Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Τ' ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ; ΟΤ' ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ! ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ! ΛΕΓΕ - ΛΕΓΕ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ! ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΘΕΟ ΣΥΝΑΦΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ! Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΣΒΥΝΕΤΑΙ ! ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΣΒΥΣΤΕΙΤΕ ! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ !

Μοναστήρι του Αγίου Όρους με καθαρό εισόδημα...2 εκατομμύρια ευρώ!

Μοναστήρι με καθαρό εισόδημα...2 εκατομμύρια ευρώ! Η Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιο Όροςαποδεικνύεται από τους καλύτερους επιχειρηματίες αφού οι επενδυτικές της δραστηριότητες, της απέφεραν...
κέρδη που θα ζήλευε και ο καλύτερος μάνατζερ της αγοράς.Η αποκάλυψη προέκυψε από έγγραφο που διαβιβάστηκε από τον κ. Βενιζέλο μετά από ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ενημέρωση για το εάν έχουν ελεγχθεί οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ιεράς Μονής και οι συνθήκες εκμετάλλευσης υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης είχε ζητήσει να ενημερωθεί, για τον φόρο που έχει καταβάλει η μονή, επικαλούμενος δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αγορά του σταθμού έγινε από τη Μονή με δάνειο υπερδεκαπλάσιο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και στη συνέχεια η εκμετάλλευση του έγινε από εταιρεία η οποία, προκειμένου να απαλλαγεί από την καταβολή φόρου, συμφώνησε με όρο του συμβολαίου να καταβάλει στη Μονή το 90% των ακαθάριστων εσόδων.
Με το έγγραφό του, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, ότι «από τα στοιχεία της αρμόδια ΔΟΥ προκύπτει ότι για το οικονομικό έτος 2011 η Ιερά Μονή Φιλοθέου δήλωσε καθαρό φορολογητέο εισόδημα 1.794.748,09 ευρώ και ο αναλογών φόρος ανέρχεται σε 358.949,62 ευρώ».
Επίσης, όπως είπε, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών ανέθεσε σε οικονομικό επιθεωρητή τη διενέργεια έρευνας εφαρμογής ή μη των φορολογικών διατάξεων από υπαλλήλους που υπηρετούν στις ΔΟΥ που εμπλέκονται στην οικεία υπόθεση.
ΠΗΓΗ:   http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/2_22.html

1 σχόλιο:

  1. Μόνο έσοδα υπάρχουν; Τα έξοδα; Το φιλανθρωπικό έργο; Η συντήρηση της Μονής; Σσσσσσσσσσσσσς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή