Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!! ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ... ΑΞΕΣΟΥΑΡ !

Κλείστε τους κλέφτες έξω από... την πόρτα σας

Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

Έναν απρόσμενο, ανίκητο εχθρό βρήκαν οι απανταχού διαρρήκτες της χώρας! Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα αποτροπής διαρρήξεων που εφηύρε ένας Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη και το οποίο εμποδίζει τον επίδοξο «εισβολέα» όχι μόνο να εισέλθει στο εσωτερικό της οικίας, αλλά να μην προλάβει ούτε να… αγγίξει την πόρτα της.

Ο κ. Μιλτιάδης Σέμκος δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον χώρο των κουφωμάτων, στη συμπρωτεύουσα και όπως εξηγεί στον «Α.Τ.», «τα τελευταία ειδικά χρόνια παρατήρησα μια αλματώδη αύξηση των....
πελατών που αντικαθιστούσαν κουφώματα που είχαν καταστραφεί από διαρρήκτες. Σκέφτηκα λοιπόν να βρω ένα σύστημα που θα αποτρέπει τις απόπειρες διάρρηξης και άρα την καταστροφή των κουφωμάτων».
Έτσι, με βάση τη μεγάλη εμπειρία και τις γνώσεις του στον χώρο, δημιούργησε το αυτόνομο υβριδικό σύστημα με την κωδική ονομασία SD-01, φιλοδοξώντας να ανακόψει τη δράση των διαρρηκτών, η οποία, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης, τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα. Το προϊόν κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, από αποφοίτους ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με πολύχρονη πείρα στα ηλεκτρονικά και μηχανολογικά συστήματα.
Όπως αναφέρει ο κ. Σέμκος, οι συμβατικοί συναγερμοί που ενεργοποιούνται αφού προηγουμένως πραγματοποιηθεί η παραβίαση, αφήνουν περιθώριο 3-5 λεπτών στον διαρρήκτη να δράσει. Αυτό το «κενό ασφαλείας» έρχεται να καλύψει το σύστημα SD – 01 καθώς η βασική διαφορά του από τους υπόλοιπους συναγερμούς είναι ότι αυτό ουσιαστικά δρα «προληπτικά» και όχι «κατασταλτικά». Αντιλαμβάνεται, δηλαδή, έγκαιρα τους διαρρήκτες και ο χτύπος της σειρήνας, τους απομακρύνει πριν προκαλέσουν φθορά ή επιχειρήσουν να διαρρήξουν την πόρτα ή τα εξωτερικά κουφώματα.
Ένας φωτοηλεκτρικός αισθητήρας υπέρυθρης ακτίνας, ο οποίος τοποθετείται στο ύψος της κλειδαριάς, δημιουργεί μια «κόκκινη ζώνη», στην οποία οτιδήποτε εισέρχεται (χέρι, κατσαβίδι, πένσα, διαρρηκτικό εργαλείο) προκαλεί τον χτύπο της σειρήνας. Η ενεργοποίηση του συστήματος γίνεται με ειδικό τηλεχειριστήριο που έχει ο ιδιοκτήτης, κάθε φορά που αυτός απομακρύνεται από το σπίτι, αλλά και όταν βρίσκεται στο εσωτερικό του. «Μέχρι σήμερα και παρά τις προσπάθειες, δεν έχει βρεθεί τρόπος εξουδετέρωσης του SD – 01. Ο δράστης χάνει πλέον το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Είναι σαν να έχουμε τοποθετήσει έναν άγρυπνο φρουρό, επί 24ώρου βάσεως, στην εξώπορτα του σπιτιού μας», επισημαίνει ο κ. Σέμκος.

Τα κύρια λειτουργικά χαρακτηριστικά του SD – 01:

• Η ενεργοποίηση και απενεργοποίηση γίνεται με τηλεχειριστήρια, που είναι μοναδικά και δεν αντιγράφονται, από το εσωτερικό ή εξωτερικό της οικίας.
• Η διάρκεια χτύπου της σειρήνας ρυθμίζεται από τον χρήστη.
• Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας των τηλεχειριστηρίων αυτά μπορεί να ακυρωθούν από τον χρήστη, μέσα από τη συσκευή.
• Τα τηλεχειριστήρια μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα σε περισσότερες από μία συσκευές αφού προηγουμένως δηλωθούν.
• Η ενεργοποίηση του συστήματος γίνεται από μικροσκοπικούς αισθητήρες υπερύθρων που τοποθετούνται έξω από την πόρτα και ενεργοποιούν τη σειρήνα άμεσα μόλις αντιληφθούν την παραμικρή παρενόχληση.
• Το σύστημα τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε πόρτα, παλιά ή καινούργια, θωρακισμένη, αλουμινίου, συνθετική, γκαραζόπορτα.
• Εφαρμόζεται στις πόρτες εισόδου διαμερισμάτων σε εξωτερικά κουφώματα, επαγγελματικούς χώρους, γραφεία και αποθήκες.
• Λειτουργεί με ρεύμα 110-240V ac/50-60Hz και σε περίπτωση διακοπής με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, αυτονομίας από 15 έως 25 ώρες.
• Υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί και με άλλα συστήματα ασφαλείας.

Η τιμή του συστήματος αποτροπής διαρρήξεων SD-01 ανέρχεται στα 250 ευρώ, μαζί με την εγκατάσταση, για όσους το παραγγείλουν και η οικία τους βρίσκεται Αθήνα. Γι' αυτούς, πάλι, που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και θελήσουν να το προμηθευτούν, η τιμή, μαζί με την εγκατάσταση, ανέρχεται στα 220 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία SEMKO στο τηλέφωνο 2310 937970 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@semko.gr ή να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.semko.gr

Ανεξέλεγκτη τείνει να γίνει η δράση των διαρρηκτών τους τελευταίους μήνες. Η οικονομική κρίση, εκτός των άλλων, έχει αλλάξει και τις «συνήθειες» των ληστών καθώς έχουν γίνει πιο βίαιοι, χωρίς να διστάζουν να εισέλθουν σε οικίες μέρα - μεσημέρι, ακόμα και όταν οι ένοικοί τους βρίσκονται μέσα. Στη ραγδαία αύξηση αυτής της μορφής εγκληματικότητας έχει συμβάλει και η ευκολία πρόσβασης μέσω του διαδικτύου σε ξένες εταιρείες, οι οποίες πωλούν ελεύθερα διαρρηκτικά εργαλεία (picking tools). Τα σύνεργα αυτά υποτίθεται ότι απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες κλειδαράδες, στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος στο ποιος τα προμηθεύεται.
Μάλιστα, σε ιστοσελίδες του διαδικτύου υπάρχουν αναρτημένα δεκάδες βιντεάκια με αναλυτικές, βήμα προς βήμα, οδηγίες για το πώς κάποιος μπορεί να διαρρήξει μια πόρτα, από μια απλή ξύλινη μέχρι και θωρακισμένη! «Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μια από τις βασικές αιτίες που με έκανε να αναζητήσω ένα καινοτόμο σύστημα αποτροπής διαρρήξεων», δηλώνει στον «Α.Τ.» ο κ. Σέμκος. Ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας του SD – 01, προσθέτει ο εμπνευστής του, είναι το ότι με την έναρξη της ευρείας διάθεσής του στο αγοραστικό κοινό, μια από τις εταιρείες που πωλούν διαδικτυακά διαρρηκτικά εργαλεία, απείλησε την επιχείρηση του κ. Σέμκου με ασφαλιστικά μέτρα…
ΠΗΓΗ:        http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_8811.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου