Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ... ΜΙΛΑΕΙ !

Η Κλίντον κατηγορεί τον Άσαντ για ανθρωπιστική καταστροφή

Η υπουργός Εξωτερικών την ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και οι δυνάμεις ασφαλείας του έχουν προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα. «Αυτοί που φέρουν την ευθύνη για αυτή την ανθρωπιστική καταστροφή είναι ο Άσαντ και οι....
δυνάμεις ασφαλείας του», επεσήμανε η Κλίντον στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της διάσκεψης των "Φίλων της Συρίας", ενώ κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να μην υπακούουν στις εντολές και να μην επιτίθενται εναντίον των αντικαθεστωτικών. «Η συνεχιζόμενη δολοφονία (από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας) των αδελφών τους αμαυρώνει την τιμή τους. Η άρνησή τους να συνεχίσουν αυτή τη σφαγή θα τους αναγάγει σε ήρωες στα μάτια όχι μόνο των Σύρων, αλλά και όλου του κόσμου. Αυτοί μπορούν να κάνουν τα όπλα να σιγήσουν», υπογράμμισε η Αμερικανίδα υπουργός.

Εξάλλου η Κλίντον κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει την Κίνα και τη Ρωσία, οι οποίες είχαν ασκήσει βέτο τον Φεβρουάριο σε ένα σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδίκαζε την καταστολή στη Συρία, να "αλλάξουν στάση" στη συριακή κρίση.

Οι δυτικές και οι αραβικές χώρες ενδέχεται να αναγνωρίσουν το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (ΣΕΣ) ως νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού στη διάρκεια της επόμενης διάσκεψης των "Φίλων της Συρίας" που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία, όπως δήλωσε ο τυνήσιος υπουργός Εξωτερικών Ραφίκ Αμπντεσαλέμ που προΐστατο της σημερινής διάσκεψης στην Τύνιδα. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

«Διανύσαμε το μισό δρόμο και ενδέχεται να διανύσουμε τον υπόλοιπο στην Τουρκία. Η σημερινή διάσκεψη υποστήριξε το αίτημα του Αραβικού Συνδέσμου για ανάπτυξη στη Συρία μίας κοινής δύναμης από τις αραβικές χώρες και τον ΟΗΕ, η οποία θα βοηθήσει στον τερματισμό της βίας στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου