Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΧΡΕΙΟΙ !

Πέντε παιδιά έχω. Καταλαβαίνετε...


Για πολλούς συνανθρώπους μας η νηστεία έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό.

Δεν περίμεναν ούτε τα κούλουμα, ούτε τη σαρακοστή.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας ήταν μια ακόμα ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό που προσέφερε δωρεάν ο δήμος Αθηναίων στου Φιλοπάππου. Είναι όλοι εκείνοι που βλέποντας το μισθό ή τη σύνταξη να μην φτάνει 
Είναι οι εκατοντάδες πολίτες που σχημάτιζαν ουρές την Τσικνοπέμπτη έξω από τη Βαρβάκειο αγορά αυτοί που συνωστίζονταν στους πάγκους που έστησαν στο Σύνταγμα αγρότες από τη Βοιωτία για να μοιράσουν δωρεάν πατάτες.


Άνθρωποι κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά για ένα κομμάτι λαγάνα, για ένα κεσεδάκι ζεστή φασολάδα. Έρχεσαι, ταπεινώνεσαι, ντρέπεσαι. Θα σε δουν μερικοί γνωστοί. Τα ξεπερνάς αυτά και έρχεσαι δηλώνει μπροστά στην κάμερα ένας συνταξιούχος.Με μια σύνταξη ζω τριακόσια ευρώ. Τίποτα άλλο. Η κόρη πεντακόσια ευρώ παίρνει, έχουμε νοίκι, έξοδα... λέει με παράπονο μια ηλικιωμένη, η οποία αψήφησε τις κακές καιρικές συνθήκες και ανέβηκε στου Φιλοπάππου από νωρίς το πρωί.
Και όλα αυτά διαδραματίστηκαν για μια ακόμη φορά μπροστά στις κάμερες ξένων τηλεοπτικών συνεργείων. Ανάμεσα τους και δημοσιογράφοι από τη γειτονική Τουρκία.

Η ίδια εικόνα και στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Μέσα σε ελάχιστη ώρα η φασολάδα έγινε ανάρπαστη. Καταστράφηκε ο κόσμος δυστυχώς. Ποτέ δεν πείνασε τόσο πολύ είπε με πόνο ψυχής ένας συνταξιούχος.

Κάποιοι μάλιστα φρόντισαν να φέρουν από το σπίτι το τάπερ προφανώς για να μοιραστούν το φαγητό αργότερα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. 
Πέντε παιδιά έχω. Καταλαβαίνετε και είναι άνεργα .

Στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου μόλις ο υπάλληλος άνοιξε την πόρτα στο μικρό φορτηγάκι που ήταν γεμάτο λαγάνες δεκάδες πολίτες έγιναν μια αγκαλιά και άπλωσαν τα χέρια τους για να εξασφαλίσουν έστω και μια φέτα.

real
 
ΠΗΓΗ:    http://sarotiko.blogspot.com/2012/02/blog-post_5038.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου