Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΤΙ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ Σ΄ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΒΑΖΟΥΜΕ ! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ! ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ !


 

ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΑΝΥΠΕΡΘΕΤΩΣ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========
Νέα προσπάθεια του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου να βγάλει λάδι τον επιστήθιο φίλο του Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Ο ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΩΣ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΣ
___________
Το σχετικό ρεπορτάζ του κ. Νίκου Παπαχρήστου - ιδιοκτήτη του“Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ” - αναφέρει ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος θα μεταβεί στην Καλαμάτα για να συναντήσει ως ειρηνοποιός τον κ. Σαββάτο για το φραστικό επεισόδιο μεταξύ των Σεβ. Μεσσηνίας και του Σεβ. Γλυφάδος που συνέβηκε πρόσφατα στο συνέδριο της Παντέλης.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ;
____________
Αλλά γιατί άραγε χρειάζεται να πάει ο Σεβασμιότατος Πατρών στην Καλαμάτα για να συναντήσει τον Σεβ. Μεσσηνίας;
Γιατί δεν λύνουν αυτές τις διαφορές στη Σύνοδο της Ιεραρχίας;
Απλούστατα.

Φοβάται ο Μεσσηνίας και ο πανούργος προστάτης του - ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - ότι, αν αχθεί το θέμα στη Σύνοδο της Ιεραχίας, θα σπάσει τα μούτρα του, επειδή η πλειοψηφία των μελών της Ιεραρχίας θα ψηφίσει εναντίον των θέσεων του!.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΛΥΦΑΔΟΣ
__________
Ετσι ο παμπόνηρος Αρβανίτης αποφάσισε να βάλει μπροστά τον αγαθό τη καρδία Αγιο Πατρών για να βοηθήσει το φιλαράκι του τον Μεσσηνίας να τη βγάλει “αβρόχοις ποσίν”.
Λες και είναι ο Μεσσηνίας ο αδικημένος και γι’ αυτό πηγαίνει διαμεσολαβητής να τον παρακαλέσει να αποδεχθεί τη συγγνώμη του Σεβασμιότατου Γλυφάδος σε συνάντηση κοροιδία την οποία μεθοδεύει ο πανούργος Αρχιεπίσκοπος.
Στήνεται με άλλα λόγια σκηνικό παρόμοιο με τον εξευτελισμό του Αγίου Κυθήρων.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ
____________
Θα παρακαλέσουμε τον μεν Αγιο Πατρών - παραδοσιακό ιεράρχη, αφιλοχρήματο, με πλούσιο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο και με καλές προθέσεις, αλλά παιγνιδάκι ανίσχυρο στα χέρια του ραδιούργου Αρχιεπισκόπου - να αποποιηθεί την ευθύνη της μετάβασης στην Καλαμάτα.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΛΥΦΑΔΟΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
_________
Τον δε ομολογητή Μητροπολίτη Γλυφάδος παρακαλούμε θερμά να απορρίψει ασυζητητί κάθε ιδέα κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον αλλοτριοεπίσκοπο της Μεσσηνίας και εκπρόσωπο της “διηρημένης”Εκκλησίας.
Ουδεμία συγγνώμη άμεση ή έμμεση οφείλει στον καθαιρετέο Μητροπολίτη Χρυσόστομο Σαββάτο ο Αγιος Γλυφάδος, τον οποίο ο πανούργος και ύπουλος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ταπείνωσε με την συνδρομή του Μεσσηνίας όταν αρμοδίως - και με τη μεγαλύτερη δυνατή ευγένεια - ζήτησε να πληροφορηθεί για την πορεία των διαλόγων.
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ
_________
Ο κ. Σαββάτος οφείλει πάραυτα και αμελλητί να παραιτηθεί για να εκλεγεί ιεροπρεπής κληρικός αδιάβλητου ήθους και ορθόδοξων φρονημάτων να ποιμάνει θεοφιλώς τη Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Ο κ. Σαββάτος έλαβε εντολή από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας να μην συμμετέχει σε συμπροσευχές με αιρετικούς.

Παρόλα αυτά έπραξε το ακριβώς αντίθετο.

Επομένως υπάρχει μείζον θέμα για το οποίο ο Σεβασμιότατος πρέπει ανυπερθέτως να καθαιρεθεί χωρίς καμία χρονοτριβή.
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
_____________
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ταπείνωσε δύο φορές για θέματα πίστεως τον Αγιο Γλυφάδος.

Καταρχήν όταν έδωσε αναρομοδίως στον κ. Σαββάτο την επιστολή που του έστειλε ο Αγιος Γλυφάδος και ακολούθως όταν παρέπεμψε στις"Ελληνικές Καλένδες" την καταγγελία του Αγίου Γλυφάδος για τον ανεκδιήγητο πρωτοπρεσβύτερο π. Παύλο Κουμαριανό ότι κοινώνησε σε παπικό ναό στην παρουσία ορθόδοξων Επισκόπων.
Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα δεχθεί με κανένα τρόπο να τον καπελλώσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο καθαιρετέος Μητροπολίτης Μεσσηνίας.


ΠΗΓΗ: http://panayiotistelevantos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου