Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΜΑ ΚΑΛΑ ! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ;;;

Άφαντος ο Μπουτάρης

Γιατί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε στον αγιασμό
του Θερμαϊκού και ανασκευάζει τις δηλώσεις του

Άφαντος ο Μπουτάρης
Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Πυρ και μανία είναι οι Θεσσαλονικείς με τον δήμαρχό τους! Μετά τον πρωτοφανή καυγά με τον επίτιμο πρέσβυ της Λεττονίας κ. Άγι Κυνηγόπουλο στο ναό της Αγίας Σοφίας, τους χορούς πάνω σε τραπέζια και τις περίεργες δηλώσεις σχετικώς με τον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιάννης Μπουτάρης δεν πήγε ούτε στον εορτασμό των Θεοφανείων!

Σε μείζον πολιτικό πρόβλημα εξελίσσεται για το ΠΑΣΟΚ που τον υποστήριξε ο κ. Γιάννης Μπουτάρης. Η συμπεριφορά του και οι πολιτικές θέσεις του έχουν εξοργίσει τα στελέχη του κόμματος.
Η νομαρχιακή Α’ Θεσσαλονίκης δέχεται εντονότατες αντιδράσεις από διαμαρτυρόμενους πολίτες ενώ το πολιτικό κόστος της επιλογής αναμένεται να αποδοθεί στον κ. Πάρι Κουκουλόπουλο και την κ. Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν ως την εναλλακτική λύση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την τελευταία εβδομάδα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απασχόλησε την τοπική κοινωνία και την κοινή γνώμη με όσα έπραξε.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής ήταν οι δηλώσεις στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» σχετικώς με τους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Ελληνικό Στρατό το 1912.
Ενώ θα περίμενε κανείς να τιμηθεί ο αγώνας των Ελλήνων και η επιτυχία της αποτίναξης του Οθωμανικού ζυγού πριν από 100 χρόνια, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε: «Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο εορτασμός του 2012 πρέπει να ξεφύγει από το κλασικό μοτίβο των εθνικοαπελευθερωτικών ιαχών και να κάνει την πόλη γνωστή ανά τον κόσμο. Θεωρώ δηλαδή, πιο σημαντικό το ότι πήραμε τη διάκριση της πρωτεύουσας της νεολαίας της Ευρώπης για το 2014 ή ότι θα γίνει το μουσικό φεστιβάλ Womex στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2012 από τις όποιες εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα γίνουν, διότι δεν θα γίνουν, για την απελευθέρωση».
Δήμαρχος - ίλιγγος
Το ιλιγγιώδες πολιτικό “womex” του δημάρχου Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην πόλη. Οι δημότες διαμαρτύρονται έντονα πλέον λέγοντας ότι αντί ο κ. Μπουτάρης να δώσει λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας που άρχισε να γίνεται ενοχλητικό σε κάθε σημείο του πολεοδομικού ιστού της πόλης συμπεριφέρεται σαν αμέτοχος ακτιβιστής!
Μετά το θόρυβο των τελευταίων δηλώσεών του χθες, έγινε σαφές ότι θα γινόταν δέκτης έντονων διαμαρτυριών. Προφανώς για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης… εξαφανίστηκε. Όχι μόνο δεν πήγε στη δοξολογία αλλά δεν πάτησε ούτε στην τελετή του αγιασμού των υδάτων.
Προφανώς αντελήφθη ότι οι αντιδράσεις των πολιτών προς το πρόσωπο του υφυπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον Αγιασμό, θα ήταν πολλαπλάσιες για εκείνον. Το newsbomb.gr αναζήτησε τον κ. Μπουτάρη αλλά δεν τον εντόπισε. Επίσης, κανείς από το γραφείο Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης δεν ήταν διαθέσιμος να ενημερώσει διότι όλοι βρίσκονταν σε αργία!
Να σημειώσουμε πάντως ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεχείρησε να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι αρχικές δηλώσεις του για τον εορτασμό της απελευθέρωσης. Αργά το χθες βράδυ, προσπάθησε να κάνει δήλωση αναδίπλωσης προς οικονομική ηλεκτρονική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας.
Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε: «Δεν ξέρω ποιος τα λέει αυτά, είναι ανοησίες. Θα πραγματοποιήσουμε τον εορτασμό σε σοβαρό ύφος, με στόχο να προβάλλουμε τη Θεσσαλονίκη». Το κονδύλι για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις ανέρχεται περίπου σε 2,4 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα ταμεία του Δήμου, χωρίς να υπάρχει οικονομική στήριξη από την Πολιτεία.
Πρόσφατα είχε τονίσει για το ίδιο θέμα ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν έξω από την πόλη αν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από τους Τούρκους το 1912. Κατά τον κ. Μπουτάρη οι εορτασμοί ικανοποιούν τον εγωϊσμό των δημοτών και δεν χρειάζεται να έχουν εσωστρεφή χαρακτήρα.
Ίσως ένας πιθανός εορτασμός της επετείου γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη να είχε εξωστρεφή χαρακτήρα για τον πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό δήμαρχο…
ΠΗΓΗ:  http://www.newsbomb.gr/politikh/story/105190/afantos-o-mpoytaris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου