Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ! ! !

Δύο σημάδια Ορθοδοξίας στην Τουρκία
Του Νίκου Χειλαδάκη Τουρκολόγου

1. Το θαύμα της Παναγίας
Από δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ στις 9 Μαρτίου 2010.
Πριν από χρόνια ένα ζευγάρι από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την περιοχή της Αντιοχείας, μετανάστευσε στο Παρίσι όπου βρήκαν δουλειά και εγκαταστάθηκαν στα Μπαλιόζ, δηλαδή στα προάστια του Παρισιού. Το ζευγάρι ονομάζεται Εσάτ και Σεβίμ Αλντιντάρογλου.
Σήμερα στο σπίτι των Αλντιντάρογλου
στο Παρίσι παρατηρείτε κοσμοσυρροή καθώς  πολλοί επισκέπτες έρχονται να δούνε ένα αξιοπερίεργο για αυτούς γεγονός. Το γεγονός αυτό, που χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο τον τουρκικό τύπο σαν θαύμα, είναι πως μια ελληνορθόδοξη βυζαντινή εικόνα της Παναγίας που είχαν βρει στην Αντιόχεια και την οποία είχαν πάρει μαζί τους οι Αλντιντάρογλου αν και μουσουλμάνοι, άρχισε να αναβλύζει δάκρυα από τα μάτια της Παναγίας. Η εικόνα της «Παρθένας Παναγίας», όπως την έχουν ονομάσει το τουρκικό ζευγάρι, έχει γίνει τόπος προσκυνήματος και μάλιστα, όπως αναφέρεται, έχει αποκτήσει θαυματουργικές ιδιότητες. Το γεγονός έχει γίνει ευρύτερα γνωστό και επισκέπτες προσκυνητές από την Γερμανία και το Βέλγιο καταφτάνουν στο σπίτι των Τούρκων για να προσκυνήσουν την ελληνορθόδοξη βυζαντινή εικόνα της Παναγίας. Ο Εσάτ  Αντιντάρογλου διηγείται πως πριν από λίγο καιρό είχε έρθει στην εικόνα της Παναγίας μια παντρεμένη γυναίκα που δεν μπορούσε να κάνει παιδί και το είχε μεγάλο καημό γιατί ο γάμος της κινδύνευε με χωρισμό. Η γυναίκα αυτή γονάτισε και προσευχήθηκε επί αρκετή ώρα κάτω από τη εικόνα της Παναγίας. Μετά από λίγες μέρες η  γυναίκα αυτή πηρέ τηλέφωνο κατασυγκινημένη τους Αλντιντάρολγου και τους είπε  ευτυχισμένη  ότι είχε γίνει θαύμα και περίμενε παιδί.
Στη φωτογραφία δεξιά, βλέπετε την εικόνα της θαυματουργικής Παναγίας με τον χαρακτηριστικό τουρκικό τίτλο, «MUCIZE», που σημαίνει Θαύμα.
Στην εικόνα το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδα Χουριέτ, που αναφέρετε στο θαύμα της Παναγίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου