Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΗ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗ Β΄ ΠΑΡΟΥΣΙΑ !

Οι νοσηλεύτριες που αγωνίστηκαν για τη μη συμμετοχή τους σε εκτρώσεις!



Μια νίκη για τους υποστηρικτές «Υπέρ της Ζωής», ένα νοσοκομείο στο Νιου Τζέρσεϋ αποφάσισε να μην αναγκάζει τους νοσηλευτές να βοηθούν στις περιπτώσεις έκτρωσης.
Δώδεκα νοσηλεύτριες κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Νιου Τζέρσεϋ εφόσον το νοσοκομείο απαίτησε από τις νοσοκόμες να βοηθήσουν σε περιπτώσεις εκτρώσεων, παραβιάζοντας τον ομοσπονδιακό και τον κρατικό νόμο. Οι δικηγόροι του Ταμείου Συμμαχίας και Υπεράσπισης(ADF), εκπροσώπησαν τις νοσοκόμες σε μια ακρόαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου την Πέμπτη.
"Κανένας από το ιατρικό προσωπικό δε θα πρέπει να υποχρεωθεί να βοηθήσει ή να εκπαιδευτεί σε υπηρεσίες που σχετίζονται με τις αμβλώσεις. Το νοσοκομείο έχει κάνει τελικά το σωστό συμφωνώντας να τηρήσει το νόμο και να μην αναγκάσει τους πελάτες μας να κάνουν οποιαδήποτε εργασία σε υποθέσεις αμβλώσεων κατά παράβαση των πεποιθήσεών τους ", δήλωσε ο νομικός σύμβουλος του ADF Matt Bowman, ο οποίος εκπροσώπησε τους νοσηλευτές ενώπιον του δικαστηρίου την Πέμπτη. «Το νοσοκομείο συμφώνησε να μην επιβάλει κυρώσεις στους πελάτες μας με κανέναν τρόπο, επειδή επιλέγουν να μη συμμετέχουν σε άμβλωση, σύμφωνα με τα νόμιμα δικαιώματά τους».
Το νοσοκομείο συμφώνησε στο να μην αντικαταστήσει τους νοσηλευτές, ούτε να μειώσει τις ώρες εργασίας τους. Οι νοσηλευτές διαβεβαίωσαν ότι, αν μια γυναίκα υποφέρει και βρίσκεται σε πραγματική ανάγκη από μια έκτρωση, θα βοηθήσουν στην προστασία της μέχρι το υπόλοιπο προσωπικό, όπως η ομάδα έκτακτης ανάγκης, φτάσει λίγο αργότερα. Επειδή οι αμβλώσεις είναι όλες θέμα επιλογής, χειρουργικές επεμβάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, και το δικαστήριο απαιτούν το νοσοκομείο να στελεχώσει πλήρως όλες τις περιπτώσεις έκτρωσης με μη-αντιρρησίες του ιατρικού προσωπικού, οι «Υπέρ της Ζωής» νοσηλευτές δεν πρέπει ποτέ πραγματικά να χρειαστούν σε καμία τέτοια περίπτωση.
Κατά την ακρόαση της Πέμπτης, ο δικαστής προειδοποίησε το νοσοκομείο ότι οι νοσηλευτές μπορούν να επιστρέψουν στο δικαστήριο αν το νοσοκομείο τους τιμωρήσει, τους αναθέσει να εργαστούν σε περιπτώσεις εκτρώσεων, ή προσπαθεί διαρκώς να τους ζητήσει να βοηθούν με τις αμβλώσεις.
Τον περασμένο μήνα, το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την περιοχή του Νιου Τζέρσεϋ εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την προσωρινή έγκριση του νοσοκομείου, η οποία απαγορεύει στο νοσοκομείο τον εξαναγκασμό των νοσηλευτών, μέχρι το δικαστήριο να εξετάσει περαιτέρω την περίπτωση στην ακρόαση της Πέμπτης.
Η Ομοσπονδιακή νομοθεσία απαγορεύει νοσοκομεία που λαμβάνουν ορισμένα ομοσπονδιακά κεφάλαια να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις αμβλώσεις. Το UMDNJ δέχεται περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά κονδύλια για την υγεία ετησίως. Επιπλέον, στο Νιου Τζέρσεϋ ο νόμος ορίζει, «Κανένα πρόσωπο δεν υποχρεούται να εκτελέσει ή να βοηθήσει στην εκτέλεση μιας έκτρωσης ή στείρωσης.». Η αγωγή ζητεί το νοσοκομείο να υποχρεωθεί να υπακούσει αυτούς τους νόμους, και να επιστρέψει μέρος των χρημάτων των φορολογουμένων που έχει λάβει υπό το φως της παραβίασης των ομοσπονδιακών νόμων συνείδησης.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου