Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Βραβείο ανδρείας σε 10χρονο αγόρι στις ΗΠΑ!

Συγκίνηση προκαλεί η είδηση ότι το αστυνομικό τμήμα στην πόλη του Kansas των ΗΠΑ, βράβευσε ένα 10χρονο αγόρι που μέσα στη φρίκη που έζησε, βλέποντας να σκοτώνουν εν ψυχρώ τη μητέρα και τη γιαγιά του, βρήκε το θάρρος να σώσει τον μικρό του αδερφό και να αψηφήσει κάθε κίνδυνο. Όλα συνέβησαν σχεδόν έναν....
χρόνο πριν, όταν το βράδυ της 28ης Ιουλίου του 2011 ο Jason Smith, κοιμόταν μαζί με τον ετεροθαλή αδερφό του, Zion, ηλικίας δύο ετών, και τη γιαγιά του. Περίπου στις 01:30 τα ξημερώματα, ο πρώην φίλος της μητέρας του, Rufus Young, εισέβαλε στο σπίτι ένοπλος και αποφασισμένος για όλα. Πρώτος σταθμός ήταν το υπνοδωμάτιο τους, όπου χωρίς κανέναν ενδοιασμό έστρεψε την κάνη στη γιαγιά του, η οποία κρατούσε αγκαλιά τον μικρό γιό του Zion, και την πυροβόλησε εν ψυχρώ. Στη συνέχεια άρχισε να ψάχνει την πρώην αγαπημένη του, την 36χρονη Naushay Riley, την οποία επίσης πυροβόλησε θανάσιμα.

Ο θείος του μικρού Smith, Robert Hauer, εξηγεί ποια ήταν η συνέχεια του μοιραίου δράματος που μέσα από αυτό αναδείχθηκε η ηρωική ψυχή του ανιψιού του.

«Εκείνη τη στιγμή, ο Smith, μετακίνησε το πόδι της γιαγιάς του για να πάρει τον Zion, τη φίλησε, πήρε το κινητό της τηλέφωνο , άρπαξε τον αδερφό του και κουβαλώντας τον στην πλάτη, πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, μέχρι κάποιος να του ανοίξει και έτσι να ζητήσει βοήθεια. Αυτό είναι μεγαλείο ψυχής».

Το 10χρονο αγόρι είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν αποφασισμένος να μείνει δυνατός, γιατί δεν ήθελε ο αδερφός του να αντικρύσει σκληρές σκηνές, τις οποίες είχε βιώσει εκείνος κατά το παρελθόν. Και εδώ ανοίγει ένα ακόμη τραύμα που πλήγωσε την ηρωική ψυχή του Smith, καθώς στην τρυφερή ηλικία των δύο ετών, όπως ακριβώς και ο Zion, έγινε μάρτυρας της δολοφονίας του πατέρα του. Τραγική σύμπτωση και άσχημα παιχνίδια της μοίρας, θα μπορούσε να πει κανείς.

«Είδα τον πατέρα μου να τον πυροβολούν και δεν ήθελα ο αδερφός μου να περάσει όσα είχα βιώσει εγώ τότε. Δεν ήθελα να δει τον πατέρα του να σκοτώνει εν ψυχρώ τη μητέρα μας και έτσι αποφάσισα να τον πάρω και να τον βγάλω έξω από το σπίτι», δηλώνει χαρακτηριστικά ο 10χρονος ήρωας.

«Η μαμά μου μού δίδαξε να είναι γενναίος και ισχυρός. Και αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω», σημείωσε στους δημοσιογράφους ο Smith.

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο Smith είναι το μόνο πρόσωπο που δεν αποτελεί μέλος τα αστυνομίας και όμως, έλαβε βραβείο για σωτήρια επέμβασή του που είχε ως αποτέλεσμα την επιβίωση ενός ανθρώπου, εξαιτίας της γρήγορης και καθαρής σκέψης που επέδειξε και φυσικά για την ανδρεία που τον διέπει. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της απονομής καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος, ενώ η ιστορία του έφερε δάκρυα στα μάτια πολλών ανθρώπων.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/04/10.html#ixzz1qxn2Riem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου