Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ! ΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΝ "ΟΡΝΙΟ" !

Tελεσίγραφο τρόικας: Όλα τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ έως τον Ιούνιο - 50.000 απολύσεις και άρση μονιμότητας στο Δημόσιο


- Πάρτε πίσω το νόμο για τα ταμεία, λέει σε επιστολή της
- Τέλος σε διπλές συντάξεις και επιδόματα ανεργίας
- Τι περιλαμβάνει η “καταιγίδα” μέτρων του Ιουνίου

Να ενταχθούν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με υπηρεσίες υγείας στον ΕΟΠΥΥ ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματίας Μορς. Με την επιστολή του ο κ. Μορς ζητεί την απόσυρση των διατάξεων του νόμου, που προβλέπει εξαίρεση όσων Ταμείων δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό,

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής η επιστολή, που μάλιστα είναι γραμμένη σε απαξιωτικό ύφος, ελέγχει τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη γιατί δεν τον ενημέρωσαν για τις εξαιρέσεις του νόμου. Στη συνέχεια απαιτεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, για να καταργηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου και την ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, έρχεται καταιγίδα μέτρων τον Ιούνιο που περιλαμβάνει:
- περικοπή διπλών συντάξεων και επιδομάτων ανεργίας
- κατάργηση των προνοιακών παροχών
- απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
- περιστολή αποζημιώσεων και επικουρικών συντάξεων
- άρση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα.

newsit
ΠΗΓΗ:        http://sarotiko.blogspot.com/2012/04/t-50000.html


Χάσαμε 25% του μισθού και θέλουν και άλλα μέτρα τον Ιούνιο


- 5.000 ευρώ έχασε κάθε Έλληνας πέρυσι
- “Αυξήστε φόρους – μειώστε μισθούς” η συνταγή που... σκοτώνει την οικονομία
- Η ύφεση βαθαίνει και η τρόικα επιβάλει νέα μέτρα

Μπορεί ο νυν υπουργός Οικονομικών να δηλώνει στη Wall Street Journal πως “είναι προφανές ότι αν ο δρόμος της προσαρμογής ήταν λιγότερο απότομος , το τίμημα για την ανάπτυξη θα ήταν μικρότερο”, όμως όλα δείχνουν ότι μόνο απότομος δεν θα είναι αυτός ο δρόμος.

Ήδη η πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος ανέβασε την ύφεση στο 5% από το 4,7& που είχε προβλεφθεί και με βάση αυτή την πρόβλεψη είχαν συμφωνηθεί και τα μέτρα με την τρόικα και έτσι τώρα είναι ορατός ο κίνδυνος η τρόικα κατά στον έλεγχο του Ιουνίου να ζητήσει πρόσθετα μέτρα για φέτος.

Την εκτίμηση αυτή έκανε χθες κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά θα θέσει θέμα παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής (δηλαδή το έλλειμμα να πέσει κάτω από το 3% όχι το 2014 αλλά ένα χρόνο αργότερα) εφόσον ωριμάσουν οι συνθήκες σε επίπεδο Ε.Ε.

Αυτό βέβαια περιλαμβάνει “εάν” και “εφόσον”, δηλαδή όρους και οι όροι που έχουν επιβληθεί ως τώρα μάλλον προς άλλη κατεύθυνση οδηγούν και όχι προς χαλάρωση, παρά το γεγονός ότι από Γαλλία έρχονται μηνύματα “για ανακούφιση των Ελλήνων”
Ήδη πάντως και σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ οι Έλληνες υποφέρουν από μειώσεις μισθών, αύξηση της φορολογίας και μεγάλη ανεργία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο μέσα στο 2011 οι μισθοί μειώθηκαν κατά 25%, ο μέσος Έλληνας είδε το εισόδημά του να πέφτει από τις 20457 ευρώ στις 15.729, χωρίς σε αυτό να υπολογιστεί και η αύξηση στον πληθωρισμό.
Την ίδια ώρα φόροι και χαράτσια έρχονται το ένα μετά τον άλλο και τα λουκέτα επίσης.
Ενώ η ύφεση μεγαλώνει μαζί και η ανεργία, στη χώρα δεν υπάρχει καμία χαλάρωση φόρων ή εισφορών.
Μετά και το κούρεμα κλείνει και η πόρτα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που αυτή τη στιγμή φτάνουν στο 38% κάνοντας απαγορευτική οποιαδήποτε προσπάθεια για μείωση της ανεργίας.
Ήδη λόγω φόρων τα δύο στα δέκα ευρώ του μισθού δεν καταλήγουν ποτέ στην τσέπη του εργαζόμενου και αυτά πριν καν υπολογιστούν οι μειώσεις 22% στον ιδιωτικό τομέα και πριν καν αρχίσουν οι νέες μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.
ΠΗΓΗ:       http://sarotiko.blogspot.com/2012/04/25_892.html1 σχόλιο:

  1. Βλέπω πάντως ότι αποφεύγουν όλοι να γράψουν για την μισθοδοσία του κλήρου. Έχει τεθεί στο τραπέζι τέτοιο θέμα. Είναι φανερό ότι ο μισθός των κληρικών χρησιμοποιείται ως ναρκωτικό των αντιδρώντων επισκόπων οι οποίοι αρκούνται σε ανώνυμα «πυροτεχνήματα» όπως πολύ έυστοχα έχει επισημάνει ο Αρχιεπίσκοπός μας. Αλλιώς δε θα δέχονταν τον κάθε Μπουμπούκο στο γραφείο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή