Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο ΠΑΤΗΡ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΧΗΡΩΝ !

ΟΙ ΗΡΩΙΔΕΣ ΜΑΝΕΣ…

 
Του Φωτίου Δ. Οικονόμου - Μεταπτυχιακός Φοιτητής ΤΕΙ Πειραιά
Μεγάλα λόγια απόψε θα σας πω για τις ηρωίδες μάνες και ιδιαίτερα τις χήρες μάνες , οι οποίες έχασαν τον σύντροφό τους είτε από τροχαίο ειτε από κάποια σοβαρη ασθένεια. Θα προσπαθήσω με ταπείνωση να δώσω κουράγιο εαν αυτό είναι δυνατόν σε όλα τα ορφανα που με την σειρά τους θα ενισχύσουν τις μάνες τους.

Αρχικά σταυρός εξαιρετικά βαρύς εκτός του ξαφνικού θανατου αγαπημένου προσώπου δεν υπάρχει εκτός εξαιρέσεων. Μεγάλο το πλήγμα και για την μάνα αλλά και για τα τέκνα αυτής.

Εκείνες οι ώρες είναι αβάσταχτες, και δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους. Όμως στέλνει ο καλός θεός εκτός από τους συναισθηματιάριδες ,ανθρώπους αγαθούς για να στηρίξουν τα παιδιά και την μάνα της οικογένειας του παθόντα.

Εκτός από αυτό η μάνα είναι θεωρητικά μόνη αλλα αυτό δεν ισχύει καθώς έχει στην ζωή εξαιρετικά δείγματα που συμπληρώνουν σε ένα βαθμό την απουσία του συντρόφου.Δηλαδή τα τέκνα της. Βέβαια τι να πεί κανείς για τους νέους που δοκίμασαν την ορφάνια. Και σας λέω και πάλι ότι ο θεός όπως μας πείρε τους πατεράδες έτσι με αυτό τον τρόπο μας αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά.

Δεν υπάρχει περίπτωση χήρα να χάσει τα τέκνα της καθώς με τις σπαρακτικές οικεσίες της θα βρεθούν καλοί χριστιανοί που θα τους στηρίξουν όλους.

Επιπλέον το καλύτερο μνημόσυνο είναι οι ελεημοσύνες που μπορεί να κάνει μια χήρα ή τα παιδιά της σε ανθρώπους που υποφέρουν. Και δεν αναφέρομαι σε χρήματα καθώς αυτά δεν υπάρχουν έτσι και αλλιώς. Εννοώ ελεημοσύνες ανθρωπιάς και παρηγοριάς σε ανθρώπους που δεν έχουν από που να πιαστούν σε περίοδο δοκιμασίας.

Συνεπώς για ένα να είστε σίγουροι. Όλοι θα πεινάσουν ,αλλα οι χήρες και τα ορφανα ποτε. Και εαν ο θεος κανει υπομονη μαζί μας οφείλεται σε αυτούς και στις άγιες ιερές μονές που υπάρχουν διασκορπισμένες σε όλη την ελλάδα.

Όπως εύχεστε για τον μπαμπά μου τον δημήτρη αλλα και για μένα.


ΠΗΓΗ:    http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/5480-oi-ir%CE%BFintes-manes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου