Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ; ... ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΜΕ ΤΟΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ !

Ρέππας: «Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων , αλλά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων ....»

Κοίτα να δεις ,τι μπορεί να προκύψει μέσα σε 12 ημέρες...
ή
Κοίτα να δεις πόσο Καραγκιόζης μπορεί να γίνει ο Ρέππας με διαφορά φάσης 12 ημερών....
ή
Κοίτα να δεις σε τι ιχθυόμυαλους απευθύνεται η πολιτική ηγεσία.....

03/03/2012 (protothema.gr) :
«Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στην ατζέντα μας» τόνισε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, συμπληρώνοντας ότι «αυτή την ατζέντα την διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός» ενώ παράλληλα σημείωσε ότι το μέτρο της.....

εφεδρείας «έκλεισε τον κύκλο του».
Αναλυτικά, ο υπουργός είπε ότι από την εφεδρεία βγήκαν 10.000 υπάλληλοι σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου (συνολικά ανέρχονται σε 54.000) ενώ τόνισε ότι στους καταλόγους «θα συμπεριλαμβάνουμε και εκείνους που επέλεξαν οικιοθελώς να αποχωρήσουν μετά την ψήφιση του νόμου γιατί γνώριζαν ότι θα τους έπιανε».

15/03/2012 17:48 (στον έγκριτο Sport-FM) ανακοινώθηκε η ακόλουθη είδηση:

Ανοικτό άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, το ενδεχόμενο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που θα αξιολογηθούν αρνητικά, προσθέτοντας ότι «το κράτος πρέπει να κοπεί σε τομείς όπου σήμερα η λειτουργία του δεν προσφέρει τίποτα στο κοινωνικό σύνολο και το επιβαρύνει με το λειτουργικό κόστος το οποίο έχει».
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κ. Ρέππας ανέφερε ότι «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε πόσες και τι επιπέδου υπηρεσίες έχουμε», ανέπτυξε επτά πυλώνες στους οποίους θα κινηθεί ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ενώ υπογράμμισε ότι «εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση».
Έρχεται «ξήλωμα» δημοσίων υπαλλήλων

http://anti-antiprosopeusi.blogspot.com/
ΠΗΓΗ:      http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_2552.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου