ, επειδή δεν βρισκόμαστε σε καθόλου καλή κατάσταση. Συνεπώς, χρονικά δεν μπορώ να το προσδιορίσω, αλλά το βλέπω να έρχεται… Η ανατροπή του καθεστώτος της  Συρίας σε συνδυασμό με την πονηρή θέση των Αιγυπτίων, θα προκαλέσει ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή. Θέλει προσοχή. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Δεν μου άρεσε και η δήλωση της Κυπρίας Υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου, που είπε ότι περί το 2016 θα αρχίσει η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Είναι μεγάλο χρονικό διάστημα και προσφέρει ευκαιρίες στην Άγκυρα. Και βέβαια, θέτω και την διάδοχο του Ερντογάν κατάσταση. Μιλώντας ξεκάθαρα, πιστεύω ότι  στη χώρα μας θα έχουμε παρατεταμένη κυβερνητική αστάθεια. Και αυτό θα δημιουργεί στους απέναντι μεγαλύτερη όρεξη…Είμαι βαθιά προβληματισμένος.
Ποια είναι η εξωτερική πολιτική της χώρας μας κύριε Δρούγο, στα δυόμισι χρόνια οικονομικής κρίσης;
ΔΡΟΥΓΟΣ: Μέσα στο οικονομικό χάος, έχει επικίνδυνα παραμεληθεί και υποβαθμιστεί από τους ασχέτους των δυο μεγάλων κομμάτων (εννοώ, των πρώην μεγάλων κομμάτων), η εξωτερική πολιτική. Δεν μας υπολογίζουν πουθενά. Όλοι βλέπουν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας για  βιτρίνα και δεν αναλύουν τι συμβαίνει στον κόσμο. Δεν έχουμε επαφή με την πραγματικότητα.

Το διάστημα αυτό, της δραματικής μείωσης στους μισθούς ακόμη και των μονίμων αξιωματικών και κυρίως στις αμυντικές δαπάνες της χώρας, σε ποιο σημείο βρίσκεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων;
ΔΡΟΥΓΟΣ: Σε διπλωματικές και στρατιωτικές υποθέσεις, δεν επαρκεί η προσπάθεια του προσωπικού σε εποχή επανάστασης, όπως η σημερινή. Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν μας καλούν σε διεθνείς διασκέψεις, όπως η προσεχή για την πυρηνική ασφάλεια στη Σεούλ. Η Τουρκία  θα είναι εκεί. Η απαράδεκτη μείωση των μισθών των διπλωματών και στρατιωτικών, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα στελέχη. Δεν τα βγάζουν πέρα πλέον οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Μείωσαν τις θέσεις στο εξωτερικό, σε επίπεδο ακολούθων άμυνας, αλλά και στις θέσεις στο ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Δεν στέλνουμε αξιωματικούς σε εκπαιδεύσεις εξωτερικού. Δεν πηγαίνουν πλέον  σε σχολεία εξωτερικού, πλην ελάχιστων περιπτώσεων. Σε λίγα χρόνια, οι αξιωματικοί και οι διπλωμάτες μας, λόγω της απουσίας τους από τις εξελίξεις, θα είναι υπερβολικά πίσω. Ήδη βρίσκονται μακρυά από τις σύγχρονες εξελίξεις. Ταξιδεύω και τα βλέπω. Αναρωτιέμαι τι είδους στρατό θα έχουμε σε μερικά χρόνια; Θα λένε, πάρε τον μισθό που παίρνεις, και μέχρις εκεί.
Δεν βλέπω να έρχεται κάποια ανάταση, κάτι δυνατό που θα ταρακουνήσει τα πράγματα. Τις θέσεις στο ΝΑΤΟ τις διεκδικούν και παίρνουν οι Τούρκοι. Δεν δραστηριοποιούμαστε καθόλου σε κρίσιμα θέματα του ΝΑΤΟ, όπως η αντιπυραυλική ασπίδα, η έξυπνη άμυνα, οι επιπτώσεις στην Μεσόγειο από τους αραβικούς ξεσηκωμούς, οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, το μέλλον των πυρηνικών όπλων, οι οικονομικοί πόλεμοι, οι ασύμμετρες απειλές. Η χώρα μας είναι η μόνη στη Νότια Ευρώπη χωρίς Νατοϊκό Στρατηγείο και κανένας δεν έχει ιδρώσει.
Δώσαμε τη ναυτική βάση της Σούδας για την επιχείρηση κατά του Καντάφι και δεν την εκμεταλλευτήκαμε καθόλου, στο  ΝΑΤΟ. Και η Τουρκία προβάλλει δυνατά στην Λιβύη. Σας πληροφορώ ότι δεν μας λαμβάνουν σοβαρά έξω. Έχουμε μειωμένη παρουσία σε όλες τις ειρηνευτικές αποστολές. Δεν έχουμε επίσης αξιωματικό πληροφοριών στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.
Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό, προ μηνών είχαμε τον κ. Μπεγλίτη, που ως υπουργός Εθνικής Αμύνης τότε, ξήλωσε εν μία νυκτί όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΔΡΟΥΓΟΣ: Αχαρακτήριστη και προκλητικότατη η ενέργεια Μπεγλίτη, κατά της προηγούμενης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Έδειξε μίσος και  εκδίκηση σε βάρος άξιων στελεχών. Οι πλείστοι των Υπουργών, δεν έχουν καταλάβει σε ποια υπουργεία είναι. Πέραν των οικονομικών, δεν είναι τυχαίο το πώς έφθασε η Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα.
Και αρχίζουν οι πολιτικοί τις ανυπόστατες τοποθετήσεις για τους στρατιωτικούς και τα συνωμοσιολογικά.για …χουντικά σταγονίδια. Ντρέπομαι! Ασφαλώς η ηγεσία των ΕΔ και ειδικά ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος είναι λίαν αξιόλογο άτομο, με εκτίμηση ευρύτερη και το επισημαίνω, αλλά στο βάθος, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Δημοσιοϋπαλληλίζουν και αυτό δεν είναι σωστό. Στην Ελλάδα έχει δολοφονηθεί η αξιοκρατία από τους πολιτικούς. Αναρωτιέμαι πώς τόσοι βουλευτές, θα ζητήσουν την ψήφο των Ελλήνων.
Στην παραμεθόριο, τα σύνορά μας μένουν αφύλαχτα. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υποβίβασε το Α’ σώμα στρατού σε μεραρχία, η Τουρκία έχει ήδη έτοιμη πλωτή γέφυρα για εισβολή στην Θράκη. Η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μία τέτοιου είδους επίθεση;
ΔΡΟΥΓΟΣ: Στον αμυντικό χώρο έχουμε πολλά προβλήματα. Εξοπλιστικά-δημογραφικά, ενώ παράλληλα, οι εκάστοτε υπουργοί κάνουν …ασανσέρ την θητεία των κληρωτών! Πάντοτε στις ομιλίες μου επισημαίνω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι στρατό θέλουμε.
Το Α’ Σώμα Στρατού στην Κοζάνη, θα έπρεπε να μεταπέσει σε Διοίκηση Ευρύτερων Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και να επικεντρωθεί σε ασύμμετρες απειλές από Κόσοβο -Σκόπια κλπ. Για μένα, το θέμα δεν είναι η μείωση των αντιστράτηγων ή να βαφτίσουμε αλλιώς την 1η Στρατιά στην Λάρισα. Το θέμα είναι να έχουμε  ευέλικτες-υπολογίσιμες-διακλαδικές  και προσαρμοσμένες σε νέα πλαίσια, Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν αλλάξει τα δόγματα και εμείς παραμένουμε στατικοί. Μέσα σε 5 χρόνια οι Αμερικανοί, παρά τα όσα δεινά  έχουν περάσει σε Αφγανιστάν-Ιράκ κλπ, έχουν προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στα εγχειρίδια επιχειρήσεων. Δείτε το τελευταίο τους,  περί αντιμετώπισης παρατεταμένου αντάρτικου. Και ρωτάνε και άλλους, για να ακούσουν τη γνώμη τους. Στην Ελλάδα δεν δίδουν σημασία στην γνώμη των ειδικών. Την «δολοφονούν» με τον τρόπο τους. Αν συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε αρνητικά και να αδρανοποιούμε την άμυνά μας, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και εξοπλιστικά, δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τίποτα!
Και προσοχή και στις ασύμμετρες απειλές από τα βόρεια σύνορά μας:  Μην τυχόν δούμε απελευθερωτικούς στρατούς σε μερικά χρόνια. Ας προσέξουμε την διακίνηση πληθυσμών, τη λαθραία μετακίνησή τους, την αναβάθμιση της τρομοκρατίας, την διακίνηση ελαφρών όπλων και χημικο-βιολογικο-πυρηνικών υλικών…ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ….
aegean planes_630_355Η Άγκυρα πάντως, εμμένει πιο πολύ στο θαλάσσιο χώρο. Η συμμετοχή της σε πολλές ασκήσεις μακράν των υδάτων της, πρέπει να μας ανησυχεί. Δείτε τι κάνει: Στέλνει αεροσκάφη στην Βαλτική, εμπλέκεται στον κόλπο των πετρελαίων, στο αφρικανικό κέρας,  στην υποσαχάριο Αφρική. Η Ελλάδα δεν υπάρχει και όπως είναι τα πράγματα, η επιρροή μας θα είναι μηδαμινή. Χρειάζεται εθνική ανάταση και άλλες πολιτικές. Είναι άδικο απέναντι στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, να σβήσουμε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Έλληνα. Δεν πρέπει η Πατρίδα μας να έχει μειωμένη εθνική κυριαρχία. Και ας αφήσουμε τα περί ικανού προσωπικού. Ποιού προσωπικού; Όταν του έχεις μακελέψει τις ελπίδες με μειώσεις μισθών και επιδομάτων, δεν ανεβάζεις το επίπεδο.

Θεωρείτε ότι η Τουρκία, στην προσπάθειά της να εκτονώσει τα εσωτερικά της προβλήματα και τα σενάρια σοβαρούς ασθένειας του Ερντογάν, μπορεί να εισβάλει στην Θράκη, όπως έκανε το 1974 στην Κύπρο;
ΔΡΟΥΓΟΣ: Όχι, δεν βλέπω επίθεση στην περιοχή του Έβρου. Η πλάστιγγα γέρνει ούτως ή άλλως υπέρ της Άγκυρας εκεί και δημογραφικά-προπαγανδιστικά-πολιτικά αλλά και επειδή εκμεταλλεύεται δικά μας λάθη και αδιέξοδα.
Τα λάθη και οι παραλείψεις μας στην Θράκη έχουν επί χρόνια επισημανθεί. Είναι η αδιάφορη πολιτεία μας  που ανοίγει κερκόπορτες σε επικίνδυνους γείτονες.
Η πρωτοφανής ανεργία στην Θράκη, η φυγή του ενεργού πληθυσμού προς Βουλγαρία-Ρουμανία, η μη-σωστή πολιτική μας επί χρόνια απέναντι στην μειονότητα, τα έργα-βιτρίνας, έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε κατήφορο. Πάντως, επαναλαμβάνω ότι δεν βλέπω στρατιωτικού χαρακτήρα κίνηση προς τα εκεί. Μας παραπλανούν με κάποιες κινήσεις τους για διάβαση ποταμίων κωλυμάτων κλπ. Δεν είναι η γραμμή του Έβρου, ο 38ος γεωγραφικός παράλληλος που χωρίζει την Βόρεια από τη Νότια Κορέα.
Λόγω ΝΑΤΟ-ΕΕ δεν θα επιχειρούσαν εισβολή στον χερσαίο χώρο μας. Οι Τούρκοι, προς Δωδεκάνησα και Καστελόριζο κοιτάνε. Οι κινήσεις των Τούρκων, απαιτούν μελέτη σε βάθος και ειδικά οι κινήσεις τους με τους Σκοπιανούς-Αλβανούς και Βορειοαφρικανούς. Προς το παρόν, καλά κάνουν και κοιτάνε προς Δαμασκό και Τεχεράνη. Η κυβέρνηση Ομπάμα ψάχνει για συμμάχους στον Αραβο-μουσουλμανικό κόσμο και η Τουρκία, τα κράτη του κόλπου, η Λιβύη, η Ινδονησία ταιριάζουν γάντι με τις επιδιώξεις της..
Η ελληνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ, ενώ την ίδια ώρα η Τουρκία έχει εγκλωβίσει το Καστελόριζο και είναι έτοιμη να ξεκινήσει έρευνες για πετρέλαιο μέσα στην ελληνική ΑΟΖ. Πόσο μπορεί να κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα του Καστελόριζου; 
ΔΡΟΥΓΟΣ: Το Καστελόριζο με ανησυχεί πολύ.   Όχι λόγω της απόστασης, αλλά γιατί είναι η αιχμή των διεκδικήσεων της Άγκυρας  στο να αποκόψει την επαφή της Κύπρου με εμάς. Είμαι υπέρ της ΑΟΖ, αλλά πρέπει να έχεις και μέσα να την υποστηρίξεις. Η ΑΟΖ έχει πολλά επιμέρους στοιχεία. Όταν το 1994 κάποιοι αιθεροβάμονες έκαναν λόγο για ενιαίο αμυντικό χώρο, είχα επισημάνει ότι χρειάζεται να τον στηρίξεις με αεροναυτικά μέσα και καθολική ενδυνάμωση της αεράμυνας της Κύπρου.
Η άμυνα των νήσων είναι από τα πιο δύσκολα κεφάλαια. Η αποτυχία  στο να έρθουν οι πύραυλοι S-300 PMU-1  στην Κύπρο, και η ακατάσχετη φιλολογία μας, μάς στοίχισε τότε, ακριβά. Τώρα η ΑΟΖ απαιτεί από την χώρα μας αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, όπως είχαμε τόσα χρόνια τα ORION. Από το 2009 αυτά δεν ενεργούν πλέον. Η ΑΟΖ είναι τεράστιος χώρος και χρειάζεται να έχουμε στην διάθεσή μας έγκαιρη προειδοποίηση-αναγνώριση-επιτήρηση, ναυτικές πληροφορίες για οτιδήποτε. Και σε αυτό τον τομέα υστερούμε.
 Δεν φτάνουν οι δικές μας αδυναμίες, στην Μέση Ανατολή έχει ανάψει η φλόγα του πολέμου. Εμφύλιος στη Συρία, νέα ένταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.
ΔΡΟΥΓΟΣ: Έρχονται σοβαρότατες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.  Δεν μπορεί ο Άσαντ να δολοφονεί τον λαό του. Δικαιούται μια καλύτερη επιλογή για το μέλλον της η Δαμασκός. Επίσης,  στον Κόλπο των Πετρελαίων θα έχουμε –εκτός απρόοπτων αλλαγών-στρατιωτική ενέργεια. Είτε από το Ισραήλ είτε από τις ΗΠΑ εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, με πολυδιάστατες και υπολογίσιμες επιπτώσεις. Αυτά τα γεγονότα θα έχουν προεκτάσεις και  στην πατρίδα μας, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση…και με αβέβαιο μέλλον.

Τελικά, όπως μας τα περιγράφετε κύριε Δρούγο, υστερούμε παντού. Μπορούμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος;
ΔΡΟΥΓΟΣ: Πρέπει άμεσα να προχωρήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και οι στρατιωτικοί, πάντοτε μέσα  στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, να τα θέσουν ξεκάθαρα στους παραπαίοντας πολιτικούς. Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, αλλά αυτός ο τόπος πρέπει να επιβιώσει. Δεν μπορεί να υποχωρούμε συνέχεια. Χρειάζεται αντίσταση και καθαρό μυαλό. Νέοι άνθρωποι.  Όχι παλιό κρασί σε καινούργια συσκευασία!
Η στάση της Αιγύπτου δεν μου αρέσει, ενώ οι εξελίξεις στην Συρία, η  αστάθεια στο Λίβανο, η μη-επίλυση του Παλαιστινιακού, και οι προκλητικές κινήσεις του Ιράν, περιπλέκουν τα πράγματα. Άρα, σε αυτή την περιοχή ας δώσουμε βαρύτητα, και όχι με  επισκέψεις δημοσίων σχέσεων. Με το Ισραήλ και την Κύπρο πρέπει να συνεργαστούμε πιο στενά, αλλά, όπως πάντοτε τόνιζα, οι σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο πρέπει  να διατηρηθούν.
Όταν επί 12 χρόνια μιλούσα για την ανάγκη επαφών με το Ισραήλ, είχα δεχθεί σφοδρή  κριτική. Τώρα, βλέπω κάτι τυχάρπαστους από το πουθενά, να τις θεωρούν ως πανάκεια. Δεν είναι έτσι. Το Ισραήλ έχει πολλά μέτωπα ανοικτά και ανοίγεται πολύ προς την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Εμείς πρέπει να κάνουμε την δική μας χάραξη στρατηγικής, έστω και αν η πατρίδα είναι λαβωμένη.
Δυστυχώς όμως, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση έτσι και η σημερινή, δεν έχουν προχωρήσει σε κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, και –όπως φαίνεται- δεν προβλέπεται για χρόνια. Τα περί συντήρησης υλικού, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Την ώρα που η στρατιωτική τεχνολογία έχει εξελιχθεί εκπληκτικά στο εξωτερικό, είναι δυνατόν εμείς, που έχουμε ανοικτή εξ ανατολών απειλή, να λέμε ότι δεν θα προχωρήσει τίποτα;
Δυστυχώς τον τομέα της άμυνας, διαχειρίστηκαν επί χρόνια άτομα διεφθαρμένα, τα οποία δεν προσέφεραν τίποτα. Χρειαζόμαστε έξυπνη και ευέλικτη άμυνα. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα πεδία αντιπαράθεσης των προηγούμενων πολέμων. Πρέπει να αναλυθούν τα πράγματα για τα επόμενα 10-20 χρόνια. Τα σοβαρά κράτη χαράζουν πολιτική δεκαετιών. Εμείς απέχουμε από όλα αυτά. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.
Οι Ευρωπαίοι, αντί να μας βοηθήσουν, μας έχουν στήσει στον τοίχο. Αυτή είναι η Ευρώπη που οραματιζόμασταν;
ΔΡΟΥΓΟΣ: Μας έχουν αδικήσει οι Ευρωπαίοι σε πολλά θέματα. Ασφαλώς παραμένουμε τμήμα της δύσης, αλλά ως αναλυτής υποστηρίζω έντονα τις σχέσεις με Κίνα-Ινδία-Βραζιλία-Ρωσία-Νότια Αφρική-Ασιατικά κράτη. Όπως δυστυχώς για εμάς, κάνουν οι Τούρκοι. Και βέβαια δεν είμαι με  την Ευρώπη των τοκογλύφων και  των βιαστών της εθνικής Ανεξαρτησίας. Λέω ναι, σε μία ανθρώπινη Ευρώπη. Είμαι με την Ευρώπη της αξιοπρέπειας και του κύρους. Λέω ναι, σε μια Ευρωπαϊκοποιημένη Γερμανία, αλλά όχι, σε μια Γερμανοποιημένη Ευρώπη.
Μέσα σε αυτή την καταστροφική δίνη, καλείται ο λαός να δώσει την λύση. Ποια είναι η άποψή σας κύριε Δρούγο;
ΔΡΟΥΓΟΣ: Εύχομαι ο αφέντης λαός να δώσει ένα τέλος.  Και θα δώσει. Από τους 300 σημερινούς βουλευτές είναι ζήτημα αν 80-90 θα είναι στην επόμενη Βουλή.
Δεν έπρεπε να μπει η Ελλάδα κάτω από τα Μνημόνια. Θα είναι καρφιά στον Σταυρό της Πατρίδας μας, για δεκαετίες. Οι μνημονιακοί είναι υπεύθυνοι για την Βαβυλώνα που δημιούργησαν στην χώρα μας. Περίμενα όμως και από τον λαό πιο δυναμική αντίδραση.
Εννοώ στα πλαίσια της λεγόμενης μη βίαιης-κοινωνικής άμυνας, την οποία εδώ στην χώρα μας δεν την έχουμε χρησιμοποιήσει. Και υπάρχουν 192 γνωστοί τρόποι αντίστασης εναντίον αυταρχισμού και διαστρέβλωσης της λαϊκής ετυμηγορίας. Μπορείς να ρίξεις με πολλούς τρόπους, αυταρχικές κυβερνήσεις που έχουν παραβιάσει τη νομιμότητα της λαϊκής εντολής. Δεν χρειάζεσαι να κινηθείς βίαια.
Μπορεί να βγει μπροστά πάλι ο Ελληνισμός. Δικαιούμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Όχι στην προκρούστεια κλίνη  αθλίων και εξοντωτικών Μνημονίων και εγκάθετων ανθυπάτων. Πρόσφατα μίλησα στην Σερβία. Που υπέφερε και προσπαθεί να συνέλθει. Είδα μέσα από τις δυσκολίες μια αισιόδοξη έκφραση στο Βελιγράδι. Οι Σέρβοι είναι σαν κι εμάς, γενναίος και αξιοπρεπής λαός. Υπομονή και επιμονή χρειάζεται για να απεμπλακεί η χώρα από τα δεσμά της. Και οι πολιτικοί της παρακμής, να βρεθούν για πάντα στο περιθώριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου