Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

"ΚΡΑΞΙΜΟ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !

Spiegel: "Υπόσχονται αλλαγή αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού"


Διαβάστε τι αναφέρει εκτενές δημοσίευμα - αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού der Spiegel....

για τους υποψήφιους πρωθυπουργούς της Ελλάδας

Στις ελληνικές εκλογές της 6ης Μαΐου είναι αφιερωμένο δημοσίευμα του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού der Spiegel, που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.
Όπως αναφέρει η DW, στο άρθρο με τίτλο "Ποια κρίση" και υπέρτιτλο "Η Αθήνα καλεί σε εκλογές", η συντάκτρια γράφει πως οι υποψήφιοι των εκλογών υπόσχονται πως όλα θα αλλάξουν, "με πρώτους εκείνους, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού".
"Σαν να μην συνέβη τίποτα"
Η αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει πολύ στην ανανέωση και το καθιστά σαφέστερο οι υποψήφιοι των δύο μεγάλων κομμάτων, ο συντηρητικός Αντώνης Σαμαράς και ο σοσιαλιστής Ευάγγελος Βενιζέλος.
Για τον Αντώνη Σαμαρά και τον προκάτοχό του Κ. Καραμανλή γράφει τα εξής:
'Ο Αντώνης Σαμαράς εξαγγέλλει νέο ξεκίνημα και βάζει μπροστά τον προκάτοχό του. Επί δυόμισι χρόνια, μετά την ήττα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το φθινόπωρο του 2009, ο Καραμανλής σιωπά. Δεν υπάρχει καμία δήλωσή του, ούτε για την κρίση, αλλά ούτε και για πλήθος παραλείψεων κατά την περίοδο διακυβέρνησής του. Τώρα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και διεξάγει προεκλογικό αγώνα υπέρ της παράταξής του. Σαν να μη συνέβη τίποτα".
Για τον Αντώνη Σαμαρά η αρθρογράφος σημειώνει ότι έχει τη φήμη του "διψασμένου για εξουσία οπορτουνιστή, που θέλει να κυβερνήσει μόνος του μετά τις 6 Μαΐου παρά τις δημοσκοπήσεις και οι υποσχέσεις του ηχούν τόσο μεγαλόστομα σαν να ήταν η Ελλάδα μια ευημερούσα περιοχή και όχι ένα χρεοκοπημένος κράτος".
Τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η αρθρογράφος του περιοδικού der Spiegel τον περιγράφει ως εξής:
"Ο Βενιζέλος, 55 ετών, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, ήταν έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου, του πατέρα του π. πρωθυπουργού Γεωργίου. Ο πατήρ Παπανδρέου συνέβαλε καθοριστικά με την πελατειακή του πολιτική στη δημιουργία του δυσλειτουργικού, διογκωμένου κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ο Βενιζέλος τώρα κηρύσσει τόσο άνετα τον πόλεμο".

news247
ΠΗΓΗ:       http://sarotiko.blogspot.com/2012/04/spiegel.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου