Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !

26 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

364: Ο Βαλεντινιανός Α' αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
1784: Η όπερα του Γιόζεφ Χάυδν Αρμίδα κάνει πρεμιέρα στην Εστερχάζα.
1797: Η Τράπεζα της Αγγλίας εκδίδει το χαρτονόμισμα της μιας λίρας.
1810: Οι αρχές απαγορεύουν την παραμονή του Καρλ Μαρία Φον Βέμπερ και του πατέρα του στην περιοχή του Βίρτερμπεργκ, λόγω χρεών.
1815: Ο Ναπολέων με 1.200 οπαδούς του ξεκινά από το νησί Έλβα, όπου είναι εξόριστος, με προορισμό το Παρίσι για να ξαναπάρει την εξουσία.
1821: Δοξολογία στον ναό των Ταξιαρχών στο Ιάσιο. Ο Αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Υψηλάντης, οι Αξιωματικοί και οι Στρατιώτες ορκίζονται τον όρκο της Ελευθερίας.

1822: Αγωνιστές, υπό τους Ιωάννη (Γενναίο) και Αποστόλη Κολοκοτρώνη και Δημήτριο Πλαπούτα, επιτίθενται κατά πολυαρίθμων τουρκικών δυνάμεων στην Χαλανδρίτσα Πατρών και τις τρέπουν σε φυγή, με μεγάλες απώλειες για τους Τούρκους.

1832: Ο 21χρονος Φρεντερίκ Σοπέν δίνει το πρώτο κοντσέρτο του στο Παρίσι και μαγεύει το κοινό. Ανάμεσα στα έργα που ερμηνεύει είναι και το δικό του Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2.
1854: Ο 43χρονος Ρόμπερτ Σούμαν επιθυμεί να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική για να μην βλάψει τους οικείους του, αλλά μεταπείθεται από τη γυναίκα του Κλάρα και τον γιατρό του.
1855: Ο Μπέντριχ Σμέτανα διευθύνει τη «Θριαμβευτική Συμφωνία» του για πρώτη φορά στη Βιέννη.
1862: Η «Πόλκα του Εωσφόρου» (Lucifer-polka) του Γιόχαν Στράους κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.
1872: Η κυβέρνηση Βούλγαρη διενεργεί εκλογές, στις οποίες κυριαρχούν η βία και η νοθεία, και κερδίζει τη σχετική πλειοψηφία.
1891: Το θεατρικό έργο Έντα Γκάμπλερ του Ερρίκου Ίψεν κάνει πρεμιέρα στο Όσλο.
1899: Ο Γκούσταβ Μάλερ διευθύνει σε πρώτη εκτέλεση στη Βιέννη τη «Συμφωνία αρ. 6 » του Άντον Μπρούκνερ.
1909: Ογκώδες συλλαλητήριο στην Πλατεία Ομονοίας. Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης Γεώργιου Θεοτόκη. Καταλαμβάνουν το χώρο προ της Βουλής και συμπλέκονται με τη φρουρά, χρησιμοποιώντας πέτρες και μαχαίρια.
1911: Σοβαρές συγκρούσεις προκαλεί η συζήτηση στην αναθεωρητική Βουλή για τη γλώσσα στην οποία θα γραφτεί το Σύνταγμα. Οι φοιτητές διαδηλώνουν εναντίον των απόψεων του Κωστή Παλαμά, που δηλώνει κοροϊδευτικά: «Είμαι στρογγυλά και χτυπητά, μαλλιαρός απολύτως».
1914: Καθελκύεται ο Βρετανικός, ένα από τα μεγαλύτερα υπερωκεάνια της γραμμής του Βορείου Ατλαντικού στις αρχές του 20ου αιώνα και αδελφό πλοίο του θρυλικού Τιτανικού, το οποίο βρίσκεται βυθισμένο στης ακτές της Κέας.
1915: Ο Δημήτριος Γούναρης ορκίζεται πρωθυπουργός, μετά την παραίτηση Βενιζέλου, η οποία ακολούθησε την άρνηση του βασιλιά Κωνσταντίνου να συμφωνήσει με την εισχώρηση της Ελλάδας στην Αντάντ. Η νέα κυβέρνηση ανακοινώνει ότι εφόσον απειλούνταν τα συμφέροντα της χώρας, η Ελλάδα δεν θα δίσταζε να βγει από την ουδετερότητα.
1917: Η Original Dixieland Jass Band ηχογραφεί στη Νέα Υόρκη τον πρώτο δίσκο τζαζ.
1921: Οι γερμανικές Αρχές ξεκινούν δίκη κατά του Χίτλερ και του Λούντεντορφ για το Πραξικόπημα της Μπυραρίας στο Μόναχο.
1922: Οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Γαλλίας συμφωνούν να παρατείνουν τη συμφωνία συμμαχίας για 20 χρόνια.
1923: Ενώνονται οι εθνικιστές και οι φασίστες της Ιταλίας.
1929: Η Εταιρεία Λαυρίου διακόπτει τις εργασίες της, προκαλώντας απόγνωση στους κατοίκους της πόλης.
1930: Ο πρώτος φωτεινός σηματοδότης εγκαθίσταται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
1935: Ο σκωτσέζος φυσικός Ρόμπερτ Γουότσον - Γουότς κάνει την πρώτη επίδειξη του ραντάρ (RADAR - Radio Detection and Ranging).
1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ οργανώνει τη Λουφτβάφε, την πολεμική αεροπορία του ναζιστικού Γ' Ράιχ.
1935: Μεταθανάτια πρεμιέρα της Συμφωνίας σε ντο του Ζορζ Μπιζέ στη Βασιλεία της Ελβετίας. Το έργο γράφτηκε το 1855, αλλά η παρτιτούρα του χάθηκε και βρέθηκε το 1933.

1936: Έπειτα από μακροχρόνιες έρευνες, ο Φέρντιναντ Πόρσε παρουσιάζει το «λαϊκό αυτοκίνητο», γνωστότερο ως Volkswagen.
1936: Αποτυχημένο πραξικόπημα νεαρών αξιωματικών στην Ιαπωνία, με πολλά θύματα.
1938: Επιβατηγό πλοίο εφοδιάζεται για πρώτη φορά με ραντάρ.
1942: Η Τζόαν Φοντέιν κερδίζει το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου για την ταινία Suspicion του Άλφρεντ Χίτσκοκ.
1945: Η Συρία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ιαπωνία και τη Γερμανία.
1945: Ολοκληρώνεται ο αφοπλισμός των αντάρτικων ομάδων που συμφωνήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στη Βάρκιζα. (Συμφωνία της Βάρκιζας)
1946: Το αεροπλάνο «Lucky Lady II», Β-50, ξεκινά από το Τέξας των ΗΠΑ τον πρώτο γύρο του κόσμου χωρίς σταθμό. Με κυβερνήτη τον Τζέιμς Γκάλαχερ και πλήρωμα 14 άντρες, θα επιστρέψει στις ΗΠΑ στις 2 Μαρτίου, έπειτα από 94 ώρες στον αέρα.
1946: Το «Κοντσέρτο για όμποε» του Ρίχαρντ Στράους κάνει πρεμιέρα στη Ζυρίχη.
1949: Αεροσκάφος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ξεκινά να κάνει για πρώτη φορά το γύρο του κόσμου χωρίς στάση.
1952: Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ ανακοινώνει ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι πλέον η τρίτη πυρηνική δύναμη, μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, καθώς απέκτησε τη δική της ατομική βόμβα.
1953: Ο Ιγκόρ Στραβίνσκι, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, μετά από επίσημη πρόσκληση που του έγινε από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης, διευθύνει ο ίδιος την ορχήστρα και παρουσιάζει τα έργα του.
1955: Το περιοδικό Billboard ανακοινώνει ότι οι πωλήσεις δίσκων 45 στροφών ξεπέρασαν αυτές των 78 στροφών.
1955: Ο GF Smith γίνεται ο πρώτος πιλότος που σπάει το φράγμα του ήχου.
1956: Ο Νίκος Αλέφαντος φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού στον εκτός έδρας αγώνα των «πρασίνων» με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας, ο οποίος λήγει 2-0 υπέρ των φιλοξενουμένων. Είναι η μοναδική παρουσία του σε αγώνα του «τριφυλλιού», αφού στη συνέχεια θα περάσει από διάφορες άλλες ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός.
1965: Ο κιθαρίστας Τζίμι Πέιτζ κυκλοφορεί το σινγκλ «She Just Satisfies».
1966: Το άλμπουμ των Beatles Rubber Soul ανεβαίνει στο No1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών.

1969: Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία Ζήτα του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και την αναζήτηση των ενόχων από τον τότε ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού.
1977: Πραγματοποιείται η πρώτη πτήση διαστημικού λεωφορείου.
1977: Οι Eagles ανεβαίνουν στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι New Kid On Town.
1979: Κατά τη διάρκεια μιας δίκης μεταξύ των Sex Pistols και του μάνατζέρ τους Μάλκολμ ΜακΛάρεν αποκαλύπτεται ότι μόνο 30.000 λίρες έχουν απομείνει από τα κέρδη του συγκροτήματος, που ανέρχονταν σε 800.000 λίρες.
1980: Η Αίγυπτος και το Ισραήλ ανταλλάσσουν για πρώτη φορά πρεσβευτές.
1980: Οι Ρομπ Πάρτριτζ και Μπιλ Στιούαρτ της Island Records προσφέρουν συμβόλαιο στους U2, όταν τους βλέπουν να παίζουν στο Δουβλίνο ενώπιον 2.400 θεατών.
1983: Το άλμπουμ «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, όπου θα παραμείνει για 37 εβδομάδες.
1984: Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις αποσύρονται από τη Βηρυτό.
1985: Η Τίνα Τέρνερ κερδίζει δύο βραβεία Γκράμι για το τραγούδι της What's Love Got to Do With It?.

1987: Κυκλοφορεί το πρώτο CD των Beatles με τίτλο Abbey Road .
1987: Ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος εκλέγεται μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
1987: Η σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας δίνει το πράσινο φως στη ιεροσύνη των γυναικών.
1990: Η Σινίντ Ο' Κόνορ ανεβαίνει στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι της «Nothing Compares 2 U».
1990: Οι Σαντινίστας χάνουν στις πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά την κατάληψη της εξουσίας στη Νικαράγουα. Το αριστερό κίνημα των Σαντινίστας είχε έρθει στην εξουσία μετά την εκδίωξη του δικτάτορα Αναστάσιο Σομόζα.
1991: Σε ραδιοφωνικό μήνυμά του, ο Σαντάμ Χουσεΐν ανακοινώνει ότι αποσύρει τις ιρακινές δυνάμεις από το Κουβέιτ. (Α' Πόλεμος του Κόλπου)

1991: Παροπλίζεται το Βέλος, το πλοίο του πολεμικού Ναυτικού που πρωτοστάτησε στο Κίνημα του Ναυτικού, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
1992: Η Νάταλι Κόουλ αποσπά έξι βραβεία Γκράμι, με τη διασκευή του τραγουδιού Unforgetable, που ερμήνευσε πριν από 41 χρόνια ο πατέρας της Νατ Κινγκ Κόουλ.

1993: Έξι άνθρωποι σκοτώνονται και περισσότεροι από χίλιοι τραυματίζονται από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, σε έναν από τους δίδυμους ουρανοξύστες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή τρομοκρατική επίθεση επί αμερικανικού εδάφους.
1993: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ χάνει τον τίτλο του από τη FIDE, όταν ιδρύει την Ένωση Επαγγελματικού Σκακιού (PCA). Στις 10 Οκτωβρίου του 1995 θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής της Ένωσης, νικώντας τον 25χρονο Ινδό Βισβαναθάν Άναντ με 10.5 - 7.5. Για τη νίκη του αυτή ο Κασπάροφ θα πάρει 900.000 δολάρια και ο Άναντ 450.000, ενώ ο αγώνας που θα γίνει στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης θα μεταδοθεί ζωντανά στην Ινδία και 300 εκατομμύρια τηλεθεατές θα παρακολουθούν βήμα - βήμα την προσπάθεια του πρωταθλητή τους.
1994: Η Tόνι Μπράξτον ανεβαίνει στο No1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών με το ομώνυμο άλμπουμ της.

1995: Η παλαιότερη επενδυτική τράπεζα της Βρετανίας Barings Bank καταρρέει, όταν ένας υπάλληλός της χάνει στην αγορά παραγώγων κεφάλαια ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα αγορασθεί για 1 λίρα από την ING.
1996: Η ταινία του Ανγκ Λι «Λογική και Ευαισθησία» κερδίζει τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.
1997: 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν την αποφυλάκιση του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, λόγω ανήκεστου βλάβης της υγείας του.
2001: Οι Coldplay, Ρόμπι Γουίλιαμς, Fat Boy Slim, Westlife και Eminem, μεταξύ των νικητών των βρετανικών μουσικών βραβείων.
2001: Οι Ταλιμπάν καταστρέφουν δύο αγάλματα του Βούδα στο Μπαμιάν του Αφγανιστάν, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.
2005: Η σύζυγος του κιθαρίστα των Status Quo Ρικ Πάρφιτ αποπειράται να αυτοκτονήσει, κόβοντας τις φλέβες της, όταν κυριακάτικη εφημερίδα αποκαλύπτει τις απιστίες του συζύγου της.
2006: Τελετή λήξης των 20ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τορίνο. Συμμετείχαν 80 κράτη με 2.663 αθλητές. Με 3 αθλητές και 2 αθλήτριες η ελληνική αποστολή, που για μία ακόμη διοργάνωση έμεινε χωρίς μετάλλιο. Τα περισσότερα μετάλλια κέρδισε η Γερμανία.
2007: Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εκδίδει την απόφασή του στην υπόθεση της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, σχετικά με τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα το 1995. Σύμφωνα με την απόφαση, η σφαγή συνιστά μεν γενοκτονία, δεν μπορεί όμως να αποδοθεί στα εναγόμενα κρατικά όργανα της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
2008: Η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ σημειώνει τη μικρότερη τηλεθέαση των τελευταίων 34 χρόνων.
2008: Ουραγός η Ελλάδα στη διαχείριση αποβλήτων, σύμφωνα με την Κομισιόν.
2009: Μία δεκάλεπτη κόπια του τραγουδιού των Beatles Revolution διαρρέει στο Διαδίκτυο, δίνοντας μια μοναδική εμπειρία στον ακροατή για το περιεχόμενο των ηχογραφήσεων του White Album.

Γεννήσεις

1564: Κρίστοφερ Μάρλοου, άγγλος θεατρικός συγγραφέας. («Δόκτωρ Φάουστους») (Θαν. 30/5/1593)
1587: Στέφανο Λάντι, ιταλός συνθέτης. (Θαν. 28/10/1639)

1715: Κλοντ Αντριέν Ελβέτιους, γνωστός στην Ελλάδα και ως Κλαύδιος Αδριανός Ελβέτιος, γάλλος φιλόσοφος. (Θαν. 26/12/1771)  [Αποφθέγματα]
1725: Νικολά Ζοζέφ Κινιό, γάλλος στρατιωτικός μηχανικός, δημιουργός του πρώτου αυτοκινήτου στον κόσμο, ένα ατμοκίνητο τρίκυκλο του 1769. (Θαν. 2/10/1804)
1770: Άντον Ρέιχα, γαλλοτσέχος συνθέτης. (Θαν. 28/5/1836)

1802: Βίκτωρ Ουγκώ, γάλλος συγγραφέας. («Οι Άθλιοι») (Θαν. 22/5/1885)  [Αποφθέγματα]

1829: Λιβάι Στρος, γερμανικής καταγωγής αμερικανός ράφτης, εφευρέτης και κατασκευαστής των ρούχων τζιν, ιδρυτής της βιομηχανίας ρούχων Levi's. (Θαν. 26/9/1902)
1831: Φίλιπο Μαρκέτι, ιταλός συνθέτης (Θαν. 18/1/1902)
1846: Γουίλιαμ Κόντι, γνωστός ως «Μπούφαλο Μπιλ», ανιχνευτής του αμερικανικού στρατού που σκότωσε πολλά βουβάλια και ουκ ολίγους Ινδιάνους, από τους πιο διάσημους εκπροσώπους της Άγριας Δύσης. (Θαν. 10/1/1917)

1852: Τζον Χάρβεϊ Κέλογκ, αμερικανός γιατρός και πρωτοπόρος της υγιεινής διατροφής. Δημιούργησε τα περίφημα κορν-φλέικ, τα οποία βιομηχανοποίησε ο αδελφός του Γουίλιαμ, ιδρύοντας της εταιρία Kellogg. (Θαν. 14/12/1943)
1866: Χέρμπερτ Χένρι Ντόου, αμερικανός χημικός και επιχειρηματίας, από τους πρωτοπόρους της χημικής βιομηχανίας με την εταιρία του «Dow Chemical Company». (Θαν. 15/10/1930)
1882: Χάσμπαντ Κίμελ, αμερικανός ναύαρχος, που θεωρήθηκε υπεύθυνος για το Περλ Χάρμπορ και αποστρατεύθηκε. (Θαν. 14/5/1968)
1900: Τζιν Νεγκουλέσκο, ρουμανικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, που διακρίθηκε σε ταινίες φιλμ νουάρ. («Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου», «Το δελφίνι») (Θαν. 18/7/1993)
1906: Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας, ζωγράφος. (Θαν. 3/9/1994)
1908: Τεξ Άβερι, αμερικανός καρτουνίστας, από τους κορυφαίους δημιουργούς ταινιών κινουμένων σχεδίων με σουρεαλιστικό περιεχόμενο. (Θαν. 26/8/1980)
1920: Μίνως Αργυράκης, ζωγράφος και σκηνογράφος. (Θαν. 26/5/1998)
1926: Νίκος Καχτίτσης, πεζογράφος της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. (Θαν. 26/5/1970)
1928: Φατς Ντόμινο, αμερικανός μουσικός, από τους πρωτεργάτες του rock & roll.
1932: Τζόνι Κας, αμερικανός τραγουδιστής της κάντρι και του ροκ. («Ring of fire», «I walk the line») (Θαν. 12/9/2003)
1943: Μπομπ Χάιτ, αμερικανός τραγουδιστής των Canned Heat. (Θαν. 5/4/1981)
1945: Μιτς Ράιντερ, αμερικανός ρόκερ.
1945: Γιάννης Ιωαννίδης, μπασκετικός παράγων και πολιτικός.
1946: Μανώλης Μητσιάς, τραγουδιστής.
1946: Δημήτρης Καβράκος, λυρικός τραγουδιστής με διεθνή καριέρα.
1949: Κάρολιν Έμμα Κέρκμπι, αγγλίδα σοπράνο.
1953: Μάικλ Μπόλτον, τραγουδιστής.
1953: Χριστιάνα (Λαβίνα), τραγουδίστρια.
1954: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργός της Τουρκίας.
1958: Μισέλ Ουελμπέκ, γάλλος συγγραφέας.
1960: Τζαζ Κόλμαν, άγγλος τραγουδιστής των Killing Joke.
1968: Τιμ Κόμερφορντ, αμερικανός μπασίστας και τραγουδιστής των Rage Against The Machine και των Audioslave.
1971: Έρικα Μπαντού, αμερικανίδα τραγουδίστρια σόουλ.
1974: Σεμπαστιέν Λεμπ, γάλλος πρωταθλητής των ραλί.
1976: Νικόλαος Συρανίδης, καταδύτης.

Θάνατοι

1770: Τζουζέπε Ταρτίνι, ιταλός συνθέτης. (Γεν. 8/4/1692)

1821: Ζοζέφ Ντε Μεστρ, γάλλος φιλόσοφος, από τους σημαντικούς εκπροσώπους του συντηρητισμού και του αντιδιαφωτισμού. (Γεν. 1/4/1753)

1883: Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα, που χρημάτισε δέκα φορές πρωθυπουργός. (Γεν. 1815)
1903: Ρίτσαρντ Τζ. Γκάτλινγκ, αμερικανός εφευρέτης του ταχυβόλου όπλου. (Γεν. 12/9/1818)
1913: Φέλιξ Ντρέζεκε, γερμανός συνθέτης. (Γεν. 7/10/1835)
1969: Καρλ Γιάσπερς, γερμανός υπαρξιστής φιλόσοφος και ψυχίατρος. (Γεν. 23/2/1883)
1971: Φερναντέλ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Φερνάν Γιοζέφ Ντεζιρέ Κονταντέν, γάλλος κωμικός. (Γεν. 8/5/1903)

1986: Αμαλία Φλέμιγκ, σύζυγος και επιστημονική συνεργάτιδα του μεγάλου βρετανού επιστήμονα Αλεξάντερ Φλέμιγκ που ανακάλυψε την πενικιλίνη. Η ίδια εξελέγη και βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. (Γεν. 28/6/1912)
1989: Ρόι Έλντριτζ, αμερικανός τρομπετίστας της τζαζ. (Γεν. 30/1/1911)
1996: Μιέτσισλαβ Βάινμπεργκ, ρώσος συνθέτης (Γεν. 8/12/1919)
2003: Δημήτρης Ποταμίτης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. (Γεν. 1945)
2006: Μπόρις Τραϊκόφσκι, πρόεδρος της ΦΥΡΟΜ. (Γεν. 25/6/1956)
2008: Μπάντι Μάιλς, αμερικανός ντράμερ, συνεργάτης του Τζίμι Χέντριξ. (Γεν. 5/9/1947)
ΠΗΓΗ:  http://www.sansimera.gr/almanac/full/2602

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου