Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ !

Τουρκία: Αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Ιπποκράτη

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΗΡΟΔΟΤΟ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ






Μάρτιος 15, 2012.

Ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης ήταν αρχαίοι κάτοικοι του Αιγαίου

Στην πόλη Μούγλα, στις ακτές του Αιγαίου, αναγέρθηκε άγαλμα του ιδρυτή της ιατρικής επιστήμης, Ιπποκράτη, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα της πόλης αυτής.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν χθες στα πλαίσια των « έργων των θεματικών πάρκων» του δήμου Μούγλας.

Μιλώντας κατά την τελετή των αποκαλυπτηρίων ο δήμαρχος Osman Gürün τόνισε ότι ο Ιπποκράτης ως γιατρός, από το 460 π.Χ. έθεσε τα θεμέλια των ιατρικών κανόνων και επεσήμανε τη σημασία του επαγγέλματος της ιατρικής επιστήμης που εμπνέεται από την ευθύνη και την ηθική.


Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι μετά το άγαλμα του Ηροδότου που αναγέρθηκε σε άλλο πάρκο, σήμερα, αποκαλύπτεται το άγαλμα του Ιπποκράτη, για να αναδειχθούν οι άνθρωποι του Αιγαίου που από την αρχαιότητα έδειξαν στον κόσμο τις οικουμενικές αξίες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Μούγλας, Naki Bradley, στην ομιλία του τόνισε ότι με την τιμή στον Ιπποκράτη τιμούμε έναν γιατρό που πριν από 2400 χρόνια έθεσε τις αξίες του ιατρικού επαγγέλματος και ότι ο όρκος του Ιπποκράτη τονίζει τις ηθικές αξίες του επαγγέλματος αυτού.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται ότι ο Ηρόδοτος και ο Ιπποκράτης ήταν Έλληνες, και παρουσιάζονται ως κάτοικοι της περιοχής του Αιγαίου κατά την περίοδο της αρχαιότητας…

2 σχόλια:

  1. Οι Τούρκοι τιμούν τον Ιπποκράτη και τον Ηρόδοτο και εμείς στήνουμε αγάλματα του Κεμάλ με δημοτικά έξοδα. Απορώ πώς οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν πάρει ακόμα στο κυνήγι τον Μουτάρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή