Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Στη Βουλή από τον Αρειο Πάγο η μήνυση κατά των μνημονιακών βουλευτών περί Εσχάτης Προδοσίας!





Επαπειλούμενος σεισμός στο πολιτικό σκηνικό από απόφαση του Αρείου Πάγου στη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο γιατρός Αντωνίου από τη Χαλκίδα και αφορά σε μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το πρώτο μνημόνιο και τους κατηγορεί για Εσχάτη Προδοσία!Η υπόθεση …σέρνεται από πέρσι, όταν ο εκ Χαλκίδας γιατρός Δημήτρης Αντωνίου είχε μηνύσει όχι μόνον τους βουλευτές που προσυπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας με την τρόικα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), αλλά και υπουργούς, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα ίδια τα μέλη της τρόικας (!!) και ζητούσε την ποινική τους δίωξη για εκούσια παράδοση τη χώρας και απώλεια εθνικής κυριαρχίας!

Τότε τα παραδοσιακά ΜΜΕ περιέπαιξαν την κίνηση αυτή του γιατρού Αντωνίου προκαταβάλλοντας ουσιαστικά την πορεία της και την απόρριψή της από τα ελληνικά δικαστήρια και συγκεκριμένα την εισαγγελέα Χαλκίδας κ. Καπαμά. Και ως ένα σημείο είχαν δίκιο, καθώς τα δικαστήρια απέρριψαν αρχικά τη μήνυση ως αβάσιμη και δεν δέχτηκαν να εξετάσουν το αίτημα του Ελληνα πολίτη. Ο κ. Αντωνίου, όμως, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω αλλά έφτασε να ζητήσει την εξέταση από το Εφετείο Αθηνών το οποίο ζήτησε από τον Αρειο Πάγο να αποφανθεί για το βάσιμό της! Κάτι που εκ των πραγμάτων ισχύει, τελικώς, μιας και η μήνυση του κ. Αντωνίου διαβιβάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων για να εξεταστεί από την ολομέλεια σύμφωνα με το άρθρο 86 του συντάγματος και το νόμο περί ευθύνης υπουργών! Κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως οι λειτουργοί του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας και συγκεκριμένα ο αρεοπαγίτης εισαγγελέας κ. Αθ. Κατσηρώδης όχι απλά δεν έκρινε ως αβάσιμη τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Αντωνίου, αλλά θεώρησε πως υφίστανται ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος της Εσχάτης Προδοσίας και επειδή το θέμα αφορά σε βουλευτές και υπουργούς που ήσαν βουλευτές κατά το χρόνο διάπραξης των ως άνω ενεργειών, την παρέπεμψε στη Βουλή προς εξέταση!

Ο ιατρός Αντωνίου σε δηλώσεις του φάνηκε ικανοποιημένος από τη λειτουργία της δικαιοσύνης και ελπίζει σε περεταίρω δικαίωση, αν και έμπειροι και έγκριτοι συνταγματολόγοι θεωρούν πως η μήνυση δεν θα έχει αποτέλεσμα, τουλάχιστον όσον αφορά στους βουλευτές. Σύμφωνα με τα άρθρα 60-61 του Συντάγματος ο βουλευτής «προστατεύεται για γνώμη που εξέφρασε ή, ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του», αν και το ίδιο δεν ισχύει για τους υπουργούς της κυβέρνησης, για τους οποίους υπάρχει ποινική ευθύνη κι αν αποδειχτεί είναι πιθανό να έχουν πρόβλημα, πάντα σε περίπτωση που η μήνυση κριθεί βάσιμη και στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες περί Εσχάτης Προδοσίας!

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου