Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ !

Η Συνταγή της Ημέρας!

Τούρτα με χαλβά και σοκολάτα του Παρλιάρου
Συνταγή για 8-10 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά

1 κιλό χαλβάς του μπακάλη με γεύση βανίλια

150γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα), καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, χοντροκομμένα
200γρ. κουβερτούρα γύρω στο 52% κακάο, ψιλοκομμένη (το ποσοστό αναζητήστε το στη λίστα με τα συστατικά που συνήθως αναγράφεται με μικρά γράμματα στο πίσω μέρος της σοκολάτας. Πάντως εννοούμε την κλασική κουβερτούρα, συνήθως στο άσπρο/μπλε χαρτί)

100γρ. σουσαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι, θυμαρίσιο
σουσάμι για την επιφάνεια

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κύβους μεσαίου μεγέθους το χαλβά και τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα φιστίκια.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει), αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το σουσαμέλαιο, το μοσχοκάρυδο και το μέλι.

Προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με τον χαλβά και τα φιστίκια, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μια ελαφρώς λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή μια ημισφαιρική φόρμα ή μπολ χωρητικότητας γύρω στο 1,5 λίτρο.

Αφήνουμε το γλυκό να στερεοποιηθεί εκτός ψυγείου για περίπου 4 ώρες, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Απολαύστε!

ΠΗΓΗ:     http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_6067.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου