Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ... ΜΠΟΡΕΙ ! ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ... ΟΧΙ !

Βενιζέλος: «Τώρα μπορούμε να πείσουμε τις αγορές»


«Για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια επιτυχία για την Ελλάδα» είπε ο υπουργός Οικονομικών στο CNBC.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει την «καθολική συμμετοχή» στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, μετά και την παράταση που δόθηκε μέχρι τις 23 Μαρτίου στους κατόχους ομολόγων που έχουν εκδοθεί υπό διεθνές δίκαιο ή από ΔΕΚΟ.

«Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η προσφορά είναι μοναδική, είναι μια καλή και επωφελής », δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Είναι μια απολύτως εποικοδομητική προσφορά, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τον λεγόμενο επίσημο τομέα».

Ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στο PSI έφτασε στο 95,7%, μετά την ενεργοποίηση των ρητρών.

Αν και μετά την ενεργοποίηση των ρητρών, η ειδική επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Swaps και Παραγώγων (ISDA) αποφάσισε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιστωτικό γεγονός, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Όσο για το τρίτο πακέτο στήριξης που κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν; Η επιτυχής ολοκλήρωση του PSI δίνει στην Ελλάδα ένα πλήρες επιχείρημα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο. «Τώρα, μπορούμε να πείσουμε τις αγορές», είπε.

newsit
ΠΗΓΗ:  http://sarotiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_3782.html 

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα δεν είναι να πείσει τις αγορές αλλά τους ελεγχόμενους (ως γνωστόν) Οίκους Αξιολόγησης. Όταν σε θεωρούν εν δυνάμει χρεοκοπημένη χώρα, δεν μπορείς να βγεις στις αγορές γιατί ξέρουν ότι τα λεφτά που θα επενδύσουν θα τα χάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή