Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ! ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ... ΠΟΙΗΤΗΣ !

Ο Τσάβεζ ανάγκασε τις ΗΠΑ να απαντήσουν

Από την εποχή που ο Ούγκο Τσάβεζ ανέβαινε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να μιλήσει, μετά τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεώτερο...και με τη χαρακτηριστική φράση «μυρίζει θειάφι, επειδή βρισκόταν εδώ νωρίτερα ο διάβολος», σκορπούσε διεθνές γέλιο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε δείξει ότι… έχει τον τρόπο του.

Το απέδειξε αυτό ξανά τις τελευταίες μέρες, όταν, με αφορμή την είδηση ότι η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ πάσχει από καρκίνο, κατηγόρησε εμμέσως τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι, με κάποια «σκοτεινή» μέθοδο, προκαλούν την επάρατη νόσο στους ηγέτες των χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Οι δηλώσεις Τσάβεζ θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες, στη συγκυρία της στιγμής. Και να χαθούν, στην παροιμιώδη προδιάθεση του προέδρου της Βενεζουέλας, ο οποίος επίσης δίνει μάχη με τον καρκίνο, να «δαιμονοποιεί» τις Ηνωμένες Πολιτείες για όλα τα δεινά του κόσμου.

Αυτή τη φορά όμως, η ίδια η Ουάσινγκτον δίνει διαστάσεις στο θέμα, αφού η εκπρόσωπος Τύπου του State Department Βικτόρια Νούλαντ αναφέρθηκε στο ζήτημα, και χαρακτήρισε «φρικτές και καταδικαστέες» τις δηλώσεις του Ούγκο Τσάβεζ.

Πλέον, ακόμη και όσοι δεν τις είχαν ακούσει, τις πληροφορήθηκαν. Άρχισαν να συζητούν το θέμα. Και να αναρωτιούνται. Ο Τσάβεζ πέτυχε τον σκοπό του.
statesmen.gr
 
ΠΗΓΗ:  http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/12/blog-post_8615.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου