Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ! ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ... ΟΝΕΙΡΟ !

ΠΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ;



Ένα σχόλιο που άφησε η κ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κατώτερο σκαλοπάτι πολιτικής, απ'αυτό που οδήγησε στην επίσημη δήλωση κάποιων "πατέρων του Έθνους" ότι....."έχασαν τα αποδεικτικά των αποζημιώσεων" για τις γερμανικές φρικαλεότητες της κατοχής. Και διερωτώμαι, και αδυνατώ να αντιληφθώ ΠΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, αυτές οι αποζημιώσεις θα μπορούσαν να μας δώσουν τη χαμένη ζωή μας, τη χαμένη εθνική μας κυριαρχία, τη χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια, έστω κι αν τις διακινούσαμε ως απλή απαίτηση...ως απλή απειλή. Μας χρωστάτε κι εσείς κυρία Μέρκελ...ελάτε να υπολογίσουμε τι χρωστάτε εσείς, τι εμείς...και να τα συμψηφίσουμε.
Τώρα, λοιπόν, κατά την άποψή μου, εκτός από την προσπαθεια επίλυσης του "μυστηρίου", σχετικά με το "χαμένο θησαυρό", είναι απαραίτητο αυτή η επίσημη δήλωση απώλειας να συνδεθεί με την παντελή σιωπή των αρμοδίων, επί δύο χρόνια, σε σχέση, ακριβώς, με τον θησαυρό, βλ. τις γερμανικές αποζημιώσεις. Δηλαδή, ας δεχθούμε ότι τα αποδεικτικά είχαν χαθεί....αλλά, πως συμβαίνει οι αρμόδιοι να μην πανικοβλήθηκαν επειδή δεν τα έβρισκαν...πως συμβαίνει, ενόσω όλος ο ταλαίπωρος λαός είχε εναποθέσει τις ελπίδες του σ'αυτές τις αποζημιώσεις, να μη βγουν οι "πατέρες του Έθνους" να καταγγείλουν προς κάθε κατεύθυνση αυτήν την τραγική "απώλεια", να ορίσουν επιτροπές έρευνας της υπόθεσης, κλπ., κλπ., κλπ..... παρότι είχε εξαφανιστεί η μοναδική ΛΥΣΗ στο ελληνικό δράμα,η κυρίαρχη ελπίδα του. Και αυτή η απώλεια παρέμεινε κρυφή, επί 2 ολόκληρα χρόνια,από τον ελληνικό λαό, παρότι υπήρχε συνεχής προβληματισμός, συζητήσεις, συνέδρια, γύρω από τις αποζημιώσεις.
Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι, καταρχήν, απορριπτέες. Δεν είναι, συχνά, σοβαρές και σπάνια έχουν θεωρητικό υπόβαθρο. Αλλά, όταν βι΄νουμε τέτοιες ακραίες καταστάσεις;;;;;

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου