Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ;


ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
Είναι ολοφάνερο και πανθομολογούμενο ότι οι Αμερικάνοι μας μισούν, οι Ευρωπαίοι μας μισούν, οι Βόρειοι γείτονές μας  μάς μισούν, οι Τούρκοι μας μισούν, και περισσότερο από όλους οι Σιωνιστές Εβραίοι μας μισούν. Υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις. Εύλογα, όμως, τίθεται το ερώτημα: «Γιατί μας μισούν;».
Νομίζω ότι τέσσερεις είναι οι κύριοι λόγοι:
α)Διότι έχομε το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο θησαυρό του κόσμου. Την Ορθοδοξία. Η Ορθοδοξία είναι  η αλήθεια του Χριστού, που αγιάζει και σώζει τον άνθρωπο. Η Ορθοδοξία είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στα σατανικά σχέδια των σκοτεινών και αντιχρίστων δυνάμεων. Για αυτό πολεμείται λυσσωδώς και θα πολεμηθεί ακόμη περισσότερο.
β)Διότι έχομε την ωραιότερη και πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου. Γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια συστηματικά σακάτεψαν την Ελληνική γλώσσα και έκαναν τα Ελληνόπουλα φτωχά ως προς την γλώσσα και έντεχνα τα έσπρωξαν στην εκμάθηση της φτωχής Αγγλικής γλώσσας, με σκοπό κάποια μέρα να ανακηρύξουν την Αγγλική γλώσσα ως πρώτη γλώσσα των Ελλήνων.
γ)Διότι έχομε την ενδοξότερη και υπεροχότερη ιστορία όλων των λαών της γής. Η αρχαία Ελληνική ιστορία και η χιλιόχρονη ιστορία του Ελληνορθοδόξου  Ρωμαικού κράτους είναι απαράμιλλες. Η Επανάσταση υπέρ πίστεως και πατρίδος του 1821 είναι  μοναδική στην παγκόσμια ιστορία. Η αντίσταση των ηρώων Ελλήνων εναντίον των Ιταλών και των Γερμανών το 1940 κατέπληξε όλο τον κόσμο και ήταν η κύρια αιτία για την οποία ο Χίτλερ έχασε τον πόλεμο. Για αυτό τον τελευταίο καιρό γίνεται μια δόλια προσπάθεια αλλοιώσεως της ιστορίας μας.
δ)Διότι όταν τα περισσότερα έθνη ζούσαν σε βαθύ σκοτάδι, πρώτοι οι προγονοί μας ανέπτυξαν τις τέχνες και τις επιστήμες και έδωσαν τα φώτα τους στους γειτονικούς λαούς. Για αυτό πολλοί λαοί νιώθουν μειονεκτικά απέναντί μας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας μειώσουν και να μας λιώσουν.
Αλήθεια, υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για την πατρίδα μας; Υπάρχει ελπίδα να εμποδιστούν και να ανατραπούν τα σκοτεινά σχέδια των ξένων και ντόπιων ανθελλήνων και αντιχρίστων; Ασφαλώς υπάρχει. Η ελπίδα αυτή δεν είναι  ανθρώπινη, αλλά θεϊκή. Ελπίδα μας είναι ο Χριστός, η Παναγία και οι Αγιοί μας. Αλλά για να έχουμε την ευλογία και την προστασία τους χρειάζεται μετάνοια. Πρέπει αφενός μεν να μισήσουμε την αμαρτία, ιδίως τα σαρκικά αμαρτήματα που προκαλούν πολλά δράματα στην κοινωνία μας, και την πλεονεξία, η οποία κατά τον Απόστολο Παύλο είναι ειδωλολατρία, αφετέρου δε να αγαπήσουμε με όλη μας την καρδιά την αρετή και το Χριστό. Πρέπει να γονατίζουμε και να προσευχόμεθα από τα βάθη της ψυχής μας, να μελετούμε με πίστη και υπακοή τον λόγο του Θεού, να τηρούμε τις εντολές του Χριστού μας και να συμμετέχουμε συνειδητά και συχνά στα θεοΐδρυτα και σωτήρια μυστήρια της εξομολογήσεως και της θείας κοινωνίας. Αν έτσι πορευθούμε, υπάρχει ελπίδα η Ελλάδα μας να δει καλύτερες μέρες διαφορετικά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου