Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ... ΠΟΙΜΕΝΑ !


spartis-eustathios


Κραυγή αγωνίας από τον Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιο

Κραυγή αγωνίας απευθύνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος για τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία η κρίση όχι μόνο δεν τα αφήνει να λειτουργήσουν αλλά να κινδυνεύουν ακόμη και να κλείσουν.
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης μέσα από γραπτό μήνυμά του, κάνει έκκληση προς τον λάο της Λακωνίας να συμβάλει έμπρακτα για τα ιδρύματα δίνοντας μόνο ένα ευρώ.
Το μήνυμα του Μητροπολίτη έχει ως εξής:

«Η οικονομική κρίση εδημιούργησε τεράστια προβλήματα σ’ όλα τα νοικοκυριά των Ελλήνων.
Όλοι οι συνάνθρωποί μας που ζουν στην αθάνατη χώρα μας, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια διασύρθηκε σ’ όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, συνεχώς προβληματίζονται, ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας και προσπαθεί ο καθένας με τον τρόπο που τον εκφράζει να διαμαρτυρηθεί.
Αυτή η κρίση δημιουργεί και στη λειτουργία των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας προβλήματα, που έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στην καλή λειτουργία τους, αλλά και σ’ αυτή ακόμη την ύπαρξή τους.
Η φτώχεια που έπληξε ακόμη και τους ανθρώπους που βοηθούσαν και συμπαρίσταντο ηθικά και υλικά στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, η ανησυχητική μείωση των ελάχιστων ενοικίων για εκείνα τα Ιδρύματα που είχαν κάποια ακίνητη περιουσία και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της καταβολής των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών οργανισμών (έχουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους 11 μήνες), κυριολεκτικά μας έχουν φέρει σε αφάνταστα μεγάλη δυσκολία.
Η σκέψη μας, ότι η αγάπη δεν μπορεί να περιορίζεται στα λόγια, ούτε ακόμη να εκφράζεται με την προσφορά μέρους από το περίσσευμά μας, αλλά, ότι πρέπει να συνδέεται και με τη θυσία, μας οδήγησε στην απόφαση να συντάξουμε αυτό το κείμενο με απλότητα, με σοβαρότητα και εγκαρδιότητα και να το στείλουμε στα πρόσωπα που συνδέονται μαζί μας με φιλία, με πνευματική συγγένεια και με συνεργασία πολλών ετών και να τους ειπούμε: «Δώστε μου ένα ευρώ και θα έχουμε και περίσσευμα».
Και εξηγούμαι.
Στη Μητροπολιτική μας περιοχή κατοικούν 60.000 Λάκωνες. Αν αφαιρέσουμε από τον αριθμό αυτό 20.000 που θα είναι η πολύ μικρά παιδιά η τελείως «ανάργυροι», μας μένουν 40.000.
Αν ο κάθε ένας προσφέρει για την ενίσχυση και συντήρηση των 13 Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ένα ευρώ την ημέρα θα έχομε 40.000 ευρώ την ημέρα και 1.200.000 ευρώ τον μήνα.
Τα έξοδα τών  Ιδρυμάτων είναι περίπου 700.000,00 ευρώ μηνιαίως. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι με την προσφορά του ενός ευρώ του καθενός μας θα έχομε και περίσσευμα.
Πιστεύω πως δε θα παρεξηγήσετε τη σκέψη μου, αν πάρετε τη θέση μου.
Εύχομαι να σας βοηθήσει ο Θεός  να υλοποιήσετε τη θερμή παράκλησή μου, που θα βοηθήσει να συνεχίσουμε την προσφορά στους ανήμπορους αδελφούς μας.
Εύχομαι να συντελέσετε και με άλλους τρόπους πιο αποδοτικούς που σεις θα επιλέξετε, ώστε να μη μείνουν στο δρόμο, ούτε οι τρόφιμοι των Ιδρυμάτων, που δεν έχουν ούτε σπίτι, ούτε συγγενείς οι περισσότεροι, εκτός από το άρρωστο και ανάπηρο σώμα τους, ούτε οι εργαζόμενοι, που όλα αυτά τα χρόνια τα ευλογημένα που πέρασαν έδωσαν, ο,τι ωραίο είχε η ψυχή τους, για να υπηρετήσουν τον άρρωστο, τον κατάκοιτο, τον άστεγο, τον μοναχικό, τον περιφρονημένο.
Εύχομαι να έχετε χαρά, αλλά να γνωρίζετε, ότι τη χαρά την έχομε μόνο όταν τη δίδουμε.
Εύχομαι ακόμη να συνειδητοποιήσουμε την αλήθεια, ότι ο Πανάγαθος Θεός επιλέγει τους φιλανθρώπους.
Πόσο συγκλονιστικά είναι τα λόγια μιας μάννας που έκανε θετά παιδιά της δυό άτομα παιδιά με ειδικές ανάγκες: «Ο Θεός μας επιλέγει να υπηρετήσουμε εδώ στη γη τους αγγέλους Του.» !
Μακάρι να σκεφθούμε όλοι, ότι, βοηθώντας τους «αγγέλους» Του εδώ στη γη, βεβαιωνόμαστε, ότι πραγματοποιούμε το έργο του Θεού.
Όλοι μαζί μπορούμε. Ο κάθε ανήμπορος δεν είναι βαρύς γιατί είναι αδελφός μας».
Σημείωση: Τον καρπό της αγάπης σας μπορείτε να στείλετε η στο κάθε Ίδρυμα χωριστά η στο γενικό λογαριασμό «Ευαγή Ιδρύματα Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης» (αριθμ. Λογαριασμού Εθνικής Τραπέζης: 468/296074-59) με σαφή τη διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί η απόδειξη με ευχαριστήρια επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου