Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

12 Απριλίου

Γεγονότα

467: Ο Προκόπιος Ανθέμιος ανεβαίνει στο θρόνο του Δυτικού Ρωμαϊκού Κράτους.
1159: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Μανουήλ Κομνηνός, έχοντας νικήσει τους Τούρκους, εισέρχεται θριαμβευτικά στην Αντιόχεια.
1204: Η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνεται από τους Σταυροφόρους. (Α' Άλωση)
1606: Οι Βρετανοί επιλέγουν για σημαία τους το ενωμένο λάβαρο, πιο γνωστό ως Union Jack. Αποτελείται από τους σταυρούς του Αγίου Γεωργίου - προστάτη της Αγγλίας, και Αγίου Ανδρέα - προστάτη της Σκοτίας.
1633: Η Ιερά Εξέταση αρχίζει την επίσημη ανάκριση κατά του Γαλιλαίου (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) για τις επιστημονικές του απόψεις, με τις οποίες δεν συμφωνεί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
1787: Η κωμική όπερα του Καρλ Ντίτερς φον Ντίτερσντορφ «Έρωτας στο Τρελοκομείο» (Die Liebe im Narrenhause) κάνει πρεμιέρα στην Βιέννη.
1794: Ο Λουίτζι Κερουμπίνι παντρεύεται την Αν Σεσίλ Τουρέτ στο Παρίσι.
1815: Εκρήγνυται το ηφαίστειο του Ταμπόρο στην Ινδονησία, προκαλώντας το θάνατο 92.000 ανθρώπων.
1820: Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης αναγορεύεται αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας.
1824: Ο Ιάκωβος Τομπάζης εγκαταλείπει την Κρήτη. Η Επανάσταση στο νησί σβήνει.
1826: Η όπερα του Καρλ Μαρία φον Βέμπερ «Όμπερον» κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.
1829: Ο πρώσος φυσιοδίφης Αλεξάντερ φον Χούμπολντ ξεκινά επιστημονικό ταξίδι σε αχαρτογράφητες περιοχές της Σιβηρίας, κατόπιν προσκλήσεως του τσάρου Νικολάου.
1830: Η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποδέχεται την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
1861: Αρχίζουν οι πολεμικές επιχειρήσεις του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου, με την επίθεση των Νοτίων στο Οχυρό Σάμτερ, στο λιμάνι του Τσάρλεστον της Βιρτζίνια.
1864: Σφαγή στο οχυρό Πίλοου, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου. Οι δυνάμεις των Νοτίων εκτελούν τους μαύρους υπερασπιστές του οχυρού, που έχουν παραδοθεί.
1865: Το Μομπάιλ της Αλαμπάμα πέφτει στα χέρια των Βορείων, κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου.
1867: Η σύνθεση του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Ρωσικό Σκέρτσο», έργο 1/1, κάνει πρεμιέρα στη Μόσχα.
1874: Η όπερα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Ο Φύλακας» («Oprichnik») κάνει πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη.
1877: Η Ρωσία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και φθάνει ένα βήμα πριν από την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης. Στις 31 Ιανουαρίου 1878 θα κηρυχθεί ανακωχή και στις 3 Μαρτίου με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου η Υψηλή Πύλη θα παραχωρήσει ανεξαρτησία στη Ρουμανία, στη Σερβία και το Μαυροβούνιο και αυτονομία στη Βουλγαρία.
1894: Η σύνθεση του Γκαμπριέλ Φορέ «Ύμνος στον Απόλλωνα» κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι.
1906: Διεξάγεται στο Ποδηλατοδρόμιο, το κατοπινό Στάδιο Καραϊσκάκη, ο αγώνας Ελλάδας - Δανίας για το ποδοσφαιρικό τουρνουά της Μεσολυμπιάδας. Στο ημίχρονο κι ενώ το σκορ είναι 9-0 υπέρ των Δανών, οι παίκτες της Εθνικής μας αρνούνται να εμφανιστούν. Στην ομάδα παίζει και ο 17χρονος Γιώργος Καλαφάτης, ο μετέπειτα ιδρυτής του Παναθηναϊκού.
1908: Το χορωδιακό έργο του Λεός Γιανάτσεκ «Μαρίτσκα Μαγκντόνοβα» κάνει πρεμιέρα στο Πρόστεγιοφ της Μοραβίας.
1912: Η Ιταλία αρχίζει την εφαρμογή του σχεδίου πολεμικής δράσης στο Αιγαίο, με την κατάληψη των νησιών Λήμνου και Αστυπάλαιας. Ο ιταλικός στόλος βομβαρδίζει τα Δαρδανέλια, προκειμένου να επιτύχει το άνοιγμα των Στενών.
1914: Ο ελληνικός στρατός εκκενώνει το Τεπελένι. Ουδείς έλληνας στρατιώτης απομένει στη Βόρειο Ήπειρο.
1919: Η σύνθεση του Γκαμπριέλ Φορέ «Φαντασία», έργο 111, κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι.
1921: Επιβάλλεται προληπτική λογοκρισία στον ελληνικό Τύπο για τις στρατιωτικού περιεχομένου ειδήσεις.
1922: Το υπουργικό συμβούλιο της Ρωσίας επαναφέρει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας για τα αυτοκίνητα.
1924: Η εθνική ομάδα της Αγγλίας παίζει τον πρώτο της διεθνή αγώνα στο Γουέμπλεϊ, στο 1-1 με τη Σκωτία. Το πρώτο γκολ στο καινούργιο γήπεδο σημειώνει ο Μπίλι Γουόκερ.
1930: Η όπερα του Λεός Γιανάτσεκ «Από το Σπίτι των Πεθαμένων» κάνει πρεμιέρα στο Μπρνο.
1930: Το «Κουαρτέτο για έγχορδα αρ. 3» του Βενσάν Ντ' Ιντί κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι.
1934: Στην Ουάσιγκτον μετριέται η μεγαλύτερη ταχύτητα ανέμου... Φτάνει περίπου τα 350 χιλιόμετρα την ώρα.
1934: Αρχίζει η μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο της βιομηχανίας Electric Auto-Lite (Honeywell) στο Τολέδο του Οχάιο, μία από τις τρεις σπουδαιότερες στην ιστορία των ΗΠΑ. Θα λήξει στις 3 Ιουνίου με νίκη των απεργών, που διεκδικούσαν το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι.
1935: Στη ναζιστική Γερμανία, ο Αδόλφος Χίτλερ απαγορεύει τη δημοσίευση βιβλίων που έχουν γράψει μη άριοι συγγραφείς.
1939: Η αλβανική Εθνοσυνέλευση προσφέρει στον ιταλικό βασιλικό οίκο το αλβανικό στέμμα, υπό τη μορφή της προσωρινής ένωσης.
1940: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η πρώτη αμερικανική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, «Ρεβέκκα».
1949: Αρχίζει στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη του δημοσιογράφου Γρηγόρη Στακτόπουλου, κατηγορούμενου για τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ.
1949: Το ποταμόπλοιο «Terror» βυθίζεται στο Μεξικό, αφανίζοντας τη ποδοσφαιρική ομάδα της Χουβέντους Βέρα Κρους (22 παίκτες, προπονητή και πρόεδρο).
1954: Ο Μπιλ Χάλεϊ και το συγκρότημά του Comets κυκλοφορούν τον δίσκο Rock Around the Clock, που από πολλούς θεωρείται ως η ληξιαρχική πράξη γέννησης του Rock n Roll.
1955: Ο αμερικανός γιατρός Τζόνας Σαλκ παρουσιάζει το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας.
1955: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινίας του σοβιετικού σκηνοθέτη Αλεξάντερ Φαϊντσίμερ «Η αλογόμυγα» («The Gadfly»), βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της αμερικανίδας συγγραφέως Έθελ Βόινιτς. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς.
1961: Ο ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Γη, με το διαστημόπλοιο «Βοστόκ 1».
1967: Ο Μικ Τζάγκερ γρονθοκοπείται από ένα υπάλληλο του αεροδρομίου Λε Μπουρζέ των Παρισίων, μετά από καυγά που ξέσπασε, όταν οι αρχές του αεροδρομίου θέλησαν να κάνουν έλεγχο στις αποσκευές των μελών των Rolling Stones για ύπαρξη ναρκωτικών.
1969: Κυκλοφορεί το τραγούδι των Σάιμον και Γκαρφάνκελ «The Boxer».
1969: Οι 5th Dimension ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «Aquarius / Let The Sunshine In».
1970: Μέλη της οργάνωσης «Δημοκρατική Άμυνα», που συνελήφθησαν για την αντιστασιακή τους δράση, δικάζονται από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών.
1972: 200.000 δεξιοί διαδηλωτές μετέχουν σε πορεία διαμαρτυρίας στη Χιλή κατά των μεταρρυθμίσεων της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Αλιέντε.
1975: Ο Ντέιβιντ Μπάουι ανακοινώνει για δεύτερη φορά ότι αποσύρεται από τη μουσική. «Ι've rocked my roll» δηλώνει.
1975: Ο Έλτον Τζον ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «Philadelphia Freedom».
1978: Η όπερα του Γκιόργκι Λίγκετι «La Grand Macabre» κάνει πρεμιέρα στη Στοκχόλμη.
1978: Η Αρίθα Φράνκλιν παντρεύεται τον ηθοποιό Γκλιν Τέρμαν.
1979: Εγκρίνεται το σχέδιο των Γερμανών για την κατασκευή του Ολυμπιακού σταδίου στην Καλογρέζα.
1981: Το διαστημικό λεωφορείο «Κολούμπια» αναχωρεί για την παρθενική πτήση του.
1984: Η «Συμφωνία αρ. 4» του Άλφρεντ Σνίτκε κάνει πρεμιέρα στη Μόσχα.
1986: Η Ελλάδα κατακτά την τρίτη θέση στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βόλεϊ και προκρίνεται στην τελική φάση, νικώντας τον Καναδά με 3-1, στο κατάμεστο ΣΕΦ. Η Κούβα τερματίζει πρώτη και η Ιταλία δεύτερη.
1987: Η σύνθεση του Νεντ Ρόρεμ «Τρεις Σκηνές από την Ιλιάδα του Ομήρου» κάνει πρεμιέρα στο Λάνκαστερ της Πενσιλβάνια.
1992: Η EuroDisney ανοίγει τις πύλες της στα περίχωρα του Παρισιού.
1992: Ο ελληνισμός του Λονδίνου πραγματοποιεί συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.
1993: Η ηθοποιός Λίζα Μπονέτ υποβάλλει αίτηση διαζυγίου κατά του ρόκερ Λένι Κράβιτς.
1993: Ο ελληνοαμερικανός τενίστας Πιτ Σάμπρας ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.
1993: Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ αρχίζουν να περιπολούν στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Βοσνία. Η Ελλάδα διευκρινίζει ότι δεν θα μετάσχει στην επιτήρηση της ζώνης εναέριου αποκλεισμού.
1994: Ελλάδα και Αλβανία προχωρούν σε αμοιβαίες απελάσεις διπλωματών, μετά τον ισχυρισμό των Τιράνων ότι η Αθήνα έχει ανάμιξη στην επίθεση μασκοφόρων σε στρατόπεδο του Αργυροκάστρου, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο άτομα.
1994: Ενεργοποιείται το πρώτο πρόγραμμα spam στην ιστορία του Ίντερνετ για την αποστολή ανεπιθύμητων e-mail. To χρησιμοποιεί ένας αμερικανός δικηγόρος ονόματι Λόρενς Κάντερ για να διαφημίσει τις υπηρεσίας του. Η ονομασία spam για το συγκεκριμένο είδος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προέρχεται από το ομώνυμο τηλεοπτικό σκετς των Μόντι Πάιθον και καθιερώθηκε από τη διαδικτυακή κοινότητα.
1995: Οι Κούρδοι ιδρύουν στην Ολλανδία το εξόριστο Κοινοβούλιό τους, αψηφώντας τις απειλές της Τουρκίας.
1997: Ο Μίκης Θεοδωράκης διευθύνει έργα του στα Σκόπια, παρουσία του προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ και 200 Ελλήνων, σε μια προσπάθεια για τη σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας και ΠΓΔΜ.
1998: Οι Pulp ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ «This Is Hardcore».
1999: Δικαστής περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ αποκαλύπτει ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ψευδόταν στην κατάθεσή του για τη μη σύναψη ερωτική σχέσης με τη Μόνικα Λεβίνσκι.
2000: Οι Metallica υποβάλλουν αγωγές για παραβάσεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατά του Napster και των πανεπιστημίων Yale, Southern California και Indiana.
2002: Μια γυναίκα καμικάζι ανατινάσσεται στην αγορά της Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα 7 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 104 να τραυματιστούν.
2008: Ο Λου Ριντ παντρεύεται τη Λόρι Άντερσον.
2010: Για πρώτη φορά στην ιστορία των Πούλιτζερ, το Διαδίκτυο τιμάται με την κορυφαία δημοσιογραφική διάκριση, και μάλιστα εις διπλούν: Η μεν ProPublica.org κερδίζει το βραβείο ερευνητικού ρεπορτάζ για κομμάτι σε συνεργασία με τους New York Times, με θέμα «Οι Θανατηφόρες Επιλογές στο Μεμόριαλ», αναφορικά με τους αμφιλεγόμενους θανάτους ασθενών στο ομώνυμο ιατρικό κέντρο της Νέας Ορλεάνης μετά την επέλαση του τυφώνα Κατρίνα. Το βραβείο σκιτσογραφίας απονέμεται στο sfgate.com του San Francisco Chronicle.
2010: Ανοίγει στην Ουάσιγκτον από τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, η διάσκεψη για την πυρηνική ασφάλεια, με τη συμμετοχή 47 χωρών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάσκεψη κορυφής που φιλοξενούν οι ΗΠΑ εδώ και 50 χρόνια. Το Ισραήλ δεν συμμετέχει. Κύριο αντικείμενο συζήτησης είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα από τρομοκράτες.
2010: Το «Solar Impulse», το πρώτο αεροπλάνο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, εκτελεί στην Ελβετία την παρθενική πτήση του, διάρκειας 1,5 ώρας.
2010: Οι υπουργοί οικονομικών των χωρών - μελών της ευρωζώνης δεσμεύονται να συνδράμουν την Ελλάδα, εάν και εφόσον χρειαστεί, στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης που αποφασίστηκε, με ποσό ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2010 με τη μορφή διμερών δανείων, στα οποία θα συμμετάσχουν και οι 15 χώρες - μέλη της ευρωζώνης. Το επιτόκιο θα είναι κυμαινόμενο γύρω στο 5%.
2010: Ο Ράσελ Κρόου αποκτά το δικό του αστέρι στη λεωφόρο της Δόξας.
2010: Η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης αναδεικνύεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ευρώπης και χαρίζει ακόμα μία διάκριση στη χώρα μας. Στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Κέρκυρας, επικρατεί της ρωσικής Κίνεφ Κίρισι με σκορ 10-7 στον τελικό του Τσάμπιονς Καπ και διατηρείται στην κορυφή.
2010: Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού L'Osservatore Romano (Ρωμαίος Παρατηρητής) δημοσιεύει επαινετικό άρθρο για τους Beatles, δίνοντας άφεση αμαρτιών στον Τζον Λένον, που το 1966 είχε δηλώσει ότι οι Beatles είναι ανώτεροι από τον Θεό και ότι δεν γνώριζε ποιος θα πεθάνει πρώτος: Ο Χριστιανισμός ή το ροκ εντ ρολ.

Γεννήσεις

1801: Γιόζεφ Λάνερ, αυστριακός συνθέτης χορευτικής μουσικής (Θαν. 14/4/1843)
1869: Ανρί Λαντρί, διαβόητος γάλλος κατά συρροή δολοφόνος. (Θαν. 25/2/1922)
1871: Ιωάννης Μεταξάς, στρατιωτικός και πολιτικός, που κυβέρνησε δικτατορικά από το 1936 έως το 1941. (Θαν. 29/1/1941)
1924: Πέτερ Σάφαρ, αυστριακός γιατρός, που ανακάλυψε τη μέθοδο της τεχνητής αναπνοής, γνωστή ως «το φιλί της ζωής». (Θαν. 2/8/2003)
1924: Ρεϊμόν Μπαρ, γάλλος πολιτικός, πρωθυπουργός της Γαλλίας την περίοδο 1976 - 1981. (Θαν. 25/8/2007)
1933: Μονσερά Καμπαγιέ, ισπανίδα σοπράνο.
1935: Τζίμης Μακούλης, έλληνας τραγουδιστής. (Θαν. 28/10/2007)
1939: Άλαν Έικμπορν, άγγλος κωμωδιογράφος.
1940: Χέρμπι Χάνκοκ, αμερικανός τζαζίστας.
1941: Μπόμπι Μουρ, άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. (Θαν. 24/2/1993)
1942: Κάρλος Ρόιτμαν, πιλότος της F1 και πολιτικός.
1944: Τζον Κέι, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Γιόακιμ Κράουλεντατ, καναδογερμανός τραγουδιστής των Steppenwolf.
1945: Βασίλης Δημητρίου, συνθέτης.
1946: Έντουαρντ Ο' Νιλ, αμερικανός ηθοποιός, ο Αλ Μπάντι της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Παντρεμένοι με παιδιά».
1947: Τόμας Κλάνσι, αμερικανός συγγραφέας πολιτικών θρίλερ.
1947: Ντέιβιντ Λέτερμαν, αμερικανός κωμικός και τηλεπαρουσιαστής.
1948: Γιόζεφ Μάρτιν «Γιόσκα» Φίσερ, γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών.
1949: Σκοτ Τάροου, αμερικανός δικηγόρος και συγγραφέας νομικών θρίλερ.
1956: Άντι Γκαρσία, αμερικανός ηθοποιός. («Νονός 3», «Η συμμορία των 11»)
1958: Γουίλ Σάρζεντ, άγγλος κιθαρίστας των Echo And The Bunnymen.
1962: Αρτ Αλεξάκις, ελληνοαμερικανός ρόκερ. (Everclear)
1965: Σον Γουέλτς, άγγλος μπασίστας των Beautiful South.
1967: Σάρα Κράκνελ, αγγλίδα τραγουδίστρια των Saint Etienne.
1978: Γκάι Μπέριμαν, σκωτσέζος μπασίστας των Coldplay.

Θάνατοι

45 π.Χ: Γναίος Πομπήιος, διακεκριμένος ρωμαίος στρατηγός και πολιτικός. (Γεν. 75 π.Χ.)
65: Σενέκας, ρωμαίος φιλόσοφος, δραματουργός και πολιτικός. (Γεν. 3 π.Χ.)  [Αποφθέγματα]
238: Γορδιανός Α', ρωμαίος αυτοκράτορας. (Γεν. 159)
238: Γορδιανός Β', ρωμαίος αυτοκράτορας. (Γεν. 192)
1684: Νικολό Αμάτι, διάσημος κατασκευαστής έγχορδων οργάνων. (Γεν. 3/12/1596)
1782: Πιέτρο Μεταστάζιο, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Πιέτρο Αρμάντο Ντομίνικο Τράπασι, ιταλός ποιητής και λιμπρετίστας. (Γεν. 3/1/1698)  [Αποφθέγματα]
1788: Κάρλο Καμπιόνι, ιταλός συνθέτης. (Γεν. 16/11/1720)
1920: Βλάσης Γαβριηλίδης, δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολις. (Γεν. 1848)
1938: Φεοντόρ Σαλιάπιν, ρώσος μπάσος του λυρικού θεάτρου. (Γεν. 1/2/1873)
1945: Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ, 32ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο μοναδικός που εξελέγη τέσσερις φορές στο αξίωμα αυτό. (Γεν. 30/1/1882)
1975: Ζοζεφίν Μπέικερ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Φρίντα Τζόζεφιν Μακντόναλντ, αμερικανίδα χορεύτρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια, πιο γνωστή ως «μαύρη Αφροδίτη». (Γεν. 3/6/1906)
1981: Τζο Λούις, αμερικανός πρωτοπυγμάχος, που κυριάρχησε στα ρινγκ για μία δωδεκαετία (1937-1949). (Γεν. 13/5/1914)
1986: Βαλεντίν Κατάγιεφ, ρώσος θεατρικός συγγραφέας. (Γεν. 16/1/1897)
1989: Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον, αμερικανός πρωτοπυγμάχος της κατηγορίας μέσων και ελαφρών βαρών. (Γεν. 3/5/1921)
2010: Μάνος Ξυδούς, τραγουδοποιός, μέλος των Πυξ Λαξ. (Γεν. 15/5/1953)

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/almanac/full/1204#ixzz1rtKQMWr4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου