Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΙΡΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ !


 

ΕΥΓΕ ΑΓΙΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Οφείλουμε πραγματικάς χάριτας στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, επειδή με την λαμπρή εγκύκλιό του, που εξαπέλυσε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, κάνει ορθόδοξη κατήχηση στο λαό του Θεού.
Αντί να μιλά για τον “Θρίαμβο της Ορθοδοξίας” και την αναστήλωση των αγίων εικόνων πριν δώδεκα τόσους αιώνες, επικεντρώνει την προσοχή του στους σύγχρονους “εικονοκλάστες” του Σώματος του Χριστού, που “διαιρούν” και “διευρύνουν” την Εκκλησία.

Ο Σεβασμιότατος κατηχεί το λαό του Θεού για την κακοδοξία των“αδελφών Εκκλησιών”, των “δύο πνευμόνων”, της “διηρημένης”Εκκλησίας που χρειάζεται δήθεν να επανενωθεί για να αποτελέσει την Μία, Αγία Εκκλησία που ομολογούμε στο Σύμβολο της πίστεως.

Η κακοδοξία αυτή έλκει την καταγωγή της στην Αγγλικανική “θεωρία των κλάδων” (“Branch theory”).

Αγγλικανικής έμπνευσης επίσης είναι και η “Βαπτισματική θεολογία”,τον σκληρό πυρήνα της οποίας προσπαθεί να ορθοδοξοποιήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (Ζηζιούλας).

Δυστυχώς ο κακόδοξος αυτός επίσκοπος ανεκηρύχθη ΟΜΟΦΩΝΑ από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών “Επίτιμος Καθηγητής” προς αιώνια καταισχύνη της Θεολογικής Σχολής.
Να το γνωρίζουν αυτό οι κύριοι Καθηγητές, που ανεκήρυξαν τον Σεβασμιότατο Περγάμου “Επίτιμο Καθηγητή.”

Η Εκκλησιαστική Ιστορία θα γράψει με μαύρα ανεξίτηλα γράμματα το αργυρώνητο όνομά τους στις δέλτους της.

Ανεκήρυξαν "Επίτιμο Καθηγητή" τον επιτελάρχη των Οικουμενιστικών σχεδιασμών του Φαναρίου και τον εισηγητή πολλών κακοδοξιών σε ορθόδοξο έδαφος.!!!

Ντροπή σας κ. Καθηγητές! Ντροπή σας!


 

1 σχόλιο:

  1. Θα είναι ευτύχημα για την Εκκλησία της Ελλάδος, να έχει για Αθηνών έναν ιεράρχη σαν τον Πειραιώς. Ούτε θα σκύβει κεφάλι στην «Αγία Έδρα του απ. Πέτρου», ούτε στο Φανάρι, ούτε στη Μόσχα ούτε στο Μαξίμου. Σε κάθε εποχή δίνει ο Θεός άξιους ιεράρχες «μπροστάρηδες» στον αγώνα υπέρ της πίστεως. Ελπίζω αυτός να είναι ο Πειραιώς.
    Όσο αφορά την εκλογή του Περγάμου, ομόφωνα από τους καθηγητές μας στη Θεολογική, τι να πω. Η Μ. Τεσσαρακοστή είναι περίοδος μετανοίας. Μακάρι να μετανοήσουν για το κακό που πάνε να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή