Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ;;;

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΣΤΕΙΩΝ

  
Με τα δεινά να συσσωρεύονται, τους εκβιασμούς να πολλαπλασιάζονται, τους μισθούς και τις συντάξεις να συρρικνώνονται, τα προσωπικά σχέδια και τους προγραμματισμούς να δυναμιτίζονται, μικρή και κρυφή ελπίδα είναι και παραμένει η κατεδάφιση των πολιτικών πρακτικών και της κληρονομικής δημοκρατίας.
Η «αγία τριάδα» των οικογενειών φαίνεται ότι οριστικά τίθεται στο περιθώριο πολιτικής ζωής. Μιας ζωής που σημαδεύτηκε από την έντονη και ενοχλητική, ασφυκτική και εκβιαστική, άδικη και αιώνια «σωτήρια» ηγεσία των Μητσοτάκηδων, των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου.

Οι «άγιες οικογένειες» και τα μέλη τους υπέρτερα «ποιοτικά» ίσως και χρονικά ανάλογων φαμιλιών και τηλεοπτικών σαπουνοπερικών δυναστειών, δημιούργησαν δεδικασμένο στην άθλια πολιτική πραγματικότητα, δίνοντας το θλιβερό παράδειγμα και σε άλλους επίδοξους πατριάρχες.

Και ο λαός έντρομος, δειλά-δειλά ψελλίζει ψίθυρους αντίστασης, οριστικής καταδίκης, τελειωτικής απομάκρυνσης. Και η ειρηνική αυτή καταδίκη –αντίφαση στην σκληρή και παραδειγματική τιμωρία παρόμοιων τυράννων- αποδεικνύει το ήθος και την ωριμότητα των ελλήνων πολιτών, που προσβλέπουν στην εξαφάνιση των πολιτικών δεινοσαύρων.

Είναι επιβεβλημένο πλέον η μνήμη να κυριαρχήσει της λήθης, η ωριμότητα της επιπολαιότητας, η ιδεολογία του ωφελιμισμού και οι εκλογές που επίκεινται να δείξουν την έξοδο στους δυνάστες μας.


ΠΗΓΗ:       http://www.agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/5617

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου