Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τ' ΑΚΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΨΗΦΙΕ ΓΙΑ ΤΟ ... ΧΡΙΣΜΑ !

"Διαγωγή θρασυτάτη"

του Δημήτρη Μακρίδη

"Διαγωγή θρασυτάτη" του Δημήτρη Μακρίδη

Στη φετινή παρέλαση της 28 Οκτωβρίου όταν κάποιοι συμπολίτες μας αποδοκίμαζαν εντόνα την πολιτική ηγεσία σε κάθε πόλη κάθε νομό,κάποιοι  άλλοι δίπλα τους γελούσαν .Θεωρούσαν την κατάσταση μη σοβαρή,κατηγοριοποιώντας αυτούς που φώναζαν στην ομάδα των γραφικών .
Οι «σοβαροί» φυσικά δεν έμειναν με σταυρωμένα χερια μα
στα πλαίσια της διασκέδασης μια ηλιόλουστης μέρας ενώθηκαν με το πλήθος.Αποδοκίμασαν και αυτοί για πλάκα όπως εκείνοι νόμιζαν .Άλλωστε για πλάκα  ψήφιζαν ανθρώπους που δεν τους αντιπροσώπευαν χρόνια τώρα , οι οποίοι με την σειρά τους κυβερνούσαν ψηφίζοντας πράγματα που δεν τα έπαιρναν στα σοβαρά.
Δεν πρέπει  λοιπόν να  μας ξυνίζει η δήλωση του υπουργού πως δεν διάβασε το μνημόνιο αλλά το ψήφισε.Είχε άλλες δουλειές να κάνει άλλωστε  .Να μιλήσει  στα κανάλια,να παραγοντίσει και να κάνει τον μεσάζοντα στην ελληνική γραφειοκρατία,τον δυνάστη του ελληνικού λαου μα και λόγο ύπαρξης των βουλευτών. Έτσι δεν είχε χρόνο να  ασχοληθεί με δευτερεύοντα πράγματα.
Οι καταστάσεις  όμως που βιώνει η ελληνική κοινωνία δεν είναι  καθόλου για πλάκα .Ανήκω σε μια γεννιά που έχει κάνει τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά βαθμίδες εκπαιδεύσεως. Σε μια γεννιά που της έμαθαν  να αγαπά τον τόπο της την γη  της  μόνο για να παίρνει ψεύτικες αγροτικές άδειες στον στρατό .
Που ακούει πως την σώζουν εδώ και 2,5 χρόνια με θυσίες μάταιες χωρίς προοπτική.Αρνούμαι να δεχτώ ότι κάποιος είκοσι χρόνια υπουργός δεν διάβασε κάποιο κείμενο που θα επηρεάσει τις ζωές πολλών γεννιών .Λες και πηγαίναμε πρώτη φορά σε ένα κακό εστιατόριο και δεν γνώριζε.Θυμάμαι όμως την δασκάλα(η δικαιοσύνη στα παιδικά μας μάτια)να προτρέπει  όσους ηταν αδιάβαστοι να πάνε σπίτι τους!
Είναι δύσκολο να κατανοήσω πως δεχόμαστε με  δουλοπρέπεια ακόμα αυτους τους θρασύς και αδιάβαστους μαθητές γυμνασίου με απωθημένα.Πρέπει να βρισκόμαστε σε πλήρη αφασία για να τους δεχόμαστε.Πολιτικά  ανάπηροι σε μια τηλεοπτική δημοκρατία.
Να μαθαίνουμε τόσα πολλά μα να ορίζουμε τόσα λίγα.Δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδραση και αν θα προλάβουμε αν δεν μας έχουν θάψει ζωντανούς .Το μόνο που μπορώ  να πω είναι στείλτε τους αδιάβαστους,στα σπιτια τους!Έστω και χωρίς να έχουν μοιραστεί τα βιβλία!

ΠΗΓΗ:   http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/110206

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου