Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

22 Μαρτίου
Γιορτάζουν:

Γεγονότα

238: Ο Γορδιανός Α' και ο γιος του Γορδιανός Β' χρίζονται Ρωμαίοι αυτοκράτορες.
1621: Οι Άγγλοι Προσκυνητές της αποικίας του Πλίμουθ υπογράφουν συνθήκη ειρήνης με τους ντόπιους Ινδιάνους Γουαμπανόαγκ της Μασαχουσέτης.
1622: Η σφαγή της Τζέιμσταουν. Ινδιάνοι της φυλής των Αλγοκίων σκοτώνουν 347 άγγλους αποίκους στην Τζέιμσταουν της Βιρτζίνια, το ένα τρίτο το κατοίκων της αποικίας.

1638: Η Αν Χάτσινσον εξορίζεται από την αποικία του Κόλπου της Μασαχουσέτης στο Ρόουντ Άϊλαντ, εξαιτίας των πεποιθήσεων. Η Χάτσινσον υποστήριζε ότι αν η ψυχή του ανθρώπου έχει όντως προκαθορισμένη πορεία μετά θάνατον, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να τίθενται περιορισμοί στη διάρκεια της επίγειας ζωής.
1765: Για να αυξήσει το εισόδημα από τις αμερικανικές αποικίες, το βρετανικό Κοινοβούλιο εγκρίνει το «νομοσχέδιο των γραμματοσήμων», επιβάλλοντας έναν άμεσο φόρο στα αποικιακά νομικά και εμπορικά έγγραφα.
1821: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλαμάτας προς τη Σπάρτη. Ο Παπαφλέσσας με τον Αναγνωσταρά και τον Σταματελόπουλο «πιάνουν» την άλλη πλευρά. Η πόλη βρίσκεται σε ελληνικό κλοιό.

1821: Οι επαναστάτες μπαίνουν στην Πάτρα. Ο Ι. Παπαδιαμαντόπουλος και ο Ανδρέας Λόντος υψώνουν επαναστατική σημαία (κόκκινη με μαύρο σταυρό στη μέση). Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κατασκευάζει ξύλινο σταυρό, τον οποίο τοποθετεί στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στο σταυρό αυτό ορκίζονται οι επαναστάτες.
1869: Η Συμφωνία αρ. 2 του Νικολάι Ρίμσκι - Κόρσακοφ κάνει πρεμιέρα στην Αγία Πετρούπολη.
1872: Το Ιλινόις γίνεται η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που αναγνωρίζει ίσα εργασιακά δικαιώματα σε άνδρες και γυναίκες.
1874: Το Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ. 2 του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι κάνει πρεμιέρα στη Μόσχα.
1875: Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται έξω από το ξενοδοχείο Βυζάντιον στην Πλατεία Συντάγματος, ανάμεσα σε βουλευτές του πρωθυπουργού Δημήτριου Βούλγαρη, τους περίφημους Στηλίτες, και σε πολίτες που τους αποδοκιμάζουν γιατί παραβιάζουν το Σύνταγμα. Μεταξύ των πολιτών είναι και ο Ρόκος Χοϊδάς, που έρχεται σε συμπλοκή με το βουλευτή Στάικο, με τον οποίο τελικά μονομαχεί και τραυματίζεται.
1888: Αποφασίζεται με πρόταση του Ουίλιαμ ΜακΓκρέγκορ, προέδρου της Άστον Βίλα, η διοργάνωση πρωταθλήματος με αγώνες εντός και εκτός έδρας.
1893: Στο γυμναστήριο του Smith College στο Νορθάμπτον της Μασαχουσέτης, η καθηγήτρια Μπέρενσον πετά την μπάλα ψηλά για το τζάμπολ του πρώτου αγώνα γυναικείου μπάσκετ.
1903: Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, ο Νιαγάρας στερεύει!
1904: Η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία δημοσιεύεται από την ημερήσια εφημερίδα του Λονδίνου «Daily Mirror».
1907: Το πρώτο ταξί, εφοδιασμένο με ταξίμετρο, κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του Λονδίνου. Το ταξίμετρο ανακαλύφθηκε το 1891 από τον γερμανό Βίλχελμ Μπριν.
1913: Γερμανικό Ζέπελιν βομβαρδίζει το Παρίσι, κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
1919: Ιδρύεται το Λιμενικό Σώμα.
1919: Το 3ο και το 5/42 Ελληνικά Συντάγματα Πεζικού συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού. Η ηρωική δράση τους επιτρέπει την απαγκίστρωση και σύμπτυξη του συνόλου των συμμαχικών δυνάμεων της περιοχής και δίνει τον απαιτούμενο χρόνο για την εκκένωση της Οδησσού.
1922: Η Άγκυρα απορρίπτει τις προτάσεις της Διάσκεψης για το Ανατολικό και επέμεινε στη συνέχιση του πολέμου.
1930: Οι κρατούμενοι στις φυλακές της Ελλάδας αρχίζουν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την κακή διατροφή.
1931: Ο περίφημος «κανονιέρης» Αντώνης Τσολίνας κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον αγώνα Πρωταθλήματος Ελλάδας εναντίον του Απόλλωνα, που έληξε με σκορ 4-0 υπέρ των «πρασίνων». Στο παιχνίδι αυτό ο Τσολίνας πέτυχε δύο γκολ (τα υπόλοιπα ο Αντώνης Μηγιάκης και ο Μίμης Πιερράκος), αποδεικνύοντας ότι ήταν ο επιθετικός που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός μετά την αποχώρηση του αλησμόνητου Άγγελου Μεσσάρη.
1932: Οι ινδοί μουσουλμάνοι διακόπτουν τις σχέσεις τους με τη Μ. Βρετανία.
1933: Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ επιτρέπει ποσοστό αλκοόλ πάνω από το 3,2% σε κρασί και μπύρα.
1933: Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου της Βαυαρίας.

1935: Το τεστ αίματος χρησιμοποιείται για πρώτη φορά ως αποδεικτικό στοιχείο, σε δίκη στη Νέα Υόρκη.
1945: Ιδρύεται στο Κάιρο ο Αραβικός Σύνδεσμος.
1949: Ανατινάσσεται ο ηλεκτρικός σταθμός του Ξυλοκάστρου, αλλά οι σαμποτέρ εξοντώνονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
1950: Ο Σοφοκλής Βενιζέλος, υπαναχωρώντας από τη συμφωνία με τους Πλαστήρα, Παπανδρέου και Τσουδερό κι έπειτα από συνεννοήσεις με τους Τσαλδάρη και Κανελλόπουλο, εξασφαλίζει πλειοψηφία και σχηματίζει δική του κυβέρνηση.
1954: Το πρώτο εμπορικό κέντρο του κόσμου εγκαινιάζεται στο Μίτσιγκαν.
1954: Επαναλειτουργεί η αγορά χρυσού του Λονδίνου, που είχε κλείσει από το 1939.
1958: Η Λιζ Τέιλορ παίρνει το τρίτο διαζύγιό της. Αυτή τη φορά χωρίζει με τον κινηματογραφικό παραγωγό Μάικ Τοντ.
1959: Ο Φιντέλ Κάστρο αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας της Κούβας με τις ΗΠΑ, στον ψυχρό πόλεμο κατά της Σοβιετικής Ένωσης.
1960: Οι αμερικανοί ερευνητές Άρθουρ Σόλοου και Τσαρλς Τάουνς πατεντάρουν το λέιζερ.

1963: Στη Βρετανία ξεσπά το Σκάνδαλο Προφιούμο. Ο υπουργός Πολέμου Τζον Προφιούμο κατηγορείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με την επαγγελματία του είδους Κριστίν Κίλερ, η οποία, παράλληλα, διατηρούσε δεσμό με σοβιετικό διπλωμάτη στο Λονδίνο.

1963: Οι Beatles κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ τους υπό τον τίτλο Please, Please Me.
1965: Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στον πόλεμο κατά των Βιετκόνγκ.
1965: Κυκλοφορεί το πρώτο «ηλεκτρικό» άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν υπό τον τίτλο «Bring it all back home» (Mr. Tambourine Man), προκαλώντας αμηχανία και αντιδράσεις στους οπαδούς της φολκ μουσικής.
1967: Το Κοντσέρτο για πιάνο του Μίκη Θεοδωράκη κάνει πρεμιέρα στον Πειραιά.
1973: Το Κοντσέρτου για πιάνο του Αλμπέρτο Χιναστέρα κάνει πρεμιέρα στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ.
1975: Διεξάγεται ο 20ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στη Σουηδία. Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό της Ολλανδίας το συγκρότημα των Teach-In με τη σύνθεση Ding-a-dong.
1975: Οι Led Zeppelin ανεβαίνουν στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ «Physical Graffiti».
1975: Οι πρωταίτιοι του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967 παραπέμπονται σε δίκη, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
1978: Οι Police υπογράφουν συμβόλαιο συνεργασίας με την A&M Records και μαζί θα γράψουν τη σπουδαία, αλλά σύντομη ιστορία τους στον χώρο της ροκ μουσικής.

1980: Το τραγούδι Another Brick In The Wall από το ομώνυμο άλμπουμ των Pink Floyd σκαρφαλώνει στην κορυφή του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών.
1980: Οι Jam ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το σινγκλ «Going Underground / Dreams Of Children».
1981: Ο Έλτον Τζον ερμηνεύει το τραγούδι των Beatles «I Saw Her Standing There» και το αφιερώνει στη μνήμη του Τζον Λένον.

1982: Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο.
1982: Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια εκτοξεύεται για την τρίτη πτήση του.
1983: Με επιστολή που φτάνει στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών, η οργάνωση «Αντιστρατιωτική Πάλη» αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του εκδότη της εφημερίδας «Βραδινή» Τζόρτζη Αθανασιάδη. Την επομένη, με προκήρυξή της η οργάνωση «Αντιστρατιωτική Πάλη» θα καταγγείλει ως προβοκάτσια την ανάληψη ευθύνης.
1986: Η Ντέμπι Τόμας γίνεται η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που κερδίζει τον παγκόσμιο τίτλο στο καλλιτεχνικό πατινάζ.
1986: Οι Heart ανεβαίνουν στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι These Dreams.
1987: Απαγχονίζεται στο κελί του ο εκ των πρωταιτίων του Απριλιανού πραξικοπήματος Οδυσσέας Αγγελής.
1989: Η εν διαστάσει σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, Μαργαρίτα, παραιτείται από την προεδρία της ΕΓΕ και καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ.
1991: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής, τα τελευταία δέκα χρόνια ο πληθυσμός της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 5,29%, φθάνοντας τα 10.256.464 άτομα.
1992: Το Δημοκρατικό Κόμμα του Σάλι Μπερίσα κερδίζει τις δεύτερες δημοκρατικές εκλογές της Αλβανίας, βάζοντας τέλος στη διακυβέρνηση των κομμουνιστών και των διαδόχων τους.
1992: 20.000 ομογενείς διαδηλώνουν στη Βόννη της Γερμανίας υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
1992: Η Polygram ανακοινώνει και επισήμως τη διάλυση των Tears For Fears. Θα επανασυσταθούν το 2004.
1993: Η εταιρία Intel κυκλοφορεί τον πρώτο επεξεργαστή της σειράς Pentium στα 60 MHZ.
1993: Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της ΕΟΚ, οι Έλληνες έχουν τον μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής μεταξύ των ευρωπαίων ανδρών, ενώ μεταξύ των γυναικών, περισσότερα χρόνια ζουν οι Γαλλίδες.
1993: Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μόσχα, μετά την απόφαση του Προέδρου της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν να προκηρύξει μονομερώς δημοψήφισμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του για τις 25 Απριλίου και να αναλάβει προσωρινά τον έλεγχο της χώρας με δικά του διατάγματα.
1994: Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ Η Λίστα του Σίντλερ κερδίζει επτά βραβεία Όσκαρ.
1995: Ο κοσμοναύτης Βαλερί Πολιάκοφ επιστρέφει στη Γη μετά από ένα ρεκόρ παραμονής στο διάστημα για 438 ημέρες.
1995: Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης διατάζει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες και αδιαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από τον «Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης 1997».
1995: Οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
1996: Ο αμερικανός υπουργός Μεταφορών εκδίδει ανακοίνωση, που υποστηρίζει ότι το αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.
1996: Η σύνθεση του Τζον Τάβενερ «Feast of Feasts» κάνει πρεμιέρα στη Βηρυτό.
1997: Η Τάρα Λιπίνσκι γίνεται σε ηλικία 14 ετών και 10 μηνών η νεότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια στο καλλιτεχνικό πατινάζ στη Λωζάνη.
1997: Η Βουλιαγμένη κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης στο πόλο, νικώντας στον δεύτερο τελικό τη Ρόμα με 7-6.
2004: Ο σεΐχης Αχμέντ Γιασίν, πνευματικός ηγέτης της Χαμάς, πέφτει νεκρός από πυρά ισραηλινών ελικοπτέρων, την ώρα που βγαίνει από τέμενος, μετά το τέλος της πρωινής προσευχής.
2004: Ο Όζι Όσμπορν ψηφίζεται ως ο πρεσβευτής της Μεγάλης Βρετανίας, που θα καλωσορίσει τους εξωγήινους στη Γη, σε δημοψήφισμα του Yahoo!
2004: Ο συγγραφέας Άλαν Μόρισον στο βιβλίο του για τον Έλβις Πρίσλεϊ ισχυρίζεται ότι οι πρόγονοι του βασιλιά του ροκ εντ ρολ ήλθαν στην Αμερική από ένα χωριό της ΒΑ Σκωτίας, ονόματι Λόνμεϊ.
2005: Η σύνθεση του Τζον Τάβενερ «Canticus Mysticus» κάνει πρεμιέρα στη Μαδρίτη.
2008: Ανακοινώνεται ότι η συνεισφορά των μεταναστών στην οικονομία την τελευταία δεκαετία ανέρχεται στο 0,3% του ΑΕΠ ετησίως.
2010: Η Google αναστέλλει τη λειτουργία του δικτυακού της τόπου στην Κίνα, εξαιτίας της λογοκρισίας που καλείται να επιβάλει στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.
2010: Στο προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας, κοντά στην Καλαμπάκα στη Θεσσαλία, εντοπίζεται το αρχαιότερο τεχνικό έργο στον ελλαδικό χώρο, ίσως και παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα πέτρινο τείχος, που κατασκευάστηκε πριν από 23.000 χρόνια, δηλαδή κατά την ψυχρότερη περίοδο της τελευταίας παγετώδους εποχής.
2010: Στο 12,9% ανήλθε το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία προβλέπει ύφεση της οικονομίας κατά 2%.
2010: Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ζητά από τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να ξεπεράσει τις πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας της και να συμμετάσχει στη λήψη απόφασης για την Ελλάδα στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γεννήσεις

1394: Ούλουγκ Μπεγκ, μογγόλος αστρονόμος και μαθηματικός. (Θαν. 27/10/1449)

1599: Άντονι Βαν Ντάικ, φλαμανδός ζωγράφος. (Θαν. 9/12/1641)
1857: Πολ Ντουμέρ, πρόεδρος της Γαλλίας. (Θαν. 7/5/1932)
1868: Χάμις ΜακΚαν, σκωτσέζος συνθέτης. (Θαν. 2/8/1916)
1887: Λέοναρντ Τσίκο Μαρξ, αμερικανός κωμικός, ένας από τους τέσσερις αδελφούς Μαρξ («Marx Brothers»). (Θαν. 11/10/1961)
1908: Λουίς Λ' Αμούρ, αμερικανός συγγραφέας μυθιστορημάτων γουέστερν. (Θαν. 10/6/1988)
1912: Καρλ Μάλντεν, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Μλάντεν Σεκούλοβιτς, βραβευμένος με Όσκαρ αμερικανός ηθοποιός. Με τη χαρακτηριστική βολβώδη μύτη του, διακρίθηκε κυρίως σε ρόλους δευτεραγωνιστή, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που απονέμει τα Όσκαρ. (Λεωφορείο ο Πόθος) (Θαν. 1/7/2009)
1921: Νίνο Μανφρέντι, ιταλός ηθοποιός. (Θαν. 28/5/2004)
1923: Μαρσέλ Μαρσό, γάλλος μίμος. (Θαν. 22/9/2007)
1930: Πατ Ρόμπερτσον, αμερικανός τηλεϊεροκήρυκας.
1930: Στέφεν Σοντχάιμ, αμερικανός στιχουργός. (West Side Story)
1937: Άτζελο Μπανταλαμέντι, αμερικανός συνθέτης, συνεργάτης του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιντς.
1937: Άρμιν Χάρι, γερμανός σπρίντερ. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς της Ρώμης το 1960, σπάζοντας την κυριαρχία των Αμερικανών.
1937: Γιώργος Ανδρέου, ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, γνωστός και με το παρατσούκλι «Ντίλιγκερ».
1941: Μπρούνο Γκαντζ, ελβετός ηθοποιός. («Η Πτώση»)

1943: Τζορτζ Μπένσον, αμερικανός κιθαρίστας της τζαζ.
1943: Κιθ Ρελφ, άγγλος τραγουδιστής των Yardbirds. (Θαν. 14/5/1976)
1948: Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, βρετανός συνθέτης μιούζικαλ. («Γάτες»)
1949: Φανί Αρντάν, γαλλίδα ηθοποιός.

1950: Γκόραν Μπρέγκοβιτς, σέρβος συνθέτης.
1952: Μπομπ Κόστας, ελληνοαμερικανός αθλητικογράφος.
1955: Λένα Όλιν, σουηδή ηθοποιός.
1959: Μάθιου Μοντίν, αμερικανός ηθοποιός.
1963: Σουζάν Σάλεϊ, αγγλίδα τραγουδίστρια των Human League.
1976: Ριζ Γουίδερσπουν, βραβευμένη με Όσκαρ αμερικανίδα ηθοποιός. (Η εκδίκηση της ξανθιάς, Πλέζαντβιλ, Walk the line)
1979: Άαρον Νορθ, αμερικανός κιθαρίστας, γνωστός για τη συμμετοχή του στους Nine Inch Nails.

Θάνατοι


1540: Χανς Κολχάζε, γερμανός ζωέμπορος και επαναστάτης, ήρωας της νουβέλας του Χάινριχ φον Κλάιστ Μίχαελ Κόλχαας. (Γεν. 1500)
1585: Ιάκωβος Παλαιολόγος, Έλληνας λόγιος με αντιτριαδικές απόψεις. (Γεν. 1520)
1687: Ζαν Μπατίστ Λουλί, γαλλοϊταλικής καταγωγής συνθέτης. (Γεν. 28/11/1632)

1832: Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε, γνωστός στην Ελλάδα και ως Ιωάννης Γείθιος, γερμανός φιλόσοφος και συγγραφέας. («Φάουστ») (Γεν. 28/8/1749)  [Αποφθέγματα]
1985: Σπύρος Βασιλείου, ζωγράφος. (Γεν. 1903)
1994: Γουόλτερ Λαντζ, αμερικανός καρτουνίστας. (Γούντι ο Τρυποκάρυδος) (Γεν. 27/4/1899)
2001: Γουίλιαμ Χάνα, αμερικανός καρτουνίστας. («Τομ και Τζέρι», «Σκουμπιντού», «Φλίντστοουνς») (Γεν. 14/7/1910)
2004: Αχμέτ Γιασίν, συνιδρυτής και πνευματικός ηγέτης της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς. (Γεν. 1937)
2005: Ροντ Πράις, άγγλος κιθαρίστας, ιδρυτικό μέλος των Foghat. (Γεν. 22/11/1947)
2006: Πίο Λέιβα, κουβανός τραγουδιστής και συνθέτης, μέλος του συγκροτήματος «Buena Vista Social Club». (Γεν. 5/5/1917)

2008: Ισραέλ «Κατσάο» Λόπες, κουβανός μουσικός, που θεωρείται ο δημιουργός της μουσικής μάμπο. (Γεν. 14/9/1918)
2010: Ανδρέας Παγουλάτος, ποιητής, θεωρητικός του κινηματογράφου και δοκιμιογράφος. (Γεν. 1948)
ΠΗΓΗ:      http://www.sansimera.gr/almanac/full/2203

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου