Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΟ ! ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΣΠΑΤΑΛΗ !

Οι Έλληνες δεν πετάνε τίποτα


Διαβάστε πόσο μειώθηκε ο όγκος των σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας.

Κάδοι χωρίς υπολείμματα τροφής

Μεγάλη μείωση στα οικιακά απορρίμματα στην Αθήνα και στην περιφέρεια Αττικής, παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της φτώχειας.Οι πολίτες δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν ακόμα και τρόφιμα, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια τους να έχουν μειωθεί.
Όπως αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος", το πρώτο 10μηνο του 2011, ο όγκος των απορριμάτων στον Δήμο της Αθήνας, είχε μειωθεί κατά 27%.
Κύριος λόγος αυτής της μείωσης είναι η αδυναμία των πολιτών να καταναλώσουν, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων στη συλλογή σκουπιδιών, πλέον δεν υπάρχουν υπολείμματα τροφής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό δεν οφείλεται μόνο στους άστεγους, που ψάχνουν στους κάδους, αλλά και στο ότι οι πολίτες δεν πετάνε τίποτα.
Όπως φαίνετα,ι η οικονομική κρίση έλυσε το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη με πολύ σκληρό τρόπο και αναμένεται ότι οι υψηλοί ρυθμοί μείωσης των απορριμμάτων θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες, καθώς η Ελλάδα παραμένει σε ύφεση.
Στην Περιφέρεια Αττικής παράγονται ημερησίως 7.735 τόνοι αστικών στερεών αποριμμάτων, που αντιστοιχούν σε 1,6 κιλά ΑΣΑ ανά κάτοικο.

news247
 
ΠΗΓΗ:   http://sarotiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_5797.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου