Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΡΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ !

Το σπαρτιάτικο πόθεν έσχες του Βλαντιμίρ Πούτιν.




Κατά τη διάρκεια της τετραετίας, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, έβγαλε περίπου 17 εκ. ρούβλια (410.000 ευρώ), ενώ οι καταθέσεις του στην τράπεζα ανέρχονται σε κάτι λιγότερο από 140.000 ευρώ (5,8 εκ. ρούβλια).Το «πόθεν έσχες» του Πούτιν που δημοσιεύθηκε στη «Ρώσικη Εφημερίδα» (Russkaya Gazeta) εμφανίζει ως πηγές εσόδων την πρωθυπουργική αποζημίωση, επιδόματα (μεταξύ άλλων σύνταξη «στολής», που του αναλογεί ως πρώην μέλος της KGB), τραπεζικές καταθέσεις και μετοχές (παρουσίασε 230 της τράπεζας Sankt-Petersburg).

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας δήλωσε επίσης ένα οικοδομίσιμο οικόπεδο επιφάνειας 1500 τ.μ., ένα υπηρεσιακό διαμέρισμα 154 τ.μ., γκαράζ και τρία οχήματα: ένα ιστορικό GAZ του 1960, ένα Lada (2009) καθώς κι ένα τρέιλερ.
Η δε σύζυγός του, Λουντμίλα Πούτινα, εισέπραξε από επιτόκια καταθέσεων 146.800 ρούβλια (3.500 ευρώ) με τις καταθέσεις της να ανέρχονται σε 8,4 εκ. ρούβλια (περίπου 202.000 ευρώ), ενώ μετακινείται μάλλον με το μετρό μιας και δεν έχει κανένα όχημα στο όνομά της, ούτε κάποιο ακίνητο.
Φαίνεται λοιπόν πως το πρωθυπουργικό ζεύγος της Ρωσίας είναι ένα παράδειγμα λιτού τρόπου διαβίωσης, μέτρου και θυσίας για το κοινό καλό. Έαν μάλιστα έπαυε να κυβερνάει ο Πούτιν, δεν θα είχε ούτε που να μείνει!
Το από που πηγάζουν τα κατά καιρούς εμφανιζόμενα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πούτιν ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Ρωσία με καταθέσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε λογαριασμούς στην Ελβετία, παραμένει ακόμα μυστήριο, μιας και δεν έχει αποδειχθεί τίποτα.
ellada-russia.

1 σχόλιο:

  1. Το φωτοστέφανο του έλειπε... Οι πράκτορες της KGB δεν είναι άγιοι, ούτε λιτοδίαιτοι, ούτε ζουν σπαρτιάτικα. Όταν μάλιστα μπορείς και κάνεις ό,τι θες όλους τους ιδιοκτήτες των εταιριών Φυσικού Αερίου, τι να το κάνεις το πόθεν έσχες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή