Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΜΥΘΟΙ ΤΗΣ «ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ»



ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

  Εδώ και μερικές δεκαετίες με την εμφάνιση της ιατρικής πρακτικής των ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ έχουν αναφανεί ορισμένα ηθικά ζητήματα που οφείλουν να απασχολήσουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Το παρόν άρθρο αποτελεί συνοπτική παρουσίαση της επαίσχυντης προπαγάνδας των υποστηρικτών της λεγομένης «ΔΩΡΕΑΣ  ΟΡΓΑΝΩΝ».
Πρώτα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι Μεταμοσχεύσεις οργάνων και ιστών από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν είναι όλες ηθικά επιλήψιμες. Όταν για παράδειγμα ένας δότης δίνει ένα από τα διπλά ζωτικά όργανα του ή κάποιον ιστό στον συμβατό  λήπτη και μετά την Μεταμόσχευση έχουν την δυνατότητα να ζήσουν και οι δύο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το ηθικό πρόβλημα παρουσιάζεται στις λεγόμενες Μεταμοσχεύσεις από τους ψευδώς και αντιεπιστημονικώς ονομαζόμενους «ΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΤΕΣ».
«ΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΔΟΤΗΣ»
   Όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι Μεταμοσχεύσεις, οι Ιατροί προσπάθησαν να μεταμοσχεύσουν ζωτικά όργανα από ασθενείς που μόλις είχαν πεθάνει σε αρρώστους πχ: καρδιοπαθείς. Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Από ΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΔΟΤΗ το ΜΟΝΟ όργανο που μπορεί να μεταμοσχευθεί σε συμβατό λήπτη, εντός ορισμένου χρονικού ορίου μετά τον θάνατο, είναι κάποια τμήματα του ΟΦΘΑΛΜΟΥ )
Στις εν λόγω περιπτώσεις οι ΔΟΤΕΣ ήταν πραγματικά  ΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ. Είχαν δηλαδή υποστεί μη αναστρέψιμη διακοπή της καρδιακής - αναπνευστικής λειτουργίας. Εν συνεχεία οι Ιατροί αφού απέτυχαν με τις Μεταμοσχεύσεις οργάνων από ΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΤΕΣ, ακολούθησαν άλλη τακτική....
ΝΕΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!!! Οι Ιατροί προχώρησαν στην δημιουργία του τεχνητού αντιεπιστημονικού όρου ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ και εγκατέλειψαν τον παραδοσιακό ορισμό του θανάτου (Μη αναστρέψιμη διακοπή της καρδιακής - αναπνευστικής λειτουργίας ). Εν συνεχεία ταύτισαν αυθαιρέτως τον ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ με τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ του Ασθενούς !!! Έτσι οι Ιατροί πέτυχαν να δημιουργήσουν ΨΕΥΔΕΙΣ ΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΤΕΣ, κατάλληλους όμως για λήψη ζωτικών οργάνων. Επίσης πέτυχαν να αποφύγουν τις συνέπειες του Νόμου περί ανθρωποκτονίας.
«ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ»
   Υπάρχουν Ιατροί που αμφισβητούν τον όρο ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ και την ταύτιση του με τον ΘΑΝΑΤΟ του Ασθενούς. (Ο Truog, καθηγητής Αναισθησιολογίας στο πανεπιστήμιο του Harvard, ο καθηγητής Νευρολογίας στο Ohio State University Taylor, ο Εμμανουήλ Παναγόπουλος, Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής Παν/μίου Αθηνών και άλλοι ξένοι και Έλληνες).
Οι οπαδοί του ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ορίζουν ως ΘΑΝΑΤΟ του ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ μία κατάσταση μη αναστρέψιμου απνοϊκού ΚΩΜΑΤΟΣ. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι σε ΚΩΜΑ περιέρχονται ΖΩΝΤΑΝΟΙ Ασθενείς και όχι τα ΠΤΩΜΑΤΑ. Πρώτη ήταν η Επιτροπή του Harvard που όρισε ορισμένα κριτήρια για τον ορισμό του ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. Αργότερα ακολούθησαν και άλλες επιτροπές με διαφορετικά κριτήρια. Δηλαδή τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ του ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ έχουν κατά την διάρκεια του χρόνου ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ!  Αυτό είναι κάτι που επιμελώς αποκρύπτεται από τους θιασώτες του «εγκεφαλικού θανάτου» - από τους θιασώτες του ΝΕΟΘΑΝΑΤΟΥ!
Αλλά μήπως η διαφοροποίηση του ορισμού του ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ είναι μόνο χρονική; ΌΧΙ είναι και ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ!!!  Αυτό είναι επίσης κάτι που αποκρύπτεται με μανία από τους προπαγανδιστές του «εγκεφαλικού θανάτου» και των «πτωματικών» Δοτών ! Στην Ευρώπη, της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης, «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ» ορίζεται η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΒΛΑΒΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ . Αντιθέτως στις Η.Π.Α «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ» ορίζεται η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΒΛΑΒΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ . Υπάρχουν όμως και ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ από χώρα σε χώρα όσον αφορά κάποια επιμέρους όρια διαγνωστικών παραμέτρων του «εγκεφαλικού θανάτου».
Άρα έχουμε και λέμε : Οι επαίσχυντοι θιασώτες του ΝΕΟΘΑΝΑΤΟΥ ψεύδονται ασυστόλως όταν λέγουν ότι ο «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ» αποτελεί ομόφωνη παραδοχή της επιστημονικής κοινότητος. Οι Προπαγανδιστές αυτοί αποκρύπτουν ότι:
α) ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΝ «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ».
β) Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
γ)  Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ.
δ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ».
(πχ : Στη βάρβαρη Δοκιμασία της ΑΠΝΟΙΑΣ ενός test χωρίς δυνητικό ώφελος για τον ασθενή -  για τον έλεγχο της λειτουργίας του Εγκεφαλικού Στελέχους. «Οι πλείστοι ερευνητές θεωρούν ότι εάν δεν εμφανισθεί αυτόματη αναπνοή, όταν η μερική πίεση του διοξειδίου του άνθρακος του αρτηριακού αίματος φθάσει την αυθαίρετη τιμή των 60 mm Hg (8 kPa), η δοκιμασία της άπνοιας θεωρείται θετική. Υπάρχουν όμως πρόσφατες απόψεις σύμφωνα με της οποίες πρέπει να συνεχίζεται η δοκιμασία της άπνοιας έως ότου η κριτική τιμή της μερικής πίεσης του διοξειδίου του άνθρακα υπερβεί τα 90 mm Hg (12 kPa) ή ακόμη τα 100 (13.3 kΡa). Η αιτία των ανωτέρω απόψεων είναι ότι έχει παρατηρηθεί αυτόματη αναπνοή με τιμές μερικής πίεσης διοξειδίου του άνθρακος πολύ επάνω από τα 60 mm Hg (8 kPa) - και σε μια περίπτωση στα 91 mm Hg (12,1 kΡa). Περαιτέρω, δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς την διάρκεια της δοκιμασίας της άπνοιας. Έτσι αυτή ήταν 3 λεπτά σύμφωνα με την ad hoc επιτροπή του Πανεπιστημίου του Harvard, 4 λεπτά σύμφωνα με την εισήγηση των Mohandas και Chou και 8 με 20 λεπτά σύμφωνα με την πρόσφατη βιβλιογραφία» . Κ. Γ. Καρακατσάνης -Αναπληρωτής Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ., Διευθυντής του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. και «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ι. Ν. Τσανάκας-Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Πνευμονολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ., και «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
«Για τη διάγνωση του θανάτου του εγκεφαλικού στελέχους ελέγχονται έξι αντανακλαστικά, από τα οποία σπουδαιότερο είναι το αντανακλαστικό της άπνοιας, που ελέγχεται με τη δοκιμασία της άπνοιας. Η δοκιμασία της άπνοιας στηρίζεται σε ανεπαρκή δεδομένα και είναι δυνατόν να είναι καθεαυτήν βλαπτική για ένα ήδη τόσο βεβλαμμένο εγκέφαλο ή ακόμη είναι δυνατόν ν' αποδειχθεί θανατηφόρος. Δεδομένου μάλιστα ότι η προαναφερθείσα δοκιμασία δεν έχει δυνητικό όφελος για τον ελεγχόμενο ασθενή, θεωρείται ότι η χρησιμοποίηση της είναι σαφώς ανήθικη.
Ο ουδός (το κατώφλι) του διοξειδίου του άνθρακος στο αρτηριακό αίμα, για να χαρακτηριστεί η δοκιμασία αυτή θετική (παθολογική), είναι τα 50 mm Ηg στην Αγγλία, τα 50-55 στον Καναδά, τα 60 στις ΗΠΑ, ενώ πρόσφατα γίνεται σύσταση ο ουδός αυτός να είναι μεγαλύτερος από 100 mm Hg, διότι υπήρξαν περιπτώσεις «ε.ν.» ασθενών οι οποίοι εμφάνισαν αυτόματη αναπνοή σε τιμές διοξειδίου του άνθρακος πολύ πάνω από τα 60 mm Hg. Και ο χρόνος όμως της απνοϊκής οξυγόνωσης του ασθενούς ποικίλλει στα διάφορα πρωτόκολλα από 3-20 min.». Κ. Γ. Καρακατσάνης -Αναπληρωτής Καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ., Διευθυντής του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. και «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης).
Όμως οι Ιατροί οπαδοί του ΝΕΟΘΑΝΑΤΟΥ, πέρα από την ΒΑΡΒΑΡΗ και ΑΝΗΘΙΚΗ Δοκιμασία της ΑΠΝΟΙΑΣ,  αποκρύπτουν από τους τραγικούς συγγενείς των βαριά αρρώστων συνανθρώπων μας και άλλα πράγματα:
- Αποκρύπτουν ότι πρώτα παίρνουν τα όργανα του ατυχούς θύματός τους και μετά διακόπτουν την μηχανική υποστήριξη !
- Αποκρύπτουν ότι κατά την διάρκεια της εγχείρησης χορηγούν ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ( !!! ) στον «ΠΤΩΜΑΤΙΚΟ ΔΟΤΗ» !
- Αποκρύπτουν ότι οι λεγόμενοι «ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΙ» έχουν ροδαλό χρώμα, είναι ζεστά τα σώματά τους, ανεβάζουν πυρετό σε περίπτωση λοίμωξης, έχουν διούρηση, αφόδευση, επούλωση πληγών, ορισμένα αντανακλαστικά....!!!
- Αποκρύπτουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις ΕΓΚΥΩΝ Γυναικών « Εγκεφαλικά Νεκρών » - «Πτωματικών» Δοτών που ολοκλήρωσαν ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΚΥΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΥΓΙΗ ΒΡΕΦΗ !!!
   Αυτοί είναι οι οπαδοί του ΝΕΟΘΑΝΑΤΟΥ. Είναι οι ΙΔΙΟΙ που αποδέχονται τις ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ με τα πειράματα ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ, με την ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΕΜΒΡΥΩΝ-που όταν μένουν στα αζήτητα τα πετούν στα σκουπίδια !
Είναι οι ΙΔΙΟΙ που αποδέχονται τις ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ! Είναι οι ΙΔΙΟΙ που ονομάζουν ψευδώς και αντιεπιστημονικώς ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ «ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ»- τα ΕΚΤΡΩΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ της «επόμενης ημέρας» !!! Καθώς ονομάζουν ακόμη «ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ»  την επίσης ΕΚΤΡΩΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ της τοποθέτησης ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ (Σπιράλ)!!! Είναι οι ΙΔΙΟΙ που όντες εμποτισμένοι με την Ναζιστική Ιδέα της ΕΥΓΟΝΙΚΗΣ, Δολοφονούν έμβρυα μέσω της ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ!


Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον    www.egolpion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου