Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ... !!!

Πάτρα:Τα παιδιά που κάνουν skate στην Παντάνασσα, μάζεψαν χρήματα κι έφτιαξαν τα κατεστραμμένα μάρμαρα και όλο τον περίβολο της εκκλησίας!ΔΕΙΤΕ το πριν και το μετά!!! ΦΩΤΟ

Κοινωνία

Η πρωτοβουλία τους αξίζει συγχαρητήρια

Πάτρα:Τα παιδιά που κάνουν skate στην Παντάνασσα, μάζεψαν χρήματα κι έφτιαξαν τα κατεστραμμένα μάρμαρα και όλο τον περίβολο της εκκλησίας!ΔΕΙΤΕ το πριν και το μετά!!! ΦΩΤΟ Η πρωτοβουλία τους αξίζει συγχαρητήρια
 
Το skateboarding, αν και πλέον συμπεριλαμβάνεται στα ολυμπιακά αθλήματα και στην πόλη της Πάτρας προσμετρά αρκετούς αθλητές υψηλού επιπέδου που έχουν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του εξωτερικού, παραμένει ένα «αγκάθι» τόσο για τους skaters αλλά και τους κατοίκους της πόλης. Και αυτό γιατί ακόμα και σήμερα μετά από προσπάθειες πολλών ετών (αιτήσεις στον Δήμο, συγκέντρωση υπογραφών και πολλές
εκδηλώσεις με το moto «We want Skate Park») ακόμα δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις όπου οι αθλητές μπορούν να απολαύσουν το άθλημά τους με ασφάλεια για τους ίδιους αλλά και για τους κατοίκους.
Αποτέλεσμα της έλλειψης των εγκαταστάσεων είναι οι «δυσαρεστημένοι» περαστικοί και οι φθορές που προκαλούνται σε κοινόχρηστους χώρους.
Συγκεκριμένα η πλατεία που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό της Παντανάσσης, γνωστή και ως «ΝΑΣΑ», είναι ένα από τα πιο παλιά και γνωστά σημεία για skateboard, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Η φθορά που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια τα μάρμαρα (από το 1994 συγκεκριμένα που άρχισαν να μαζεύονται οι πρώτοι skaters) είναι μεγάλη και για αυτό, ευθύνη έχουν και οι νεαροί θαμώνες με τα skateboards και τα ΒΜΧ…
Έτσι λοιπόν, αφού εδώ και τόσα χρόνια, ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί ένας χώρος για να μπορούν να αθλούνται οι skaters με ασφάλεια, χωρίς να ενοχλούν και χωρίς να ενοχλούνται οι λάτρεις των αθλημάτων αυτών, αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα, να φτιάξουν τα μάρμαρα !!!
Στις δύσκολες ομολογούμενα εποχές που ζούμε, μαζεύτηκαν, οργανώθηκαν και με την βοήθεια του Fifty-Fifty, μάζεψαν χρήματα, πήραν άδεια από τον Δήμο Πατρέων, την Ιερά Μητρόπολη και τους υπεύθυνους του Ναού της Παντανάσσης, (οι οποίοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν τους είπαν ότι ζητάνε άδεια για να φτιάξουν με δικά τους έξοδα τα μάρμαρα και την πλατεία γενικά) παρήγγειλαν τα υλικά, πήραν χρώματα και εργαλεία, στρώθηκαν στη δουλειά και κατάφεραν να ξαναφτιάξουν και να ξαναδώσουν ζωή σε ένα μέρος που είναι για αυτούς η καρδιά του skateboarding στην Πάτρα.
Στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το «πριν» και το «μετά» από τις εργασίες που έκαναν τα παιδιά της Πάτρας.
πηγη:thegreatboarders.gr με στοιχεία και φωτογραφίες από την ομάδα Fifty Fifty και τον Γιάννη Χρυσανθόπουλο.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

1 σχόλιο:

  1. Ένα απλό "Συγχαρητήρια" δεν φτάνει.
    Τέτοιες κινήσεις και αποφάσεις δεν παίρνονται έτσι απλά, και ειδικά σε εποχές όπως οι δικές μας.
    Εμείς, από τη μεριά μας, το μόνο που έχουμε ως αντάλλαγμα είναι ένα "Ευχαριστώ" για αυτή την τόσο ευγενική και μεγαλοπρεπή χειρονομία.
    Είστε παράδειγμα προς μίμηση...
    Η Παναγιά να σας το ξεπληρώσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή