Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΝΤ : Δεν το Νοιαζει Τιποτα !

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΝΤ: Μας δανείζουν για να αγοράσουμε τα όπλα τους (ξεδιάντροπα, πλέον)





«Πράσινο φως» δίνει ουσιαστικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την υλοποίηση ενός «μίνι» εξοπλιστικού προγράμματος καθώς οι προτεραιότητες για την Εθνική Άμυνα μεταβάλλονται τουλάχιστον όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση για την ελληνική οικονομία η οποία έγινε γνωστή εχθές....
Πιο συγκεκριμένα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - το οποίο συνεισφέρει με 28 δισ. € στο πακέτο των 109 δισ. €- αν και στην έκθεση που έδωσε για την ελληνική οικονομία ζητά εξοικονόμηση ύψους 14 δισ. € μέχρι το 2014, τη στιγμή που στο νέο μνημόνιο το αντίστοιχο ποσό που προβλέπεται είναι 11,6 δισ. €, και ζητά περαιτέρω περικοπές στις κρατικές δαπάνες εντούτοις στις περικοπές αυτές δεν εμφανίζεται πουθενά η απαίτηση για κόψιμο κονδυλίων που προορίζονται για εξοπλισμούς.

Στέλεχος της τρόικα μιλώντας σε υψηλόβαθμό αξιωματούχο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημείωνε ότι: «ο εξοπλισμός των ελληνικών ΕΔ είναι ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα. Εμάς μας ενδιαφέρει η μείωση γενικότερα των λειτουργικών δαπανών στο δημόσιο τομέα. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στην Ελλάδα να φροντίσει για την άμυνά της».

Πρόκειται για μια εξέλιξη η όποια επιβεβαιώνει απόλυτα το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύεται κατ΄ αποκλειστικότητα στη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» περί ενάρξεως ενός μίνι εξοπλιστικού προγράμματος

Το επιπλέον αυτό ποσό των 14 δισ. θα πρέπει να προέλθει από νέα μέτρα και τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα τις οποίες θα συγκεκριμενοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση και θα παρουσιάσει μέχρι τον Ιούνιο.

Το ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης είναι πως το ΔΝΤ αναφέρεται μόνο στο θέμα της μείωσης των λειτουργικών εξόδων των ΕΔ αφήνοντας απέξω το κρίσιμο –από κάθε πλευρά- θέμα των εξοπλιστικών δαπανών και προγραμμάτων.

Η μείωση του λειτουργικού κόστους που αφορά το «μερίδιο» των ΕΔ –καθώς εκτός από αυτές αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν και στον υπόλοιπο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα- συνιστά κυρίως εξοικονόμηση δαπανών με ορθολογικότερη κατανομή των διαθέσιμων πόρων και στόχο τη μείωση της σπατάλης εκεί όπου υπάρχει. Περικοπές όμως που δεν αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Παράλληλα όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία των επενδύσεων τόσο γενικότερα όσο και ειδικότερα στο χώρο της άμυνας ο οποίος είναι ο κατεξοχήν χώρος που ευνοεί τη δημιουργία σημαντικών βιομηχανικών υποδομών.

Δεν πρόκειται ούτε για επενδύσεις που αφορούν την υποτιθέμενη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού, ή αυτή της «πράσινης ανάπτυξης», αλλά για ουσιαστικές επενδύσεις οι οποίες αφορούν βιομηχανικές –με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως- μονάδες όπως στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, την ΕΑΒ ή την ΕΛΒΟ αλλά και ένα πλήθος μικρότερων κρατικών ή ιδιωτικών μονάδων παραγωγής.

Εάν το εξοπλιστικό πρόγραμμα – οι βασικές αρχές του οποίου καταρτίστηκαν μόλις πρόσφατα από το ΓΕΕΘΑ- κατευθυνθεί προς επενδύσεις σε βιομηχανικές μονάδες τότε και χρήμα θα εισρεύσει στη χώρα και η ανεργία θα περιοριστεί ανάλογα με το βαθμό έκτασης αυτών.

Περισσότερα για τις λεπτομέρειες του εξοπλιστικού προγράμματος στη «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» πουν κυκλοφορεί.
πηγή

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/03/blog-post_1761.html#ixzz1pmP7NfE9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου