Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΑΜΗΝ!

Κι όμως ο καρκίνος νικιέται....

Μια πραγματικά μοναδική ιστορία έρχεται από τη Νέα Υόρκη για να μας πείσει ότι η ζωή γράφει τα πιο περίεργα σενάρια. Ο καρκίνος χτύπησε ένα ζευγάρι εις διπλούν. Ο άντρας διεγνώσθη με καρκίνο του ορθού και δυο εβδομάδες μετά, πριν ακόμη προγραμματίσει το δικό του χειρουργείο....
η γυναίκα του διεγνώσθη με καρκίνο μαστού. Τα πάντα άλλαξαν. Η γυναίκα μέσα σε λίγους μήνες παρουσίασε νέες μεταστάσεις στο ήπαρ και στον εγκέφαλο. Η παραμικρή ελπίδα για σωτηρία χάθηκε. Και όμως, η σκέψη ότι θα άφηναν το δίχρονο κοριτσάκι τους μόνο στο κόσμο τους έδωσε δύναμη να συνεχίσουν και με θετική ψυχολογία να σταθούν απέναντι στον εχθρό τους που ακούει στο όνομα καρκίνος.
Ο πατέρας προχώρησε στη χειρουργική αφαίρεση του καρκινικού όγκου στο ορθό. Η μητέρα έκανε το ίδιο για τους όγκους στον εγκέφαλο με την ακτινοχειρουργική μέθοδο γ-knife.Ακολούθησαν πιστά την φαρμακευτική αγωγή των γιατρών τους, ακολούθησαν μια πιο υγιεινή διατροφή και είχαν δίπλα τους ανθρώπους που τους έδειχναν αγάπη και εμπάθεια στο πρόβλημα τους.
Και εκεί όπου όλα έδειχναν την αρνητική πλευρά τους οι εξετάσεις και των δυο έδειξαν καρκινικούς δείκτες τόσο μειωμένους όπως όταν δεν υπάρχει ίχνος καρκίνου στο σώμα. Η οικογένεια κράτησε ημερολόγιο των όσων πέρασε και δημοσιοποίησε κάθε πτυχή της προσωπικής τους ιστορίας. Στόχος, η ενδυνάμωση και άλλων καρκινοπαθών για να πεισθούν ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Θέλει εξειδικευμένη ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη, σωστή ψυχολογία και πολύ πίστη....κι όλα είναι πιθανά.

Γ-Knife είναι μια μέθοδος ακτινοχειρουργικής των καρκινικών όγκων ακριβείας 0.3 χιλιοστών. Σε ποιές περιπτώσεις όμως έχει εφαρμογή το συγκεκριμένο μηχάνημα;

Όγκους εγκεφάλου
Όγκους βάσεως κρανίου (καρκίνωμα, χόρδωμα, παραγαγγλίωμα, χονδροσάρκωμα)
Οφθαλμικούς όγκους (μελάνωμα)
Αγγειοβριθείς βλάβες,,σηραγγώδη αιμαγγειώματα
Επιληψία
Νόσος Πάρκινσον
Νευραλγία Τριδύμου
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου