Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Άγιε Νεκτάριε... σώσε μας!

  • Από  Desk Agioritikovima
Άγιε Νεκτάριε... σώσε μας!
του Μανώλη Φ.
Η τακτική είναι γνωστή από τα παλιά... Αρκετές δεκαετίες πριν, νεαρά άτομα συνήθιζαν να διασκεδάζουν αφήνοντας "γράμματα" στις πόρτες των συγχωριανών τους, που τους ενημέρωναν πόσο μεγάλο κακό θα πάθουν, αν δεν αναπαράγουν την επιστολή και δεν την προωθήσουν σε 5, 10, 20 άτομα, προκειμένου το "αστείο" να λάβει μεγάλες διαστάσεις με... γεωμετρική πρόοδο.

Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, προσφέροντας ένα... πεδίο δόξης λαμπρό σε όσους αρέσκονται σε τέτοιου είδους "παιχνίδια". Χιλιάδες μαζικά μηνύματα στέλνονται καθημερινά, καλώντας τους παραλήπτες να τα προωθήσουν για να κερδίσουν τύχη, για να γλιτώσουν από συμφορές ή ακόμα και να απαλύνουν τον πόνο των συνανθρώπων τους.
Όλα αυτά θα κινούνταν στα όρια της αδιάφορης γραφικότητας, εάν δεν έφταναν στο σημείο να χρησιμοποιούν ονόματα Αγίων, προκειμένου να δώσουν μεγαλύτερη... "πειθώ" στα "επιχειρήματά" τους. 
Κάπως έτσι, οι δημιουργοί των μηνυμάτων δεν διστάζουν να παρουσιάσουν τους Άγιους σαν... το τζακ ποτ του λαχείου, που θα σου προσφέρει χωρίς μόχθο αλόγιστα χρήματα, επιτυχία και ό,τι άλλο υλικό λαχταρά η ψυχή σου, μόνο αν στείλεις σε μερικούς "φίλους" στου το μήνυμα.
Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν πατήσεις το κουμπί της αποστολής, οι Άγιοι, ως άλλοι τιμωροί θα σου σκορπίσουν δυστυχία, φτώχεια, και θάνατο. Επειδή υπέπεσες στο... "θανάσιμο αμάρτημα" της μη αποστολής του εν λόγω μηνύματος.
Αδιάψευστος μάρτυρας όσων σας περιγράφουμε, η παραπάνω φωτογραφία...
Με λίγα λόγια... βοήθειά μας! 

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου