Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΧ ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΩΟ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ... ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ !

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί εκτρώσεις στις χώρες του Τρίτου Κόσμου



Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί τον μεγαλύτερο φορέα εκτρώσεων και ασφάλισης για την έκτρωση στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, πρακτική που παραβιάζει κατάφωρα το νόμο, σύμφωνα με νέα έκθεση Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υπέρ της Ζωής.
Η ανάλυση που δημοσιεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Αξιοπρέπειας (European Dignity Watch) αποκάλυψε ότι η Ε.Ε. επιχορηγεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή εκτρώσεων παγκοσμίως υπό την πρόφαση της στήριξης της ‘’σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας’’.
‘’Δύο από τους μεγαλύτερους δικαιούχους των κονδυλίων της Ε.Ε. που διανέμονται για την σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία είναι διαχρονικά και εξακολουθούν να είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Οικογενειακού Προγραμματισμού (IPPF) και η Marie Stopes International (MSI), σύμφωνα με τα στοιχεία της σαραντασέλιδης έκθεσης του Ευρωπαϊκού Παρατηρητήριου Αξιοπρέπειας “.
Η Marie Stopes, η οποία πραγματοποιεί περισσότερες εκτρώσεις παγκοσμίως από την IPPF, έλαβε ως επιχορήγηση το λιγότερο 9 εκατομμύρια ευρό μεταξύ μόνο της περιόδου 2005-2009, υπογραμμίζει το Παρατηρητήριο.
Σε αυτά τα κονδύλια δεν περιλαμβάνονται οι επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι οποίες δεν αποκαλύφθηκαν εξαιτίας επιχειρηματικών συμφερόντων!! Η MSI (Marie Stopes International) δηλώνει ότι έχει λάβει συνολικά ως επιχορηγήσεις περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ.
Η Ε.Ε, πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα έδωσε στον έτερο φορέα – την Διεθνή Ομοσπονδία Οικογενειακού Προγραμματισμού.
Η Sophia Kuby, η οποία είναι διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Αξιοπρέπειας δήλωσε ότι εφόσον τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. διαφωνούν σχετικά με την πολιτική στο θέμα των εκτρώσεων, η Ένωση αποτρέπεται από την χρησιμοποίηση των κοινών κονδυλίων για αυτές τις πρακτικές, σύμφωνα και με τις διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου..
“Ο ορισμός της Ε.Ε για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία αποκλείει ξεκάθαρα την έκτρωση και, επιπρόσθετα, απαγορεύει όχι μόνο τη χρηματοδότηση αλλά και την προώθηση των κινήτρων για έκτρωση, στείρωση, και ακατάλληλων ελέγχων μεθόδων αντισύλληψης στις αναπτυσσόμενες χώρες’’, δήλωσε η Kuby.
Kαι πρόσθεσε ότι ‘’υπάρχει μία ξεκάθαρη σύγκρουση μεταξύ του ορισμού της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας της Ε.Ε. και της στρατηγικής των IPPF και MSI, οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση του αριθμού των εκτρώσεων παγκοσμίως’’.
“Η χρηματοδότηση της Marie Stopes International και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικογενειακού Προγραμματισμού φαίνεται να αποτελεί παραβίαση της απαγόρευσης της χρηματοδότησης των συγκεκριμένων πρακτικών στο εξωτερικό’’ δήλωσε ο Stephan Phelan, ο οποίος είναι διευθυντής επικοινωνίας στην Human Life International.
Οι κύριοι παραλήπτες των επιχορηγήσεων δεν δηλώνουν ότι παρέχουν εκτρώσεις μέσω αυτών των οικονομικών πόρων, αλλά η ΙPPF παραδέχεται ότι παρέχει ‘’επείγουσες εκτρώσεις’’ στη Βολιβία, στο Περού και στη Γουατεμάλα....
‘’Είναι λοιπόν νόμιμη η χρηματοδότηση των εκτρώσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες μέσω των προϋπολογισμών της Ε.Ε. για την Αναπτυξιακή Βοήθεια και τη Δημόσια Υγεία;’’ ρωτά η Kuby.
Θα πρέπει λοιπόν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να πιέσουν ώστε να αποκαλυφθεί η ακριβής χρηματοδότηση, και να ελεγχθεί η νομιμότητα, ανέφερε η Sophia Κuby.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου