Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

31 Μαρτίου

Γεγονότα

307: Ο Μέγας Κωνσταντίνος παντρεύεται τη Φαύστα, κόρη του ρωμαίου αυτοκράτορα Μαξιμιανού, μετά το διαζύγιό του με τη Μινερβίνα (Αθηνούλα).
1492: Οι βασιλείς της Ισπανίας Φερδινάνδος και Ισαβέλλα εκδίδουν το διάταγμα της Αλάμπρας, με το οποίο διατάσσονται οι 150.000 Εβραίοι που ζουν στην χώρα, είτε να μεταστραφούν στον Χριστιανισμό, είτε να εγκαταλείψουν την Ισπανία.
1745: Οι Εβραίοι εκδιώκονται από την Πράγα.
1776: Το χορωδιακό έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Λιτανείες» σε μι ύφεση, Κ. 243, κάνει πρεμιέρα στο Άουγκσμπουργκ.
1784: Το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 16 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.
1794: Ο Γιόζεφ Χάυδν γιορτάζει τα 62α γενέθλιά του στο Λονδίνο, με την πρώτη εκτέλεση του έργου Συμφωνία αρ. 100, επονομαζόμενη και Στρατιωτική.
1821: Ο Αθανάσιος Διάκος υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Λιβαδειά.
1821: Ο σουλτάνος μαθαίνει για την έναρξη της επανάστασης στην Πελοπόννησο.
1821: Δημοσιεύεται το τραγούδι του Φραντς Σούμπερτ «Ο Βασιλιάς των Ξωτικών», D.328», από τον βιεννέζικο οίκο «Κάπι και Ντιαμπέλι».
1821: Οι Τούρκοι, που έχουν νικηθεί από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στη γέφυρα του Αλφειού κοντά στην Καρύταινα, αφού ενισχύθηκαν με 2.500 ομοεθνείς τους, καταλαμβάνουν και πυρπολούν το Σάλεσι. Στη Σμύρνη, έπειτα από ψευδή διάδοση για κήρυξη ρωσοτουρκικού πολέμου, λόγω της ελληνικής επανάστασης, ο τουρκικός όχλος προβαίνει σε άγριες σφαγές Ελλήνων.
1824: Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος συμπαρατάσσεται με τους Τούρκους εναντίον του Κριεζώτη στον Προφήτη Ηλία Λοκρίδος.
1828: Συναντώνται για πρώτη φορά ο Ρόμπερτ Σούμαν και η μέλλουσα γυναίκας του Κλάρα Βικ. Ο 17χρονος Σούμαν συζητά με το πατέρας της τη δυνατότητα να κάνει μαθήματα πιάνου στην οκτάχρονη Κλάρα.
1833: Ο τούρκος φρούραρχος των Αθηνών Οσμάν Εφέντης παραδίδει την Ακρόπολη στον Βαυαρό ταγματάρχη Πάλιγκαν και στον υπολοχαγό Χριστόφορο Νέζερ. Οι Οθωμανοί αποχωρούν οριστικά από την Αθήνα.
1837: «Πιανιστική μονομαχία» μεταξύ Φραντς Λιστ και Ζίγκισμοντ Τάλμπεργκ για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο παρισινό σαλόνι της πριγκίπισσας Κριστίνα Τριβούλτσιο.
1841: Η Ανοιξιάτικη Συμφωνία αρ.1 του Ρόμπερτ Σούμαν κάνει πρεμιέρα στη Λειψία, με διευθυντή ορχήστρας τον Φέλιξ Μέντελσον.
1854: Υπογράφεται η Συνθήκη του Καναγκάβα, με την οποία ανοίγουν τα λιμάνια της Ιαπωνίας για το αμερικανικό εμπόριο.
1866: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Δήμαρχος Αθηναίων εκλέγεται ο Γεώργιος Σκούφος.
1870: Ο Τόμας Μούντι από το Νιου Τζέρσεϊ είναι ο πρώτος μαύρος που ψηφίζει στις αμερικάνικες εκλογές.
1881: Το συμφωνικό ποίημα του Σεζάρ Φρανκ «Ο καταραμένος κυνηγός» κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι.
1885: Η Βρετανία εγκαθιδρύει προτεκτοράτο στην Μποτσουάνα.
1900: Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ψηφίζει νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι ώρες ημερήσιας εργασίας για τις γυναίκες και τα παιδιά μειώνονται σε 11.
1901: Η εταιρεία Ντέμλερ κατασκευάζει το πρώτο αυτοκίνητο Μερσέντες.
1901: Η όπερα του Ντβόρζακ «Ρουσάλκα» κάνει πρεμιέρα στην Πράγα.
1913: Το έργο του Άντον Βέμπερν «6 κομμάτια για ορχήστρα» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό.
1917: Οι Παρθένοι Νήσοι περιέρχονται στην κυριαρχία των ΗΠΑ, αφού καταβάλλονται 25 εκατομμύρια δολάρια στη Δανία.
1920: Ο Χίτλερ εγκαταλείπει τον γερμανικό στρατό, όπου υπηρέτησε έξι χρόνια.
1920: Ο Κεμάλ Ατατούρκ σχηματίζει στην Άγκυρα νέα κυβέρνηση, με πρόεδρο τον Σουμπχί μπέη, και προκηρύσσει εκλογές για Συντακτική Συνέλευση.
1922: Παύει να ισχύει η διπλή πολιτική της Τουρκίας. Η Κωνσταντινούπολη ευθυγραμμίζεται με την Άγκυρα στον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.
1926: Αίρεται η διάταξη που απαγορεύει στις Ελληνίδες τις κοντές φούστες.
1930: Τίθεται σε εφαρμογή στις ΗΠΑ ο κώδικας κινηματογραφικών παραγωγών, που επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιάζονται οι σκηνές, που προβάλουν σεξ, εγκλήματα, θρησκείες και βία. Ο κώδικας θα μείνει σε εφαρμογή για 40 χρόνια.
1931: Ιδρύεται η Εργατική Εστία.
1931: Ισχυρός σεισμός πλήττει τη Μανάγκουα στη Νικαράγουα. Οι νεκροί υπολογίζονται σε 1.100 με 2.000.
1939: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Νέβιλ Τσάμπερλεν, επαναλαμβάνει την προσφορά για βρετανική βοήθεια στην Πολωνία, σε περίπτωση επίθεσης από το Γ' Ράιχ.
1941: Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Ίντεν, επισκέπτεται γι' άλλη μια φορά την Αθήνα, όπου συναντάται με κυβερνητικούς παράγοντες, με θέμα την παρεμπόδιση της επέκτασης του πολέμου στη Βαλκανική.
1945: Ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϊ το θεατρικό έργο του Τενεσί Ουίλαμς «Γιάλινος Κόσμος».
1946: Στην Ελλάδα διεξάγονται οι πρώτες μεταπολεμικές εκλογές, από τις οποίες απέχει το ΚΚΕ. Το Λαϊκό Κόμμα κερδίζει 250 έδρες, ενώ η χώρα μπαίνει σε τροχιά εμφυλίου πολέμου.
1947: Η στρατιωτική Διοίκηση Δωδεκανήσων παραδίδεται από τους Βρετανούς στον αντιναύαρχο Περικλή Ιωαννίδη. Αρχίζει η μεταβατική περίοδος ενσωμάτωσης στην Ελλάδα.
1956: Η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητος εξετάζει το ενδεχόμενο να διαγράψει από τα μητρώα της ΕΠΟ τους διεθνείς ποδοσφαιριστές Στάθη Μανταλόζη, Κώστα Λινοξυλάκη, Λάκη Πετρόπουλο, Ανδρέα Μουράτη και Κώστα Πούλη, θεωρώντας ότι έκαναν χρήση της ιδιότητάς τους ως ερασιτέχνες αθλητές για να εισπράξουν αμοιβή συμμετέχοντας στην ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Οι Άσσοι του Γηπέδου», που προβάλλεται από τις 15 Μαρτίου, με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.
1958: Ο Τσακ Μπέρι κυκλοφορεί τη μεγάλη επιτυχία του Johnny B. Goode.
1959: Ο Δαλάι Λάμα διαφεύγει από το κινεζοκρατούμενο Θιβέτ και καταφεύγει στην Ινδία.
1962: Επεισοδιακή συζήτηση στη Βουλή, για τις κινητοποιήσεις της Ένωσης Κέντρου. Ο Γεώργιος Παπανδρέου δηλώνει ότι ο «ανένδοτος» αγώνας θα συνεχιστεί.
1962: Φοιτητική συγκέντρωση στην Αθήνα καταλήγει σε σύγκρουση με την Αστυνομία, η οποία επιτίθεται όταν επιχειρείται πορεία. Δέκα φοιτητές διακομίζονται στα νοσοκομεία.
1963: Το τραμ περνάει για τελευταία φορά από τους δρόμους τους Λος Άντζελες.
1964: Πραξικόπημα εκδηλώνεται στη Βραζιλία. Ο αρχηγός του Επιτελείου, στρατηγός Καστέλο Μπράνκο, ανατρέπει τον αριστερό πρόεδρο Ζοάο Κούλαρντ και κηρύσσει δικτατορία.
1964: Λήγει η μεγαλύτερη και δαπανηρότερη απεργία των εφημερίδων στην ιστορία της Νέας Υόρκης, που διήρκεσε 114 ημέρες.
1966: Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το διαστημικό σκάφος «Λούνα 10», το οποίο γίνεται το πρώτο σκάφος που μπαίνει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.
1967: Ο Τζίμι Χέντριξ δίνει συναυλία στο Λονδίνο και καίει για πρώτη φορά την κιθάρα του επί σκηνής.
1970: 8 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Γιαπωνέζικος Κόκκινος Στρατός» καταλαμβάνουν αεροπλάνο των Ιαπωνικών Αερογραμμών με 129 επιβάτες, κραδαίνοντας σπαθιά σαμουράι και μία χειροβομβίδα. Θα τους ελευθερώσουν λίγες ώρες αργότερα.
1972: Κλείνει το επίσημο φαν κλαμπ των Beatles.
1973: Παραιτείται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
1973: Το άλμπουμ των Pink Floyd The Dark Side Of The Moon φθάνει στο Νο2 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών.
1976: Οι Led Zeppelin κυκλοφορούν το άλμπουμ τους «Presence».
1977: Αρχίζει ο 6ος γύρος των διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο.
1979: Διεξάγεται ο 24ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ. Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό του Ισραήλ το συγκρότημα των Milk and Honey, με τη σύνθεση Hallelujah. Η χώρα μας συμμετέχει με το τραγούδι των Γεωργιάδη / Τσώτου Σωκράτης, το οποίο με ερμηνεύτρια την Ελπίδα καταλαμβάνει την 8η θέση.
1982: Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου βραβεύεται με Όσκαρ για τη μουσική της αγγλικής ταινίας Δρόμοι της Φωτιάς.
1982: Οι Doobie Brothers ανακοινώνουν τη διάλυσή τους.
1985: Διεξάγεται η πρώτη WrestleMania στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για την κορυφαία ετήσια στιγμή της αμερικανικής επαγγελματικής πάλης (κατς).
1986: Ένα Boeing 727 των Μεξικανικών Αερογραμμών εκρήγνυται στον αέρα και συντρίβεται στα βουνά βορειοδυτικά της Πόλης του Μεξικού. Νεκροί ανασύρονται 166 επιβαίνοντες.
1989: Μέσα στο έντονα δυσμενές πολιτικό κλίμα, με τη λέξη «κάθαρση» να κυριαρχεί παντού, η Βουλή ψηφίζει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή εκλογικού νόμου που πλησιάζει κατά πολύ την απλή αναλογική.
1990: Οι Έλληνες της Γεωργίας, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τους 100.000, δημιουργούν σύλλογο με πρόεδρο τον Βιτάλι Ιορντάνοφ.
1990: Ο Ντέιβιντ Μπάουι ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ «Changes Bowie», που αποτελεί συλλογή επιτυχιών του.
1991: Διαλύεται το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, το αντίπαλο δέος του ΝΑΤΟ στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
1991: Στην Αλβανία διεξάγονται για πρώτη φορά, έπειτα από 50 χρόνια, πολυκομματικές εκλογές, με νικητή τον Ραμίζ Αλία.
1991: Τρομοκρατικό χτύπημα της «17 Νοέμβρη» με ρουκέτα στο ξενοδοχείο «Πεντελικό» στην Κηφισιά.
1992: Κυκλοφορούν τα άλμπουμ του Μπρους Σπρίνγκστιν «Ηuman Touch» και «Lucky Town».
1992: Η ταινία Η Σιωπή των Αμνών βραβεύεται με Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, προσαρμογής σεναρίου, πρώτου γυναικείου ρόλου στην Τζόντι Φόστερ και πρώτου ανδρικού ρόλου στον Άντονι Χόπκινς.
1993: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εγκρίνει για πρώτη φορά την επέμβαση στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την κατάρριψη αεροσκαφών, που παραβιάζουν τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.
1994: Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι καταλήγουν σε συμφωνία στο Κάιρο, καθώς για πρώτη φορά από το 1967, το Ισραήλ αποδέχεται αίτημα για την προστασία των Κατεχομένων, με την εγκατάσταση ξένης δύναμης παρατηρητών ελαφρά οπλισμένων.
1995: Ένας οπαδός των Led Zeppelin συλλαμβάνεται, επειδή προσπάθησε να μαχαιρώσει τον Τζίμι Πέιτζ και τον Ρόμπερτ Πλαντ, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας τους στο Σικάγο.
1998: Ο διαδικτυακός φυλλομετρητής Netscape καθίσταται κοινόχρηστος. Οι εμπνευστές του δημιουργούν το ίδρυμα Mozilla, το οποίο επιβλέπει την εξέλιξη του φυλλομετρητή Mozilla, που αποτελεί εξέλιξη του Netscape.
1998: Στον γυρισμό από τον Λονδίνο και τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ, η αποστολή της Λιντς γλιτώνει από θαύμα, όταν το αεροπλάνο τυλίγεται στις φλόγες λίγο μετά την απογείωσή του και κάνει αναγκαστική προσγείωση.
1999: Τρομοκρατικό χτύπημα της «17 Νοέμβρη» με ρουκέτα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
1999: Έρχεται στην Αθήνα ο Σλοβένος Λέον Στούκελι, ο γηραιότερος χρυσός ολυμπιονίκης, ηλικίας 101 ετών, για να τιμηθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή 2004, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τους Έλληνες Ολυμπιονίκες. Γεννημένος στις 12 Νοεμβρίου 1898, ο Stukeli κατέκτησε 6 ολυμπιακά μετάλλια στη γυμναστική τη δεκαετία του '20.
2000: Ο προπονητής Ευγένιος Γκέραρντ αποχωρεί από τον ΟΦΗ, έπειτα από 15 χρόνια.
2001: Παύει να ισχύει και επισήμως το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.
2003: Ο τραγουδιστής των Roxy Music, Μπράιαν Φέρι, χωρίζει από τη σύζυγό του Λούσι Χέλμορ, με την οποία ήταν παντρεμένος επί 21 χρόνια. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα αγόρια.
2004: Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, παραδίδει σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους το τελικό σχέδιό του για την επίλυση του Κυπριακού, το οποίο θα τεθεί σε ταυτόχρονα δημοψηφίσματα στις 24 Απριλίου.
2008: Εικόνα σε περιοδικό της ΠΓΔΜ εικονίζει τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ως αξιωματικό των SS.
2009: Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Ισραήλ με πρωθυπουργό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από την Κνεσέτ.
2010: Ανακοινώνεται ότι η ανεργία στην Ευρωζώνη έφτασε τον Φεβρουάριο του 2010 στο 10%.

Γεννήσεις

250: Κωνστάντιος ο Χλωρός, Αύγουστος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, πατέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου. (Θαν. 25/7/306)
1504: Ανγκάντ Ντεβ, ο δεύτερος γκουρού των Σιχ. (Θαν. 28/3/1552)
1596: Ρενέ Ντεκάρτ, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Καρτέσιος, γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός. Έμεινε στην ιστορία και για τη ρήση του «σκέφτομαι, άρα υπάρχω». (Θαν. 11/2/1650)  [Αποφθέγματα]
1684: Φραντσέσκο Ντουράντε, ιταλός συνθέτης (Θαν. 30/9/1755)
1732: Γιόζεφ Χάυδν, αυστριακός συνθέτης, που συνόψισε στο έργο του την Κλασσική Περίοδο της Δυτικής Μουσικής και ανέδειξε τη μουσική φόρμα της σονάτας. (Η Δημιουργία, Συμφωνία αρ. 94) (Θαν. 31/5/1809)
1840: Αντουάν Λιμιέρ, γάλλος πρωτοπόρος του κινηματογράφου, πατέρας των αδελφών Λιμιέρ. (Θαν. 15/4/1911)
1872: Άρθουρ Γκρίφιθ, ιδρυτής του Σιν Φέιν και πρώτος πρόεδρος της Ιρλανδικής Δημοκρατίας. (Θαν. 12/8/1922)
1909: Ρομπέρ Μπραζιγιάκ, γάλλος συγγραφέας, που στιγματίστηκε ως συνεργάτης των Γερμανών και εκτελέστηκε. (Θαν. 6/2/1945)
1914: Οκτάβιο Παζ, μεξικανός διπλωμάτης και συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1990. (Ο λαβύρινθος της μοναξιάς) (Θαν. 19/4/1998)  [Αποφθέγματα]
1915: Άλμπερτ Χουράνι, διαπρεπής άγγλος αραβολόγος. («Ιστορία των αραβικών λαών») (Θαν. 17/1/1993)
1926: Τζον Φόουλς, βρετανός μυθιστοριογράφος. («Ο Συλλέκτης», «Ο Μάγος», «Η ερωμένη του γάλλου υπολοχαγού») (Θαν. 5/11/2005)
1932: Ναγκίσα Οσίμα, ιάπωνας σκηνοθέτης. («Αυτοκρατορία των Αισθήσεων»)
1935: Χερμπ Άλμπερτ, αμερικανός τρομπετίστας της τζαζ και συνιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας A&M.
1939: Φόλκερ Σλέντορφ, γερμανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου. («Το τενεκέδένιο ταμπούρλο»)
1943: Κρίστοφερ Γουόκεν, αμερικανός ηθοποιός. («Ο Ελαφοκυνηγός»)
1947: Τζον Πούλος, ελληνοαμερικανός ντράμερ του ροκ συγκροτήματος «The Buckinghams». (Θαν. 26/3/1980)
1948: Αλ Γκορ Τζούνιορ, ο μεγάλος χαμένος των αμερικανικών εκλογών του 2000, όταν κέρδισε τη λαϊκή ψήφο, αλλά έχασε τους εκλέκτορες, που έφεραν στον Λευκό Οίκο τον Τζορτζ Μπους.
1948: Μικ Ραλφς, άγγλος κιθαρίστας των Mott The Hoople και Bad Company.
1948: Τάις Βαν Λίαρ, ολλανδός κιμπορντίστας και φλαουτίστας, μέλος των Focus.
1952: Νέλι Μιριτσόιου, ρουμάνα σοπράνο.
1955: Άνγκους Γιανγκ, αυστραλο-σκοτσέζος κιθαρίστας των AC/DC.
1958: Πολ Φέργκιουσον, άγγλος ντράμερ, μέλος των Killing Joke.
1971: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, σκοτσέζος ηθοποιός. («Trainspotting»)
1972: Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, ισπανός σκηνοθέτης. («Άνοιξε τα μάτια σου», «Οι άλλοι», «Η θάλασσα μέσα μου»)
1972: Χρήστος Πολυχρονίου, πρωταθλητής της σφυροβολίας.
1974: Νίνα Γεωργαλά, Miss Universal 1996.
1974: Στέφαν Όλσνταλ, σουηδός μπασίστας και κιθαρίστας των Placebo.
1983: Βλάσης Μάρας, πρωταθλητής της γυμναστικής.

Θάνατοι

1703: Γιόχαν Κρίστοφ Μπαχ, γερμανός συνθέτης, θείος του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. (Γεν. 6/12/1642)
1837: Τζον Κόνσταμπλ, βρετανός ζωγράφος. (Γεν. 11/6/1776)
1855: Σαρλότ Μπροντέ, αγγλίδα συγγραφέας. (Γεν. 21/4/1816)
1880: Χένρικ Βενιάφσκι, πολωνός συνθέτης και βιρτουόζος του βιολιού. (Γεν. 10/7/1835)
1913: Τζον Πίρποντ Μόργκαν, αμερικανός τραπεζίτης και φιλάνθρωπος. (Γεν. 17/4/1837)
1980: Τζέσε Όουενς, αμερικανός μαύρος αθλητής του στίβου, που κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου και ανέτρεψε στην πράξη τις θεωρίες του Αδόλφου Χίτλερ περί άρειας φυλής. (Γεν. 12/9/1913)
1993: Νικάνορ Θαμπαλέτα, ισπανός βιρτουόζος της άρπας. (Γεν. 7/1/1907)
1993: Μπράντον Λι, αμερικανός ηθοποιός, γιος του Μπρους Λι. (Γεν. 1/2/1965)
1995: Σελένα, αμερικανομεξικανή σουπερστάρ της λάτιν μουσικής, που δολοφονήθηκε από την πρόεδρο του φαν κλαμπ της Γιολάντα Σαλντίβαρ. (Γεν. 16/4/1971)
2001: Ντέιβιντ Ροκάσλ, διεθνής άγγλος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ. (Γεν. 2/5/1967)
2008: Ζιλ Ντασέν, γαλλικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης, σύντροφος της Μελίνας Μερκούρη. (Γεν. 18/12/1911)
2009: Ραούλ Αλφονσίν, αργεντίνος πολιτικός, ο πρώτος πρόεδρος της Αργεντινής (1983-1989) μετά την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος. (Γεν. 12/3/1927)
ΠΗΓΗ:         http://www.sansimera.gr/almanac/full/3103

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου