Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΜΑ ΚΑΛΑ ! ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ π. ΕΦΡΑΙΜ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ; ΕΛΕΟΣ ! ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ! ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΣΑΣ !

"Δούρειος ίππος" εντός της Εκκλησίας;

1630117
Γράφει η Romfea.gr - 20.27
Έντονη είναι η φημολογία πως δύο συγκεκριμένοι Aρχιερείς από το απόγευμα της Παρασκευής ζητούν να υπογραφεί κείμενο από άλλα μέλη της ιεραρχίας, στο οποίο αμφισβητείται η πρόσφατη απόφαση της ΔΙΣ να στηρίξει τον ηγούμενο Εφραίμ!

Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν πως οι δύο συγκεκριμένοι Μητροπολίτες, στη λογική του... Δούρειου Ίππου, κάνουν τηλεφωνικές επαφές στα μέλη της Ιεραρχίας που θα ήταν «πρόθυμα» να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις της ΔΙΣ και να "αλώσουν" την ενότητα της Εκκλησίας.
Επιχειρούν να δουν τις προθέσεις τους και να τους πείσουν, λέγοντας πως η τελευταία απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τον ηγούμενο Εφραίμ δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά επτά – οκτώ ιεραρχών που έτυχε να είναι μέλη της φετινής ΔΙΣ.
Πολλοί είναι οι Μητροπολίτες που αρνούνται να υπογράψουν ή να συναινέσουν σε μία δημόσια αποδοκιμασία των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, αφού, λένε, αυτό "θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην καθιέρωση μίας άτυπης δεύτερης ΔΙΣ μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας".
Δεν μπορεί, έλεγε μητροπολίτης, κάθε φορά που δεν αρέσει σε δύο τρεις αρχιερείς μία απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αμφισβητειται το ανώτατο συλλογικό όργανο της Εκκλησίας.
Όπως έλεγε Μητροπολίτης που δεν κατατάσσεται στους υποστηρικτές του ηγουμένου: "Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους η απόφαση της ΔΙΣ. Όμως υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα στην Εκκλησία για να εκφράσει αν επιθυμεί ένας ιεράρχης την διαφωνία του σε αυτές."
"Όλα τα υπόλοιπα είναι διχαστικές και διασπαστικές κινήσεις που βλάπτουν την ενότητα και τη Συνοδικότητα της Εκκλησίας. Και είναι το μόνο που δεν έχει ανάγκη την παρούσα χρονική στιγμή η Εκκλησία", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Τέλος Μητροπολίτης ακριτίκης επαρχίας, σχολιάζοντας στη Romfea.gr, την εν λόγω κίνηση τόνισε: "Μου τηλεφώνησαν και εμένα, αλλά αρνήθηκα κατηγορηματικά! Θα συνιστούσα στους Άγιους αδελφούς να ασχοληθούν με τα προβλήματα των Μητροπόλεων τους και όχι με τις μελλοντικές τους επιδιώξεις...".
ΠΗΓΗ:   http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10616:2012-01-15-18-26-31&catid=13

1 σχόλιο:

  1. Οι αρχιερείς μας έχουν καταντήσει την Εκκλησία της Ελλάδος Βουλή των Ελλήνων. Με πρόφαση τη φυλάκιση του Εφραίμ έχουν χωριστεί σε χίλια κομμάτια για να προωθήσει ο καθένας τα συμφέροντά του και τους εγωισμούς του. Αλλά γιατί να τους κρίνουμε; Από την ελληνική κοινωνία που κοίταζε τόσα χρόνια ποιο κόμμα θα την βολέψει καλύτερα δε βγήκαν; Κατά τον λαό, και οι άρχοντες. Το θέμα είναι να μην κατάνταμε αντικείμενο ενασχόλησης της Espresso και του Star Channel.

    ΑπάντησηΔιαγραφή