Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ένας 6χρονος έγραψε βιβλίο για να σώσει τον καλύτερο φίλο του

Τι μπορείς να προσφέρεις σε ένα φίλο;
Διαβάστε την παρακάτω ιστορία και θα συνειδητοποιήσετε πως τα όρια της αγάπης ενός φίλου για ένα άλλο δεν έχουν όρια...ακόμα και αν πρόκειται για δυο εξάχρονα παιδιά.

Ο 6χρονος Dylan Siegel από το Λος Άντζελες προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο για να βοηθήσει τον συνομήλικο καλύτερο φίλο του, τον Jonah Pournazarian που πάσχει από σπάνια ασθένεια του συκωτιού, που «χτυπάει» ένας στους ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Η ασθένεια ονομάζεται Γλυκογονίαση τύπου 1Β και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για την ίαση της.

Ο 6χρονος όμως Dylan δεν πιστεύει σε επιχειρήματα του τύπου «Δεν υπάρχει θεραπεία» και αποφάσισε να συμβάλει με τον δικό του τρόπο για να βρεθεί και να βοηθηθεί ο φίλος του.

Στα έξι του χρόνια έγινε συγγραφέας , με το βιβλίο του να φέρει τον τίτλο «Μπάρες Σοκολάτας» έτσι ώστε να καταφέρει από τις εισπράξεις να τις δωρίσει σε ένα ερευνητικό κέντρο για να μπορέσουν επιστήμονες να αφιερωθούν στην ανακάλυψη της θεραπείας της σπάνιας αυτής ασθένειας.

Η κίνηση του δεν άφησε ασυγκίνητο κανένα. Τα αμερικανικά ΜΜΕ τον φιλοξένησαν σε εκπομπές για να διαφημίσει το βιβλίο του και μέσα σε λίγες μέρες χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν να το αγοράσουν για να συμβάλλουν και εκείνοι στον ιερό σκοπό του 6χρονου.

Μέχρι σήμερα έχει ήδη συγκεντρώσει 30.000 δολάρια και οι πωλήσεις του βιβλίου του, που έχει γράψει με τον δικό του προσωπικό χαρακτήρα και γραφή συνεχώς αυξάνονται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου