Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Γράμμα από έναν ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας


Είμαι ένας από τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας.  Είμαι ένας από τους αγανακτισμένους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Είμαι ένας από αυτούς που κάθε μέρα φιλώ τα παιδιά μου πριν φύγω για δουλεία και δεν ξέρω εάν θα τα ξαναδώ. Είμαι ένας από τους πολλούς Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους και διάλεξα αυτό το λειτούργημα του ιπταμένου που υπερασπίζεται καθημερινά  ιερά και όσια.

Θέλω να πετώ, να εφαρμόζω τα όσα ξέρω, να εφαρμόζω όλα αυτά για τα όποια το κράτος ξόδεψε εκατομμύρια για να μάθω,  χρήματα δηλαδή του κάθε Έλληνα πολίτη. Όμως δεν με αφήνουν διότι η τρόικα απαιτεί μειώσεις , μειώσεις και μειώσεις.  Έτσι δεν έχουμε ανταλλακτικά , δεν έχουμε καύσιμα, δεν έχουμε τίποτα παρά μόνο φιλότιμο. Όλοι εμείς ακόμα και για 300€ θα κάναμε την ίδια δουλεία και θα αποδίδαμε το ίδιο καλά και πάντα ελληνικά
Δεν κάναμε , δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε ποτέ αυτή τη δουλεία για τα χρήματα. Τη κάνουμε για τη Πατρίδα μας την Ελλάδα και για όλους τους Έλληνες απλούς πολίτες, για τα μικρά παιδιά που είναι το μέλλον του τόπου μας, για τις γιαγιούλες των ελληνικών νησιών, για τους παππούδες με τα καΐκια τους στο Αιγαίο που μας κοιτούν με θαυμασμό και κουνούν τα χέρια με αγάπη. Το κάνουμε για όλους εμάς τους απλούς Έλληνες.
Οι πολιτικοί των τελευταίων ετών μας στέρησαν κυριαρχικά μας δικαιώματα , μας στέρησαν την αξιοπρέπεια μας, μας εξευτέλισαν, μας έθιξαν ιερά και όσια και μας στέρησαν το δικαίωμα να μεγαλώσουμε σωστά και τίμια τα παιδιά μας.
Χθες βίωσα μια έκπληξη.
Ήρθε επίσκεψη στην αεροπορική βάση που είμαι ο Αντώνης Σαμαράς. Μας είχαν ειδοποιήσει να είμαστε εκεί. Όλοι μουρμουρίσαμε γιατί προτιμούσαμε να περάσουμε το Σαββατιάτικο πρωινό με την οικογένεια μας. Τελικά πήγα πιο πολύ από περιέργεια γιατί πραγματικά σε αυτές τις εκλογές είμαι αναποφάσιστος ως προς το τι να κάνω και τι να πιστέψω.
Παρακολουθούσα τη πομπή με τα αυτοκίνητα και εξεπλάγην  όταν είδα από πολύ κοντινή απόσταση το Σαμαρά μέσα στο αυτοκίνητο να κάνει το Σταυρό του όταν αντίκρισε το παρακείμενο εκκλησάκι. Ήταν ο πρώτος πολιτικός που είδα να κάνει το σταυρό του από μονός του, επειδή το ήθελε και όχι επειδή το επέβαλε κάποια δημόσια εμφάνιση ή εκδήλωση. Μάλιστα τον έκανε κανονικά μεγάλο και εμφανή και όχι σαν τη καρικατούρα άλλων πολιτικών . Πραγματικά εξεπλάγην διότι δε το περίμενα.  Όλους του Έλληνες πρωθυπουργούς τους έχω δει με το εβραϊκό καπελάκι στο τείχος των δακρύων να προσεύχονται αλλά κανέναν δεν είδα στην Ελλάδα να κάνει το Σταυρό του από μόνος του, παρά μόνο σε δημόσιες εκδηλώσεις.
Έχω βαρεθεί τους πολιτικούς και τις ψευτιές τους και έλεγα στη πρώτη ευκαιρία να την κοπανίσω και να πάω στην οικογένεια μου. Αυτή του όμως η κίνηση μου κέντρισε  το ενδιαφέρον  και έμεινα. Ήθελα να δω τη συνέχεια, να ακούσω τη θα πει.
Είπε κάποια συγκλονιστικά για έμενα πράγματα.
Είπε ότι δεν πρέπει να παραμελούμε την Άμυνα, πράγμα που σημαίνει πως ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η Άμυνα της χώρας είναι παραμελημένη.
Είπε ότι δε πρέπει να προσβάλουμε τους ανθρώπους που υπηρετούν την άμυνα της χώρας, που σημαίνει ότι ο ίδιος γνωρίζει ότι μας παραμελούν και μας προσβάλουν με τα όσα κάνουν και όσα δεν κάνουν και μας έχουν καταντήσει Φιλιππινέζες και όχι πολεμιστές. Βεβαία ίσως αρκετές Φιλιππινέζες να έχουν μεγαλύτερα έσοδα από εμάς αλλά εμείς το κάνουμε για τη πατρίδα και όχι για τη κονόμα.
Αναγνώρισε ότι είμαστε πατριώτες και είπε ότι πατριωτισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια. Αυτό  σημαίνει ότι γνωρίζει πως και αυτή την αξιοπρέπεια μας την έχουν στερήσει, με τις περικοπές, τους έκτακτους φόρους, τα τεκμήρια κλπ καθώς μας έχουν στερήσει τη δυνατότητα να μεγαλώσουμε αξιοπρεπώς τα παιδιά μας.
Πόσοι από εμάς δε κάνουμε Δευτέρες και τρίτες δουλειές για να τα φέρουμε εις πέρας με τις υποχρεώσεις μας; Πόσοι από εμάς δε δουλεύουμε σε βενζινάδικα μαζί με αλλοδαπούς το απόγευμα για 25€? Σε τέτοια ξευτίλα μας έριξαν οι προδότες.!
Πρόσφατα σε κάποια περιοχή της Αττικής συνάδελφος μου ανώτερος αξιωματικός, υποδιοικητής μονάδας ο όποιος έχει τρία παιδιά που σπουδάζουν αναγκάστηκε τα απογεύματα ,να δουλέψει σε βενζινάδικο συγγενή της συζύγου του  μαζί με αλλοδαπούς για 30€ προκειμένου να σπουδάσει τα παιδιά του. Το βενζινάδικο αυτό ήταν στην άλλη άκρη της Αττικής από εκεί που έμενε για τους ευνόητους λογούς. Κάποιο απόγευμα πάει μια μαύρη αστραφτερή BMW πολλών κυβικών. Πλησιάζει στο παράθυρο του οδηγού και έκπληκτος αντικρίζει τον σμηνίτη οδηγό του, αυτόν ο όποιος κάθε πρωί με το υπηρεσιακό όχημα τον πάει από το σπίτι στη δουλεία. Έκπληκτος και ο πιτσιρικάς το βύσμα όπως θα λέγαμε, λέει έκπληκτος με ένα χαμόγελο “κύριε Υποδιοικητα !!! εσείς εδώ;!!!” Εκείνη την ώρα ο συνάδελφος μου ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί. Τέτοια ξεφτίλα , τέτοια ντροπή , τέτοια κατάντια δεν είχε νιώσει ποτέ. Τόσο προδομένος δεν είχε νιώσει ποτέ. Προδομένος γιατί οι πολιτικοί της Ελλάδας των είχαν οδηγήσει σε αυτή τη κατάντια.
Αυτά τα λέω για να καταλάβει ο κόσμος τι περνάμε και πως νιώθουμε.
Εν συνεχεία ο Σαμαράς είπε ότι για να έχουμε σωστές και ικανές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να τηρηθεί το Αξιόμαχο, το Αξιοκρατικό και το Αξιοπρεπές. Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός είδε και ήξερε ότι δεν υπάρχουν Αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, ήξερε ότι δεν υπάρχουν αξιοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά πολιτικά ρουσφέτια και παραμάγαζα και ήξερε ότι δεν υπάρχει το Αξιοπρεπές, διότι αναγνώριζε ότι μας έχουν υποβαθμίσει, μας έχουν παραπετάξει, μας έχουν εξουθενώσει  και μας έχουν στερήσει την αξιοπρέπεια.
Τα ήξερε όλα αυτά τα κακά που έχουν συμβεί και τα τόνιζε ξανά και ξανά θέλοντας να κάνει κάτι για να τα’ αλλάξει.
Ήταν ο μονός που είπε ότι ενώ οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας  παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα αδίκως τους κόβουν τα ελάχιστα που παίρνουν. Είναι ο μονός που αναγνώρισε τη πρόσφορα μας , ο μονός που αναγνώρισε την αδικία και ο μονός που θέλησε να την αποκαταστήσει. Ουδείς άλλος έβλεπε να προβλήματα μας, παρά μόνο εκθείαζαν τη πρόσφορα μας και τις ικανότητες μας και για προβλήματα και λύσεις ούτε κουβέντα.
Δε πολιτικολογώ αλλά προβληματισμένος βλέπω ότι ένα στους δέκα πολιτικούς  βλέπει και αναγνωρίζει το προφανές,  δηλαδή την αγάπη μας και τη πρόσφορα μας στη πατρίδα ,τις ανάγκες μας και τα προβλήματα μας και δυστυχώς ένας στους δέκα έχει σκεφτεί κάποιες λύσεις.
Από όλους όσους πέρασαν από εδώ μόνο αυτός είπε ότι οι σωστές χώρες τιμούν όσους υπηρετούν στις ένοπλες Δυνάμεις και δεν τους υπονομεύουν, δεν τους βρίζουν ,δεν τους λένε αντιπαραγωγικούς, δεν τους καταρρακώνουν το ηθικό και δεν τους θίγουν την αξιοπρέπεια και είπε πως όλα αυτά θέλει να τα αποκαταστήσει για το καλό της Ελλάδας και για το καλό όλων μας.
Εμείς δεν είμαστε ρουσφετολογικά διορισμένοι υπάλληλοι σε καμία ΔΕΚΟ, και δε περνάμε τη μέρα μας αμειβόμενοι λύνοντας σταυρόλεξα, δουλεύουμε σκληρά και πληρώνουμε με αίμα τη πρόσφορα μας στην Ελλάδα και όλους τους Έλληνες γιατί εμείς το θελήσαμε.
Κοίταζα το Σαμαρά και ήθελα να πιστέψω όλα αυτά που έλεγε, θέλω πολύ να γίνουν πραγματικότητα για το καλό της Ελλάδας, για το καλό της Ελληνικής Αεροπορίας για το καλό εμάς και των παιδιών μας.
Ήθελα να τον πιστέψω και τον κοίταγμα στο πρόσωπο, τον κοίταγμα στα μάτια και ήθελα να καταλάβω ότι αλήθεια τα εννοούσε. Τα μάτια του άστραφταν ,ο λόγος του είχε πάθος και ένταση δεν ήταν σαν τους κέρινους πολιτευτές που παίζουν θέατρο  αλλά έβγαζε ειλικρίνεια και μας κοιτάτε στα μάτια. Αγαπούσε την Ελλάδα και το έδειχνε και πάνω απ όλα το πίστευε.
Φεύγοντας από την μονάδα πέρασε πάλι το όχημα του από το παρακείμενο εκκλησάκι της βάσης και προς έκπληξη μου έκανε και πάλι το Σταυρό του.
Θέλω να ελπίζω και εύχομαι
ΠΗΓΗ:         http://www.antinews.gr/2012/04/29/158646/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου