Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 'ΜΑΣ ! ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ !


gkyzi6

Αρχιεπίσκοπος: «Υπάρχουν άνθρωποι που θυσιάζουν τον Χριστό με συμφέρον»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Γκύζη και στην κατανυκτική ακολουθία του Νυμφίου, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σήμερα Μεγάλη Δευτέρα.
Ο Μακαριώτατος στην είσοδο του Ναού έτυχε θερμής υποδοχής, από τον προϊστάμενο Αρχιμ. Βαρνάβα Θεοχάρη και τους Ιερείς του Ναού.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην σημερινή εποχή, την δύσκολη αυτή περίοδο και την περίοδο των παθών: «ο Χριστός δεν είναι αυτός που θέλει να τον αγαπούμε θεωρητικά, αλλά θέλει να τον αγαπούμε βιωματικά, η ζωή μας να είναι θυσία, να μην είναι θεωρία και γνώσεις».
«Μέσα στην κρίση και τις δυσκολίες οδηγήσαμε και πάλι τα βήματα μας σ’ αυτό τον ιερό χώρο, για να ζήσουμε το πάθος του Κυρίου μας, αλλά και την Ανάσταση του», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Επίσης υπογράμμισε τις δυσκολίες που υπάρχουν μέσα στον κόσμο μας θέτοντας έναν προβληματισμό: «Άραγε ανήκουμε στην κατηγορία που θυσιάζω τον Χριστό για συμφεροντολογικούς λόγους;»
Λέγοντας: «Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που θυσιάζουν τον Χριστό με συμφέρον, τόσο έξω από τον χώρο της Εκκλησίας όσο και μέσα στο χώρο της Εκκλησίας».
«Η Ανάσταση είναι για όλους τους ανθρώπους, να ευχηθούμε να είμαστε αγωνιστές και αγωνιζόμενοι, που πέφτουμε αλλά έχουμε μάθει το δρόμο να σηκωνόμαστε», σημείωσε κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου